Menu
Grote showroom in Neede
Gratis bezorgd in NL vanaf € 50,-
Achteraf betalen
14 dagen recht op retour

Mobiliteit

Merken
Prijs
-

Brace / Bandage

Heeft een gewricht extra ondersteuning nodig, dan is een brace een ideaal hulpmiddel. Er zijn braces voor uw enkel, pols, knie, duim, nek en rug. Zij zorgen voor stevigheid en stabiliteit en verminderen pijn en zwellingen. Bij de Totale Zorgwinkel verkopen wij verschillende braces. Heeft u naar aanleiding van onze informatie vragen, bel ons dan gerust. Lees meer

24 resultaten

Ondersteuning van een brace

Heeft een gewricht extra ondersteuning nodig, dan is een brace een ideaal hulpmiddel. Er zijn braces voor uw enkel, pols, knie, duim, nek en rug. Zij zorgen voor stevigheid en stabiliteit en verminderen pijn en zwellingen. Een brace vergoot weer uw mobiliteit en helpt u bijvoorbeeld om te sporten
Bij de Totale Zorgwinkel verkopen wij verschillende braces. Heeft u naar aanleiding van onze informatie vragen, bel ons dan gerust. Ook wordt een brace soms toegepast om op de scootmobiel of rolstoel te rijden. Het gaat hier dan vaak ook om een polsbrace zodat zonder klachten toch gestuurd kan worden en u een langere tijd gebruik kunt maken van de scootmobiel zonder al te veel klachten. Bij een driewielfiets heeft u vaak de optie om het onderbeen te fixeren in de fiets en word een enkelbrace minder snel toegepast.

Een medisch verantwoorde enkel brace

Er zijn tegenwoordig veel mensen die een enkel brace gebruiken. Dit komt omdat een operatie aan het enkelgewricht steeds vaker voorkomt. Ook wordt de brace enkel veel gebruikt om tijdens en na het sporten de enkel rust te geven.
Een enkelbrace die medisch verantwoord is oefent druk uit rond het enkelgewricht, hierdoor ontvangt u extra steun. Wij hebben enkel braces van het topmerk Push in ons assortiment. Voor lichte klachten kunt u de Push Care enkelbrace gebruiken en voor zware klachten, zoals artrose of kapselirritatie, kiest u voor de Push Med enkelbrace. Heeft u vaak last van een verstuikte enkel, dikke enkel of verzwikt u de enkel wel eens? Dan is een Push brace geschikt voor u. Kijk bij gebruik van een enkelbrace altijd wel even of deze nog goed in de schoen of slof past.

Een pols brace zorgt voor extra stabiliteit van het polsgewricht

Wilt u tijdens het sporten een pols brace gebruiken? Of wat extra steun aan uw pols in het dagelijks leven? Kies dan voor een medisch verantwoorde brace pols. Doordat het materiaal stevig maar ventilerend is bij de handrug en handpalm, heeft u optimaal comfort en stabiliteit tijdens het dragen. Wij hebben pols braces van het topmerk Push in ons assortiment. Voor een lichte versteviging van de pols kunt u kiezen voor de Push Care polsbrace, voor een wat zwaardere versteviging kunt u kiezen voor de Push Med polsbrace. Heeft u last van het tunnelsyndroom, RSI of matige tot ernstige klachten van reuma, dan kunt u kiezen voor de Push Med Splint polsbrace een polsbrace wordt ook veel in de nacht toegepast om de pols rust te geven in bed.

Extra steun met een knie brace

Heeft uw kniegewricht extra stabiliteit nodig? Dan is een brace knie de oplossing. In de medische wereld wordt het meeste gebruik gemaakt van het merk Push. Deze brace verschuift niet en is gemaakt van stevig materiaal, waardoor de knie de ondersteuning krijgt die nodig is.
Overbelasting van de knieschijf, een jumpersknie, komt voor bij sporten waarbij gelopen en gesprongen wordt. De Push Med Patellabrace houdt druk op de kniepees waardoor de pijn wordt verlicht.
Heeft u lichte ondersteuning aan de knie nodig? Kies dan voor de Push Care Kniebrace. Voor de beste ondersteuning kiest u voor een Push Med Kniebrace.

Een duim brace of duim spalk

Bent u op zoek naar een duim brace of duim spalk? Kies dan een CMC brace duim van Push. Deze brace geeft comfort en stabiliteit aan het duimgewricht. De bewegingsvrijheid wordt enigszins beperkt door deze elastische duim spalk.
Bij het uitzoeken van een duimspalk let u er natuurlijk op of u een linker of rechter duimbrace wilt. U dient ook goed naar de juiste maat te kijken, bij een dunnere pols hoort een kleinere duimbrace. Bij de betreffende brace leest u hoe u zelf heel makkelijk de juiste maat kunt opmeten.
Voordat u een duimbrace of duimspalk koopt om uw CMC1 of MPC gewricht te ontlasten is het raadzaam om uw arts te raadplegen. Bovendien is het belangrijk dat u een duimspalk laat vormen; een deskundig persoon zoals een therapeut of arts kan dit voor u doen. Wanneer u een duimspalk draagt is het ook goed om hier nie te veel druk op uit te oefenen en met opstaan de andere hand te gebruiken. Heeft u dan nog moeite met opstaan is het goed om ( tijdelijk ) een sta-op stoel te gebruiken zodat u niet uw armen extreem belast en meerdere blessures krijgt. Een nek brace of halskraag op maat

Als u klachten aan de nek heeft kan u een halskraag of nekbrace worden voorgeschreven. Wij hebben braces nek van Push in ons assortiment welke van hoge kwaliteit zijn: de Push Care nekbrace en de Push Med nekbrace. Dit hulpmiddel voor de nek biedt ondersteuning aan de halswervelkolom. In combinatie met rust en therapie wordt de kans op herstel groter.
De hulpmiddelen voor uw nek bieden stabiliteit bij:

Een whiplash
Een nekhernia
Acuut nekletsel
Na een nekoperatie.

Wij raden u aan uw arts te raadplegen of u een nekbrace nodig heeft en welke maat en soort het beste bij u past. Wilt U de nekbrace of halskraag eerst proberen? Komt u dan langs in onze thuiszorgwinkel.

De juiste rug brace of ruggordel voor ondersteuning bij rugklachten

Onze rug is de hele dag in beweging. Door iets te tillen wat te zwaar is of door een verkeerde beweging kunnen rugklachten optreden. Deze klachten kunt u verminderen door een ruggordel of rug brace te dragen. De Push rug brace en de Harley ruggordel zijn kwaliteitsproducten die u ondersteunen bij rugklachten.

Een rug brace geeft ondersteuning aan de wervelkolom dankzij het stevige materiaal. Ook zorgt een rug brace ervoor dat u sneller in de juiste houding blijft. Een brace rug geeft ook een lichte aangename druk die niet alleen de juiste ondersteuning geeft maar ook de spieren en gewrichten in de onderrug ontlast. Ook kan een brace u helpen weer te bewegen ook als is het met een rollator, uw spieren blijven dan in beweging.

Bent u niet op zoek naar stabiliteit maar zoekt u wel ontlasting voor uw rug? Dan is een ruggordel, ook wel rugband of rug korset genoemd, wellicht een uitkomst voor u. Door de anatomische vorming van een ruggordel past deze zich aan de vorm van uw rug aan. De gordel heeft een prettig draagcomfort.

Bekkenband en heupbeschermer met comfort

Beide hulpmiddelen worden steeds vaker effectief ingezet in de medische wereld. Een bekkenband en een heupbeschermer geven ondersteuning en comfort. Zo kunt u met een beter gevoel de dagelijkse dingen doen.
Een bekkenband werkt druk verlagend. De SI-gewrichten worden door een bekkenband samengedrukt. Hierdoor komt er minder spanning op de gewrichtsbanden en wordt de druk verlaagd. Een bekkenband bij zwangerschap komt ook veel voor. Dit fijne hulpmiddel is bijvoorbeeld te gebruiken bij:

Bekkeninstabiliteit
Rugklachten
Het corrigeren van uw lichaamshouding.

Een heupbeschermer heeft een schokdempende vulling. De vulling zorgt ervoor dat als u valt de klap grotendeels wordt opgevangen. Hierdoor wordt de kans op botbreuken verlaagd, ook bij osteoporose.
Weet u niet zeker welk hulpmiddel u nodig heeft? Raadpleeg dan uw arts. Deze zal u medisch advies geven zodat u het juiste hulpmiddel aanschaft.

Rompbandages en liesbreukbandages

Rompbandages, zoals een liesbreukbandage of navelbreukbandage, zijn elastisch en voeren een aangename druk op uw romp of lies uit waardoor u een grote mate van ondersteuning ervaart. Dit houdt vaak in dat u minder pijn heeft en stabieler bent.
U kunt de bandages bijvoorbeeld gebruiken bij:

Een liesbreuk
Blessures
Hernia’s
Spierziektes
Bij botontkalking
Osteoporose
Navelbreuk.

Laat u bij de keuze van een rompbandage altijd goed adviseren door uw behandelend arts, zodat u de voordelen en pijnvermindering van een rompbandage maximaal ervaart. De bandages zijn onzichtbaar onder uw kleding.

Klantenservice

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze helpdesk op telefoon 0545-296 368 of ons mailen via info@totalezorgwinkel.nl.

Ook op zoek naar een scootmobiel of bijvoorbeeld rollator ?

Terug naar Mobiliteit
Heb je een vraag of wil je advies? Stel hem direct aan onze helpdesk
We zijn nu online!