• Door de drukte bij PostNL kan het zijn dat uw pakket langer onderweg is dan u van ons gewend bent, excuses voor dit ongemak
  • Nummer 1 Thuiszorgwinkel Van Nederland
  • Achteraf Betalen

Alles over zithoudingen

  • Geplaatst op
  • 0
Alles over zithoudingen

Bij nek- en rugklachten kan het zijn dat u de verkeerde zithouding aanneemt. Lees hier alles over de juiste zithouding.

Bij nek- en rugklachten kan het zijn dat u de verkeerde zithouding aanneemt. In het dagelijks leven zitten wij meer dan dat we staan, daarom kunnen deze klachten al snel optreden. Ook de instelling van uw stoel of het gebruik van een juist matras speelt hierin een rol. Wij vertellen u alles over zithoudingen, zodat ook u de juiste houding aan kunt nemen en klachten worden verminderd.

Zithoudingen en klachten 

Als u langdurig dezelfde verkeerde zithouding aanneemt kunnen rug- en nekklachten optreden. Hierop letten kan u enorm veel last besparen. Zit u bijvoorbeeld voorover gebukt achter de computer? Dan is dit voor uw schouders niet al te best. En ook wanneer u gespannen bent, is dit voor uw zithouding niet goed: uw spieren wennen hier namelijk aan. Het gevolg?  Langdurige klachten die moeilijk weggaan. Ook hiervoor geldt: voorkomen is beter dan genezen.

Hoe vind ik de juiste zithouding? 

Kent u de term ’90 graden richtlijn’? Het is op kantoor dé aanbevolen zithouding. Hierbij staan uw benen in een hoek van 90 graden kaarsrecht naar beneden. Daarnaast is het belangrijk om veel te bewegen, ook tussen het zitten door. Loop af en toe een rondje, haal wat drinken of wissel het zitten af met staan. Wanneer u zittend werk doet is het belangrijk om naast uw baan aan sport te doen. Dit kan van alles zijn: een fietstocht of flinke wandeling volstaat al.  Houd verder rekening met de volgende punten:

  • Stel uw stoel goed in, dit geldt ook voor de autostoel;
  • Wissel uw houding af;
  • Zorg ervoor dat u niet onderuit gezakt gaat zitten, een rechte rug is belangrijk;
  • Doe rek- en strekoefeningen tijdens het zitten;
  • Zorg voor een actieve houding;
  • Gebruik eventueel zitattributen.

De juiste houding met een beetje hulp

In ons assortiment hebben wij diverse attributen die u kunnen helpen met zitten. Neem bijvoorbeeld ons ergonomische zit- of rugkussen. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor medische doeleinden en hebben een hoog zitcomfort. Daarnaast zijn er ook eetkamer en zit-sta hulpen op de markt: hierin zit u erg comfortabel.

Heeft u hulp nodig bij het vinden van de juiste houding en het uitzoeken van producten die hierbij passen? Neem contact met ons op, wij helpen u graag!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Webwinkel keur
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »