Menu
Grote showroom in Neede
Gratis bezorgd in NL vanaf € 50,-
Achteraf betalen
14 dagen recht op retour
Merken
Prijs
-

2 Persoons Scootmobiel - Duo Scootmobiel

Met een 2 persoons scootmobiel - duo scootmobiel kunt u heerlijk samen erop uit. Dit is perfect als u bijvoorbeeld geen auto meer heeft of i.p.v de fiets lekker rites wilt maken met twee personen. Dit is ook perfect als u beide minder mobiel bent en 1 persoon de besturing moet doen. Lees meer

1 resultaat

2 Persoons Scootmobiel – Duo Scootmobiel

Met een 2 persoons scootmobiel – duo scootmobiel kunt u heerlijk samen erop uit. Dit is perfect als u bijvoorbeeld geen auto meer heeft of i.p.v de fiets lekker rites wilt maken met twee personen. Dit is ook perfect als u beide minder mobiel bent en 1 persoon de besturing moet doen. Er zijn verschillende soorten 2 persoons scootmobielen verkrijgbaar op de markt met een hoop verschillen in snelheid, vering, zit en comfort. De Afikim Breeze is wel bewezen als beste 2 persoons scootmobiel aangezien u naast elkaar zit en deze de beste vering verkrijgbaar heeft met schokdempers op de achterwielen. Deze vering geeft u een zeer hoog comfort waar de andere duo scootmobielen niet aan kunnen tippen. Ook de snelheid van 18 km/u die instelbaar is is uniek en geeft u de mogelijkheid om heerlijke tochten te maken. Bij een scootmobiel tandem zit u altijd achter elkaar en kunt niet met elkaar communiceren en bent vrij lang om door de bochten en hoeken te gaan. Bij de Afikim Breeze S4 duo zit u gezellig naast elkaar en kunt u gezellig met elkaar communiceren en samen genieten van de tocht.

Waar op letten bij aanschaf van een 2 persoons scootmobiel ?

Als u van plan bent om een duo scootmobiel aan te schaffen is het goed om op een aantal punten te letten zodat u later niet voor verassingen komt te staan. Het comfort ( vering ) komt u dagelijks weer tegen tijdens het rijden. Zorg daarom voor een 2 persoon scootmobiel met een hoge vering zodat u comfortabel rijd en niet zit te stuiteren op de zitting. Op de markt is er eigenlijk maar 1 2 persoons scootmobiel beschikbaar met een hoge vering en dat is de Afikim Breeze S4 Duo Scootmobiel. Door zijn diepe vering en schokdempers op de achterwielen rijd u zeer comfortabel. De snelheid is het 2e punt waar u op moet letten. De gemiddelde fiets snelheid is 15 km/u en tegenwoordig met de elektrische fietsen ligt deze nog hoger. Het is daarom ook fijn dat u minimaal een snelheid heeft van 15 km/u en het liefst heel iets hoger tot 18 km/u . Zo kunt u op stukken die dat toe laten lekker doorrijden en makkelijk afstanden overbruggen. De personen die op de scootmobiel plaats nemen dienen wel zelfstandig rechtop te kunnen zitten zodat er geen gevaarlijk situatie ontstaat. Wel is het mogelijk een heupgordel te nemen om een 2 persoons scootmobiel. De sturing is ook belangrijk zodat u stabiel en koersvast kunt rijden. Wanneer de sturing te licht is gaat het stuur met hoge snelheid te hard heen en weer en trekt deze over oneffenheden. De Breeze S4 heeft daarom een extra stabiele sturing die u zeer koerstvast laat rijden en soepel door de bochten laat gaan.  Als u kiest voor een duo scootmobiel met grote achterwielen en hoge bodemvrijheid weet u zeker dat deze makkelijk over obstakels heen rijd en u ook met een gerust hart over verharde bospaden of terreinen met veel oneffenheden kunt rijden . Buiten de bovenstaande punten is het actieradius en punt van aandacht. Bij een 2 persoons scootmobiel is het aan te raden om een bereik van minimaal  50 km te hebben zodat u een redelijk groot bereik heeft. Accu’s lopen in de loop der jaren ook terug dus ga er vanuit dat de accu’s aan de hand van het bereik minder gaan worden. De Afikim Breeze S4 Duo kan optioneel ook met lithium accu’s geleverd worden wat een groot bereik van circa 80 km gaat geven. Het voordeel van lithium accu is ook dat deze buiten het grote bereik tussentijds geladen kunnen worden waarbij een AMG of Gel accu altijd 12 tot 14 uur geladen dient te worden. Ook is de levensduur van een lithium accu veel groter. Wel dient u bij uw verzekering te checken of u een scootmobiel met een lithium accu binnen mag stallen.

U kunt dus het beste letten op de volgende punten :

 • Vering
 • Snelheid
 • Stuurinrichting
 • Zitplaats
 • Wielen
 • Bodemvrijheid
 • Actieradius
 • Soort accu, lithium of AMG

2 persoon scootmobiel met overkapping

Wilt u graag een overkapping op uw scootmobiel ? Dan is dit mogelijk en kunt u op de 2 persoons duo scootmobiel van Afikim een overkapping krijgen met een zonnedak. Dit beschermt u tegen de zon en tegen de regen. De overkapping heeft een plexiglas ruit met een schuine afloop zodat de regen er goed afloopt aangezien u geen ruitenwisser heeft. Eventueel zou u deze nog kunnen behandelen zodat de regen er extra hard afloopt.

Kleur van de twee persoons scootmobiel

Als u eenmaal een keus heeft gemaakt welke twee persoons scootmobiel het moet worden kunt u bij de Afikim twee persoons scootmobiel nog een kleur kiezen naar wens. De scootmobiel is leverbaar in de kleuren :

 • Blauw
 • Antraciet
 • Rood

Hoe werkt een 2 persoons scootmobiel ?

Bij een 2 persoons scootmobiel heeft 1 persoon de besturing in handen en zit de andere persoon op de bank ernaast. Aan beide zijden van de bank van de scootmobiel zit een armleuning waar de arm kan worden opgelegd. De bestuurder heeft vaak beide handen aan het stuur waarmee meteen alle belangrijke functies te gebruiken zijn zoals de claxon, knipperlichten en snelheid, rem te bedienen zijn zonder dat u de handen van het stuur hoeft te halen. Bij de Afikim Breeze S4 duo zit u naast elkaar en het stuur in het midden. De positie van de bestuurder is naar wens welke kant u het fijnst vind. De ene hand kruist iets voor langs de bijrijder maar beide personen ondervinden hier geen hinder van.

Breedte van een duo scootmobiel

Een 2 persoons scootmobiel is gemiddeld een stuk breder dan een 1 persoons scootmobiel en deze zijn dan ook niet geschikt om mee naar binnen te rijden. Het voordeel wat Afikim heeft gedaan is om de scootmobiel alleen van een duo zitting te voorzien aangezien deze al uiterst stabiele en veilig is . Zo is de zitting het breedste punt en kunt u rustig door elke deur van 90 cm heen rijden. Vind u het eng om door een smalle doorgang te rijden ? Dan kan deze ook nog in de vrijloop worden gezet en heel licht met de hand worden verreden.

Proefrijden op een twee persoons scootmobiel

Voordat u een twee persoons scootmobiel gaat aanschaffen is het altijd goed om van te voren hierop proef te rijden zodat u weet u het werkt en rijd. Zo krijgt u een veel beter beeld bij het rijden en het gebruik van de scootmobiel. Proef rijden kan bij onze showroom in een veilige en rustige omgeving waar bijna geen verkeer aanwezig is . Wij zullen u begeleiden tijdens het proefrijden en de scootmobiel geheel aan u demonstreren en uitleggen.

Grote Showroom In Neede

Onze grote showroom in Neede vind u aan de Russchemorsweg 38 , 7161 RT in Neede. Wij hebben eigen parkeerplekken voor de deur waar u altijd uw auto kwijt kunt. In onze showroom hebben wij veel scootmobielen standaard op voorraad staan en kunt u deze uitproberen en testen.

Totale Zorgwinkel

Russchemorsweg 38

7161 RT Neede

0545-296368

info@totalezorgwinkel.nl

 

Bent u opzoek naar een ander soort scootmobiel ?

Terug naar Scootmobielen
Heb je een vraag of wil je advies? Stel hem direct aan onze helpdesk
We zijn nu offline