• Door de drukte bij PostNL kan het zijn dat uw pakket langer onderweg is dan u van ons gewend bent, excuses voor dit ongemak
  • Nummer 1 Thuiszorgwinkel Van Nederland
  • Achteraf Betalen

Nog even genieten van de winter? Ga veilig de weg op!

  • Geplaatst op
  • Door Totale Zorgwinkel
  • 0
Nog even genieten van de winter? Ga veilig de weg op!

De lente kwam al even om de hoek kijken, maar tóch is de winter nog niet helemaal voorbij. Het wordt weer kouder, gladder en guurder buiten. We kunnen ons goed voorstellen u liever binnen blijft. Hélemaal als u afhankelijk bent van een scootmobiel, rollator of wandelstok. Maar wist u dat deze zorgen nergens voor nodig zijn? Geniet veilig van het mooie winterweer met deze tips. 

 

Geen winterbanden, maar goed onderhoud
Winterbanden voor uw scootmobiel of rollator? Nergens voor nodig. Wat wél belangrijk is, is dat u uw scootmobiel of rollator goed onderhoudt en jaarlijks wegbrengt voor een onderhoudsbeurt. Controleer ook regelmatig de bandenspanning, het profiel op de banden en pomp de banden hard op. En check geregeld of het licht goed werkt. Zo gaat u veilig de weg op!

 

Ijsdoppen en anti-glij-ijzers
Wist u dat u uw wandelstok kunt voorzien van een ijsdop? De pinnetjes van de dop bijten zich vast in de ondergrond, ideaal dus voor glad winterweer. Kies bijvoorbeeld voor de antislip ‘Ice Pick’. En gaat u voor 100% veiligheid? Dan helpen anti-glij-ijzers onder uw schoenen vast en zeker!

 

Kies de juiste accessoires voor uw scootmobiel of rollator
Niet om er mooi uit te zien, maar omdat het uw handen vrijhoudt. Denk bijvoorbeeld aan een Drive rollator tas: deze tas hangt u eenvoudig aan uw rollator op, zodat u veilig uw handen aan het stuur kunt houden. En uitrusten onderweg is natuurlijk veel relaxeter (en veiliger!) met een rugsteun.

 

Maak het uzelf comfortabel
Vergeet natuurlijk niet te genieten van uw winterse wandeling, kleed u daarom warm genoeg aan en kies voor warme accessoires op uw scootmobiel of rolstoel. Wist u bijvoorbeeld dat er een schapenvacht voor uw rolstoel of scootmobiel bestaat? Of ga voor een gevoerd schootkleed met voetstuk, dan weet u zeker dat u geen kou vat!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Webwinkel keur
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »