Scootmobiel Aanvragen via de gemeente WMO

Scootmobiel Aanvragen via de gemeente WMO

Scootmobiel Aanvragen via de gemeente WMO

U kunt bij de gemeente een aanvraag voor een scootmobiel doen. De gemeente is verantwoordelijk voor het uitvoeren van de WMO. U kunt hier contact over opnemen met het wmo loket van de gemeente.

Het gaat het aanvragen van een scootmobiel bij de gemeente WMO in zijn werk ?

 

 

De gemeente hanteert diverse criteria om te toetsen of u in aanmerking komt voor een scootmobiel via de WMO. Geeft de gemeente aan dat u recht heeft op een scootmobiel ? Dan zijn er twee mogelijkheden waaruit u kunt kiezen.

1. U vraagt een PGB (persoonsgebonden budget aan) Hiermee kunt u zelf een scootmobiel van uw keuze uitkiezen bij een dealer van uw keuze. U bent ook altijd verzekerd van een nieuwe scootmobiel. Ook kunt u zelf kiezen voor een 3 wiel scootmobiel of 4 wiel scootmobiel. De scootmobiel kan altijd worden aangepast aan uw wensen. De hoogte van het PGB budget is afhankelijk van de gemeente en de persoon waar het om gaat. Heeft u niet genoeg budget voor de scootmobiel die u graag wilt ? Dan is er altijd een mogelijkheid om zelf wat bij te leggen.

2. De gemeente zorgt ervoor dat er bij u thuis een scootmobiel wordt geleverd. Dit is altijd een drie wiel scootmobiel en vaak een gebruikte. De scootmobiel is niet aanpasbaar aan uw wensen en een 4 wiel scootmobiel of een opvouwbare scootmobiel is geen mogelijkheid.

 

Eigen Bijdrage voor een scootmobiel via de gemeente WMO.

 

Als u een scootmobiel via het WMO loket van de gemeente krijgt of u krijgt een PGB, u moet altijd een eigen bijdrage betalen. Dit wordt 13 x per jaar door het CAK geïncasseerd . De berekening voor de eigen bijdrage is vastgesteld door het ministerie van Volksgezondheid en is per persoon verschillend. Heeft u een hoger inkomen of pensioen ? Of heeft u flink wat eigen spaargeld ? Dan kan de eigen bijdrage flink oplopen per maand. Vaak is het dan verstandiger de scootmobiel zelf aan te schaffen aangezien u hem anders vaak 2 of 3 x betaald in de looptijd van de eigen bijdrage.

 

Berekenen van de eigen bijdrage 

Het CAK int maandelijks uw eigen bijdrage . Vaak is dit voor een periode van 5 of 7 jaar. U kunt uw eigen bijdrage berekenen via de site van het CAK. https://www.hetcak.nl/zelf-regelen/eigen-bijdrage-rekenhulp

 

De hoogte van uw eigen bijdrage is afhankelijk van :

1 Uw inkomen en vermogen

2 De samenstelling van uw huishouden

3 De hoogte van het PGB

4 Uw leeftijd

5 De gemeente waar u in woont

 

Waarom u voor een Scootmobiel kopen wilt gaan ?

 • U heeft geen zin in lange procedures
 • U vind de eigen bijdrage te hoog
 • U kiest liever zelf uw scootmobiel en verkooppunt
 • U heeft altijd een restwaarde van de scootmobiel
 • U vind het aanvragen via de gemeente maar omslachtig en gedoe
 • U wilt op zeer korte termijn heerlijk kunnen rondrijden
 • U heeft de keuze voor een vier wiel scootmobiel
 • U kunt zelf het actieradius bepalen
 • U krijgt betrouwbare nieuwe accu's

 

 

Scootmobiel Aanvragen via de gemeente WMO

Reacties

 1. Wil Elias 16-02-1949 0640407554 Diepenbrockstraat 237 Delft 2625xm Wil Elias 16-02-1949 0640407554 Diepenbrockstraat 237 Delft 2625xm

  Wil graag in aanmerking komen voor een scoot mobiel!

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Webwinkel keur
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »