• Door de drukte bij PostNL kan het zijn dat uw pakket langer onderweg is dan u van ons gewend bent, excuses voor dit ongemak
  • Nummer 1 Thuiszorgwinkel Van Nederland
  • Achteraf Betalen

Wat te doen bij een herfst of winterdepressie ?

Wat te doen bij een herfst of winterdepressie ?

Wat kunt u het beste doen bij symptomen van een winter of herfstdepressie ? Lees een aantal tips hieronder

Wat te doen bij een herfst of winterdepressie ?

In Nederland is het in de winter en herfst vaak donker en regenachtig weer. Helaas hebben veel mensen in deze tijd last van somberheids en depressieve klachten . Ongeveer 1,2 miljoen mensen kampen tijdens de winter en herfst met somberheids en vermoeidheids klachten. Bij 400.000 mensen is dit zo ernstig dat men spreekt van een depressie. Hieruit zijn ook de thermen winterdepressie en herfstdepressie ontstaan.Veel voorkomende klachten zijn weinig energie, slaperigheid, somberheid, hunker naar voedsel, slapeloosheid en futloosheid. Bij een groot aantal van deze mensen is dit eenvoudig op te lossen door middel van lichttherapie, gezond eten en voldoende bewegen. Dit verminderd de klachten van 50 tot 80 %.

 

Lichttherapie

Lichttherapie is een bewezen effectief middel dat kan worden ingezet bij een winter of herfst depressie. Er zijn verschillende lampen op de markt voor verschillende doeleinden. Ook zit er een verschil in grootte , bedraad of niet bedraad en de mogelijkheid om deze bijvoorbeeld mee te nemen naar kantoor. De beste lampen voor lichttherapie zijn van het merk Lumie, deze fabrikant doet al jaren onderzoek naar hoe het beste lichtlampen in te zetten tegen winter en herfst depressie’s . En met succes, de Lumie lampen staan bekend als 1 van de meest effectieve daglichtlampen op de markt. De lampen zijn vaak klein en op meerdere plekken inzetbaar en hebben al effect met een dagelijks gebruik van 40 minuten tot een uur.

De meest voorkomende lampen van Lumie vind u hier : Lumie daglichtlampen

Gezond Eten

Het is algemeen bekend dat gezond eten belangrijk is , maar wist u ook dat vitamine D een verband houd met depressieve gevoelens ? Gezonde voeding draagt bij aan het vitamine D gehalte in uw lichaam let wel op dat een overdosis vitamine D schadelijk voor uw gezondheid kan zijn.

Beweeg voldoende (Buiten)

Van bewegen krijgt u energie en een voldaan gevoel, doet u dit buiten dan zorgt u er ook voor dat u overdag meteen natuurlijk zonlicht tot u krijgt. Een wandeling tijdens de pauze op het werk, of thuis na de lunch kan al bijzonder effectief zijn. Futloos op de bank blijven liggen in een donkere kamer zonder daglicht lijkt soms wel lekker maar zorgt ervoor dat u symptomen versterken. Een te kort aan daglicht kan een belangrijke oorzaak zijn van een herfst of winter depressie. Dit zien we ook vaak met mensen die op een kantoor zitten met te weinig daglicht of mensen die werken in de nachtdienst. Ook is het belangrijk een zelfde ritme aan te houden, Dus zorg dat u rond dezelfde tijd naar bed gaat en voldoende slaapt. Blijf tijdens de donkere dagen niet extra lang in bed liggen maar sta rond een normale tijd op die u ook in de zomer periode hanteert.

Heeft u echt zeer ernstige depressieve klachten dan raden wij u aan contact te zoeken met een arts of specialist die u kan begeleiden in dit project.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Webwinkel keur
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »