Looprek

1
Een looprek is een goede stabiele oplossing voor mensen met een beperking in mobiliteit en bij wie een rollator te hard wegloopt. Ook bij evenwicht problemen is een looprek zeer geschikt. Vooral binnenshuis wordt een looprek vaak toegepast aangezien deze
Toon meer
Sorteren op:

Dit Schulte Looprek is het stevigste en veiligste looprek op de markt. Het looprek bied veel steun en stabiliteit tijdens het lopen en steunen.

Toon meer
€74,95
Op voorraad

Looprek

Een looprek is een goede stabiele oplossing voor mensen met een beperking in mobiliteit en bij wie een rollator te hard wegloopt. Ook bij evenwicht problemen is een looprek zeer geschikt. Vooral binnenshuis wordt een looprek vaak toegepast aangezien deze lichter en compacter is in kleine ruimtes en voor de gebruiker eenvoudiger te hanteren.  Een looprek is vaak zeer licht in gebruik maar kan nog steeds een belasting van 100 t/m 150 kg hebben.

Opvouwbaar Looprek of vast looprek

Er zijn verschillende soorten looprekken verkrijgbaar. Wel i het belangrijk een degelijk merk van kwaliteit te nemen. U wilt immers niet dat er iets kan gebeuren met het looprek. Looprekken zijn er in 2 soorten verkrijgbaar. De vaste modellen en de opvouwbare looprekken. Moet het looprek af en toe mee genomen worden? Of thuis soms opgeborgen worden? Dan is het goed om voor een opvouwbaar model te gaan wat zeer plat kan en weinig ruimte in beslag neemt. Heeft u deze behoeft niet dan kunt u voor een vast model gaan wat vaak voordeliger in aanschaf is.

Hoe kunt u het beste lopen met een looprek?

Het is belangrijk het looprek stevig met twee handen vast te houden. U plaatst het looprek iets naar voren en heeft hierdoor de ruimte om een stap te maken. U voeten moeten weer bij de achterzijde van het looprek terecht komen. Dit herhaald u gaande weg uw looppad Het is belangrijk dat het looprek op de juiste hoogte voor u staat afgeteld om andere lichamelijke klachten zoals rug, nek en schouder klachten te voorkomen.

Tijdens het gebruik van het looprek is het goed om aan te denken dat u altijd vooruit blijft kijken. Men heeft de neiging naar beneden te kijken en hierdoor geen goed zicht te hebben op de plaatsing van de poten van het looprek.

Looprek met Anti-slip doppen

Een looprek van kwaliteit heeft altijd 4 stevige anti-slip doppen die ervoor zorgen dat het looprek op elke ondergrond een goede grip heeft en niet kan gaan schuiven. Dit om de veiligheid van de gebruiker te waarborgen.

Hoogte afstellen van een looprek

Een goed looprek is in hoogte verstelbaar zodat deze juist kan worden afgesteld aan de hand van het lichaam van de gebruiker. Wanneer de gebruiker rechtop staat en zijn armen laat hangen strak langs het lichaam dient het handvat van het looprek net boven de pols uit te komen. Zo heeft u de juiste ergonomische hoogte en zult u lichamelijke klachten voorkomen.

Klantenservice

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze helpdesk op telefoon 0545-296 368 of ons mailen via [email protected].

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »