Verhoog uw veiligheid in de badkamer met hulpmiddelen

Verhoog uw veiligheid in de badkamer met hulpmiddelen

In de badkamer gebeuren de meeste ongelukken met ouderen. Hieronder vind u informatie hoe u met enkele simpele aanpassingen uw badkamer een stuk veiliger kunt maken..

Verhoog uw veiligheid in de badkamer met hulpmiddelen

In de badkamer gebeuren de meeste ongelukken met ouderen. Hieronder vind u informatie hoe u met enkele simpele aanpassingen uw badkamer een stuk veiliger kunt maken. 

Het meeste voorkomende ongelukje in de badkamer is dat mensen uitglijden met in het ergste geval botbreuken tot gevolg.  In een badkamer is het vaak glad, u kunt dan met douchen beter zorgen dat u een stabiele houding heeft door een douchestoel te gebruiken. Deze geeft u stabiliteit zodat u zonder zorgen uw handelingen onder de douche kunt doen. Een douchestoel is ook ideaal als u hulp krijgt met het douchen. 

 

Maakt u gebruik van een douche in het bad dan is een badplank een ideale uitkomst. U klemt deze tussen de bad rand waardoor u een zitting over het bad heeft en van hier uit veilig kunt douchen en transfers kunt maken

 

Douchestoel of douchekruk

Is een douchestoel is er in veel soorten en maten. U kunt losse modellen krijgen die u makkelijk kunt verplaatsen zodat u deze bijvoorbeeld onder de douche maar ook voor de wastafel kunt gebruiken. En u hebt modellen die aan de muur worden gemonteerd voor een verhoogde veiligheid. Deze modellen kunt u makkelijk opklappen aan de muur en zijn ruimte besparend. Een douchekrukje gebruikt u vaak als de ruimte niet al te groot is en u geen rugsteun nodig heeft. De douchestoel Etac Swift is de meeste veilige en stabiele douchestoel van de losse douchestoelen. 

 

Etac Swift DouchestoelDays douchekruk met opstaande armleuning

 

 

Anti-slip mat

Een anti-slip mat wordt veel toegepast onder de douche maar ook worden er voor anti-slip strips of transparante anti-slip plak matten gebruikt voor uw looppad in de badkamer van de douche naar het punt waar u zich aankleed. Een overzicht van onze anti-slip producten vind u hier ----->> Antislip mat

 

anti-slip strips  Anti slip mat douche

 

Wandbeugel voor douche en toilet

Een wandbeugel is eigenlijk een onmisbaar item in de badkamer van de senior. U heeft altijd een goede houvast in de buurt en kunt makkelijk uw evenwicht houden. Het is raadzaam meerdere wandbeugels te plaatsen op specifieke punten in uw badkamer. Bij het toilet worden vaak opsta beugels geplaatst omdat omhoog drukken vaak makkelijker gaat dan optrekken. Ook zijn deze in een opvouwbare versie die te plaatsen is zonder te boren. Deze is makkelijk mee te nemen en in hoogte af te stellen. Voor alle maten en modellen wandbeugels die gekeurd en veilig zijn kijkt u hier ----->> Douche en toilet beugels

 

toiletbeugel opklapbaar  douchebeugel gehoekt

 

Wilt u graag meer informatie over de bovenstaande producten dan kunt u altijd geheel vrijblijvend contact opnemen met 0545-296368 of info@totalezorgwinkel.nl . U kunt natuurlijk ook binnen lopen in onze showroom en wij zullen u advies geven welke hulpmiddelen het beste bij u passen. 

 

 

Verhoog uw veiligheid in de badkamer met hulpmiddelen

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Webwinkel keur
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »