Goed gebruik van een rollator


Rollator , hoe gebruik ik hem goed?

Als U de rollator ontvangt is het belangerijk deze eerst te testen, kijk of de remmen goed werken, of de rollator goed vast klikt wanneer U hem uitvouwt en of U er goed tussen kunt lopen. De rollator moet een veilig gevoel geven.
 

Hoe stel ik de juiste hoogte van de handvaten van een rollator af?

 

U dient de rollator handvaten op de juiste hoogte af te stellen, stelt U de handvaten te hoog af ? Dan loopt U met opgetrokken schouders en kunt U last van schouders en nek krijgen en U kunt niet echt goed steunen op de rollator. Stelt U de handvaten te laag in dan loopt U krom achter de rollator en zult U last van Uw rug krijgen. Ook hebt U dan eerder kans dat de rollator bij U wegloopt. Hieronder volgt de juist instructie om de rollator op uw hoogte af te stellen:

1. Gaat U rechtop tussen de handvaten van de rollator staan.

2. Doe Uw armen gestrekt langs Uw lichaam

3. Het handvat van de rollator dient nu op polshoogte te worden afgesteld. Bij de meeste rollators kunt U de handvaten verstellen door ze onderaan los te draaien, kijkt U anders in het instructie boekje van Uw rollator. Als U de handvaten op de juiste hoogte hebt ingesteld vergeet dan niet ze weer goed vast te draaien.

4. Loop een klein rondje met Uw rollator en bekijk of U recht loopt.

5. Wilt U helemaal zeker zijn van de juiste afstelling vraag het dan aan 1 van onze medewerkers

 

 Goed gebruik van een rollator

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »