Wat is het verschil tussen een standaard en luxe scootmobiel ?

Wat is het verschil tussen een standaard en luxe scootmobiel ?

Een scootmobiel kan dan uitkomst bieden om u veilig van de ene naar de andere plek te brengen. In het onderstaande artikel leggen wij het verschil uit tussen een standaard scootmobiel en een luxe scootmobiel. Lees hieronder meer....

Wat is het verschil tussen een standaard en luxe scootmobiel ?

U merkt dat u steeds slechter te been bent ? U wilt graag de vrijheid hebben om te gaan waar u heen wilt maar u lichaam werkt niet helemaal meer mee ? Misschien is een scootmobiel dan de juiste keuze voor u. Of heeft u moeite met de lange afstanden, waar u met uw rollator of lopend te veel tijd voor nodig heeft of dit een te grote belasting is voor uw lichaam ? Een scootmobiel kan dan uitkomst bieden om u veilig van de ene naar de andere plek te brengen. In het onderstaande  artikel leggen wij het verschil uit tussen een standaard scootmobiel en een luxe scootmobiel. Ons gehele assortiment scootmobielen vind u hier ------->> Scootmobiel

 

Wat wordt bedoeld met een standaard scootmobiel ?

Met een standaard scootmobiel wordt bedoeld een vaste scootmobiel wat veel gebruikt wordt voor midden lange afstanden en die niet voorzien is van speciale toevoegingen en opties. Ook is de vering niet extra comfortabel zoals bij een luxe scootmobiel. Kwalitatief qua motor en frame doen de standaard scootmobielen niks onder voor de luxere modellen en hebben geen kortere levensduur. Een standaard scootmobiel loopt vaak 12 tot 15 km/u en is met deze snelheid vaak het veiligst in een 4 wiel uitvoering. Een standaard model in een 3 wiel uitvoering is ook mogelijk maar vaak zijn deze vrij ligt en zijn een stuk minder stabiel dan een 4 wiel scootmobiel. 

 

Scootmobiel Drive ST4DScootmobiel Afikim Breeze C4

 

Een standaard scootmobiel is vaak uitgerust met een 50Ah accu wat een bereik van circa 35-40 km geeft.  Bent u zwaar beladen of rijd u op een weg met veel weerstand dan kost het de scootmobiel veel vermogen en zal de maximale afstand afnemen. Ook wanneer de scootmobiel niet op de juiste manier geladen word en bij oude accu's zal het maximale bereik afnemen. Wij lichten u daarom altijd zeer goed voor over het laadgedrag van een scootmobiel. Ook krijgt u bij aflevering een overzicht met tips om te laden.

 

De voordelen van een luxe scootmobiel

 

Scootmobiel Drive SportriderScootmobiel Drive ST6D

 

Een luxe scootmobiel is bied u meer opties en comfort dan een gewone scootmobiel. Zou is een luxe scootmobiel veel beter geveerd, heeft deze een hoger zitcomfort, bied meer stabiliteit en heeft vaak een luxe uitrusting zoals bijvoorbeeld een digitaal display met kilometerteller. 

 

De motor van de luxere modellen zijn vaak krachtiger en veel stiller. Deze scootmobielen zijn vaak uitgerust met 85Ah accu's en de kunnen vaak nog vervangen worden door 105Ah of 110Ah wat u een zeer groot bereik geeft. 

 

Het veersysteem is stukken beter en geeft u in combinatie met de hoge bodemvrijheid een zeer comfortabele rijervaring. Bent u veelal aan uw scootmobiel gebonden of heeft u balans problemen kies dan altijd voor een luxe scootmobiel, zodat u veilig en comfortabel over de weg gaat.

 

Een luxe scootmobiel heeft vaak een hogere snelheid in een 4 wiel uitvoering, dit is vaak t/m 20 km/u zodat u ook makkelijk wat grotere afstanden kunt overbruggen. Gaat u voor een 3 wiel uitvoering ? Kies dan ook altijd voor een luxe en wat grotere scootmobiel, deze zijn vaak een stuk stabieler dan een 3 wiel standaard scootmobiel. een mooi voorbeeld van een zeer luxe 3 wiel scootmobiel is de Drive ST6D 3 wiel scootmobiel.

 

Scootmobiel Drive ST6D 3 wiel   Luxe scootmobiel Afikim Breeze S4 met overkapping

 Wilt u graag advies over scootmobielen of verschillende scootmobielen uitproberen ? Neemt u dan contact met ons op via 05454-296368 of info@totalezorgwinkel.nl. Wij kunnen met verschillende scootmobielen bij u aan huis komen , uiteraard kunt u ook langs komen in onze showroom.

 

Wat is het verschil tussen een standaard en luxe scootmobiel ?

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Webwinkel keur
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »