Informatie over borstkolven

Informatie over borstkolven


Borstkolven : Welke borstkolf past bij mij ?De beste voeding voor een baby is borstvoeding. Uiterraad komt het voor dat je op het moment van de voeding niet bij je kindje kan zijn, omdat je (weer ) gaat werken of op stap gaat met vrienden. Dan komt een borstkolf goed van pas. Wij hebben het gehel assortiment van Medela borstkolven. Welke het beste geschikt is voor jou is heel persoonlijk. Hieronder helpen we je graag met het maken van een keuze. 


Borstkolf al kopen tijdens de zwangerschap ?

Het wordt niet aangeraden een borstkolf al te kopen tijdens de zwangerschap. Vaak op het moment dat je borstvoeding geeft weet je wat jouw behoeftes zijn en hoe vaak je gaat afkolven.  Als je in de kraamtijd de borstvoeding op gang wilt brengen dan kunt u beter tijdelijk een proffesionele borstkolf huren. Deze wordt ook veelal ingezet om tijdens de kraamtijd de borstvoeding op gang te brengen. Je kunt een proffesionele borstkolf huren in ons filiaal in Neede en in Lichtenvoorde.


Einde van de kraamtijd

Als de borstvoeding eenmaal goed op gang is kunt u bekijken welke borstkolf bij u past. Het is zeer belangerijk dat u een borstkolf koopt sie aansluit bij uw behoefte . Wij adviseren altijd een borstkolf van Medela, dit staat garant voor kwaliteit. Welke type borstkolf u aanschaft heeft kortweg gezegd te maken met de aantal keren dat je gaat afkolven. Hieronder geven we een indicatie over bij welke frequentie welke borstkolf geschikt is .

Je gaat af en toe weg

Als je maar af en toe er niet bent is de medela handkolf meer dan voldoende voor jou , deze handkolf is geschikt tot 9 x per week af te kolven

Je werkt part time

Als je part time werkt is de Medela Swing enkele elektrische borstkolf geschikt voor jou , deze borstkolf is ook geschikt voor 9 x afkolven per week maar kolft een stuk sneller af dan een handkolf met minder inspanning. 

Dagelijks kolven

Wanneer je dagelijks en intensief kolft is een dubbele borstkolf zoals de Medela Swing Maxi of Medela Freestyle zeer geschikt. Hierdoor kun je 2 borsten tegelijk afkolven. De freestyle borstkolf is het efficientse van de twee en werkt op een accu, en kan zeer intensief gebruik makkelijk aan. Tevens wordt deze borstkolf zeer compleet geleverd met accessoires. 

Hoe kolf je op de juiste manier af ?

Moeder en kind

Tien tips om af te kolven

  1.  Lees voor gebruik altijd goed de handleiding van de borstkolf en volg de aangegeven stappen op.
  2. Zorg dat je op een comfertabele plek zit om af te kolven.
  3. Was altijd je handen voordat je begint met afkolven.
  4. Kies de juiste maat borstschild. (de tepel moet in het midden van het borstschild zitten waarbij deze niet tegen de wanden klemt of schuurt en de vrijheid heeft om naar voor en achter te bewegen. De tepel moet ook niet te veel ruimte hebben.
  5. Als je tepels groter of kleiner zijn dan de mee geleverde maat M borstschild dan is het verstandig een andere maat borschild te nemen. Medela heeft hier 5 verschillende maten in.
  6. Maak het borschild aan de randen iets vochtig om een betere aansluiting te krijgen.
  7. Stimuleer de toeschietreflex op het hoogste vacuum niveau dat u nog als prettig ervaart. Pijn en ongemak hindert de toeschietreflex.
  8. Tijdens of voor de borstvoeding is het goed om af en toe je borsten te masseren, dit bevordert de toeschietreflex en de melkstroom.
  9. Dubbel afkolven stimuleert het prolactinene niveau , zorgt voor een veel kortere afkolftijd. Kolf je enkel af wissel dan af en toe van borst.
  10. Afkolven mag nooit pijn doen, Mocht je pijn voelen stop dan meteen met afkolven voordat je het gevoellige borstweefsel beschadigd door onjuist gebruik van de borstkolf. Vraag hulp voor het afkolven bij een proffesional , zoals de kraamhulp of dokter.Informatie over borstkolven
Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Webwinkel keur
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »