Uit welke onderdelen bestaat een rollator

Uit welke onderdelen bestaat een rollator

 

Er zijn veel soorten rollators. Bijv lichtgewicht rollators , binnenhuis rollators, standaard rollators, rollators met ergonomische handvaten voor meer ontlasting van de hand. In de Basis zijn de rollators op gebouwd uit de zelfde type onderdelen, alleen de ene in wat meer lichte of stevige onderdelen dan de andere.

 Hieronder laten we de opbouw en  de onderdelen van een standaard rollator zien.

Rollator Gogo3

1. De rem


De rem gebruikt U als U  wilt stoppen om over te steken, of wanneer de rollator iets bij U wegloopt. De rem activeert U wanneer Ude hendels inknijpt

2. De handrem


Wilt U even gaan zitten ? hiervoor gebruikt U de handrem. Doordat U de handrem gebruikt kan de rollator niet van U wegrijden op het moment dat U wilt gaan zitten. De handrem activeert U doordat U beide remhendels naar beneden drukt.

3. De banden


De banden  zijn voornamelijk massief rubber gemaakt. Deze banden kunnen niet lek gaan en hoeven niet op gepompt te worden. 

4. De handvatten


De handvatten  moeten goed vast zitten, kunt U deze draaien of naar voor en achter bewegen dan kan dit voor een gevaarlijke situatie zorgen. Komt U direct naar onze winkel zodat wij deze op juiste wijze weer vast kunnen zetten

 

5. De handvatten op juiste hoogte instellen


Het is belangerijk dat de handvaten op juiste hoogte wordt ingesteld, als U recht op staat met Uw handen gestrekt langs Uw lichaam dan dienen de handvaten op pols hoogte te staan.

 

6. Anti inklap beveiliging


Het anti inklap systeem zorgt ervoor dat tijdens het lopen de rollator niet zomaar kan inklappen en stevig in zijn loop positie blijft. Kijk altijd goed dat na het inklappen  de beveiliging weer goed zit al vorens U begint met lopen.. Bij elke rollator is de vergrendeling anders.  In Uw gebruiksaanwijzing kunt U altijd terug vinden hoe het bij Uw type rollator werkt.

 

7. rollator zitje


Hier kunt U even op gaan zitten om uit te rusten, bij veel lichtgewicht rollators is het zitje uitgerust met een rugband ter ondersteuning en een veiligheid dat U niet achterover kunt schieten. Denkt U eraan dat voordat U gaat zitten de rollator op de handrem zet.

 

8. Mand of afneembare tas


Al onze rollators worden standaard geleverd met een afneembare mand of tas. Wilt U een groter mandje of extra tas, kijk dan bij onze rollator toebehorenWij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »