• Door de drukte bij PostNL kan het zijn dat uw pakket langer onderweg is dan u van ons gewend bent, excuses voor dit ongemak
  • Nummer 1 Thuiszorgwinkel Van Nederland
  • Achteraf Betalen

Douchestoel- of kruk? Ga voor de veiligste optie!

  • Geplaatst op
  • 0
Douchestoel- of kruk? Ga voor de veiligste optie!

Wanneer u slecht ter been bent, kan een douchestoel- of kruk de oplossing zijn tijdens het douchen. Maar wat is nu eigenlijk de veiligste keuze? In dit blog lichten wij de voor- en nadelen van beiden uit.

Verschillende soorten douchestoelen
Douchestoelen zijn er in verschillende soorten en maten, het ligt er maar net aan waar en hoeveel ondersteuning u nodig heeft. Wanneer het voor u lastig is om op een normale stoel te zitten, wenst u vast een stoel met armleuningen. Er zijn ook stoelen met wieltjes, zodat de douche makkelijk vrij gemaakt kan worden voor anderen. Of wat dacht u van een opklapbare douchestoel? Kortom: douchestoelen zijn er veel variaties en prijsklassen.

Veilig en comfortabel
Een douchestoel is verreweg het comfortabelst en veiligst. U heeft namelijk goede ondersteuning in uw rug en armen én het risico op wegglijden is nihil. Een douchestoel kunt u stellen naar uw persoonlijke wensen. Ze zijn dus voor elke lichaamsbouw te gebruiken. Een nadeel van een douchestoel is dat deze groot is en snel in de weg staat. Daarnaast is een douchestoel duurder dan een kruk, maar hiertegenover staat meer gebruikersgemak.

Verschillende soorten douchekrukken
Kiest u voor een douchekruk, dan kiest u voor een ‘echte’ kruk of voor een zitje dat aan de wand bevestigd is. Voor beiden valt wat te zeggen: zo heeft u een zitje altijd bij de hand en kunt u leunen tegen de muur. Een kruk is verplaatsbaar en dus wendbaarder. Natuurlijk zijn onze krukken voorzien van antislip op de poten waardoor uitglijden eigenlijk geen optie is.

Minder ondersteuning
Douchekrukken bieden minder ondersteuning dan douchestoelen. U heeft bijvoorbeeld geen arm- of rugleuning. Kiest u voor een douchezitje, dan kunt u wel tegen de muur leunen. Nadeel is wel dat douchezitjes weer duurder uitvallen dan de krukken.  

Een douchestoel is dus veiliger dan een douchekruk, maar ook duurder én groter. Wij zijn benieuwd, wat heeft uw voorkeur?  

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Webwinkel keur
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »