• Door de drukte bij PostNL kan het zijn dat uw pakket langer onderweg is dan u van ons gewend bent, excuses voor dit ongemak
  • Nummer 1 Thuiszorgwinkel Van Nederland
  • Achteraf Betalen

Fit op de scootmobiel | 6 tips!

  • Geplaatst op
  • 0
Fit op de scootmobiel | 6 tips!

Als u afhankelijk bent van een scootmobiel, rolstoel of rollator, dan is het soms moeilijk om fit te blijven. Toch is blijven bewegen belangrijk: hiermee voorkomt u lichamelijke ziektes en beperkt u het risico op vallen. Bent u benieuwd naar welke oefeningen er mogelijk zijn? Wij geven u 6 tips voor een zo’n fit mogelijk leven.

Tip 1 - Regelmatig opstaan

Probeer per uur minimaal 2 keer op te gaan staan. En ga, wanneer het lukt, een stukje wandelen. Maak bijvoorbeeld een klein ommetje door- of om- het huis.

 

Tip 2 - Ga lekker tuinieren!

Ja, want wanneer u in de tuin bezig bent, bent u ook in beweging. Bovendien is frisse lucht goed voor uw gezondheid. Lekker naar buiten dus!

 

Tip 3 - Maak een wandeling

Ga er op uit. Ook wanneer u niet ver kunt lopen, maakt een wandelingetje naar uw buurman- of buurvrouw al het verschil. 

 

Tip 4 - Bewegen op de hometrainer

Bekijk uw favoriete programma niet vanaf de bank, maar vanaf de hometrainer! Rustig trappend en met afleiding heeft u nauwelijks door dat u aan het bewegen bent.

 

Tip 5 - Zittend bewegen

Ook als u zit, zijn er genoeg oefenen die u kunnen laten bewegen. Span bijvoorbeeld uw bilspieren samen, houd dit 10 seconden vast en ontspan weer. Of strek uw been, til uw been langzaam op en laat hem weer zakken. Door dit soort oefenen meerdere malen te herhalen, blijft u fit.

 

Tip 6 - Laat uw rolstoel of scootmobiel staan

Een open deur, maar laat wanneer u nog goed ter been bent, kunt u uw scootmobiel wat vaker laten staan. Loop kleine stukjes met uw rollator of wandelstok. Probeer hier een gewoonte van te maken, alle beetjes helpen!  

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Webwinkel keur
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »