Menu
Grote showroom in Neede
Gratis bezorgd in NL vanaf € 50,-
Achteraf betalen
14 dagen recht op retour

Mobiliteit

Merken
Prijs
-

Looprek

Een looprek is een goede stabiele oplossing voor mensen met een beperking in mobiliteit en bij wie een rollator te hard wegloopt. Ook bij evenwicht problemen is een looprek zeer geschikt. Vooral binnenshuis wordt een looprek vaak toegepast aangezien deze lichter en compacter is in kleine ruimtes en voor de gebruiker eenvoudiger te hanteren.  Een looprek is vaak zeer licht in gebruik maar kan nog steeds een belasting van 100 t/m 150 kg hebben. Lees meer

2 resultaten

Looprek

Een looprek is een goede stabiele oplossing voor mensen met een beperking in mobiliteit en bij wie een rollator te hard wegloopt. Ook bij evenwicht problemen is een looprek zeer geschikt. Vooral binnenshuis wordt een looprek vaak toegepast aangezien deze lichter en compacter is in kleine ruimtes en voor de gebruiker eenvoudiger te hanteren.  Een looprek is vaak zeer licht in gebruik maar kan nog steeds een belasting van 100 t/m 150 kg hebben. Een goed alternatief voor een looprek is een rollator, deze zijn meer geschikt voor buiten.

Opvouwbaar Looprek of vast looprek

Er zijn verschillende soorten looprekken verkrijgbaar. Wel i het belangrijk een degelijk merk van kwaliteit te nemen. U wilt immers niet dat er iets kan gebeuren met het looprek. Looprekken zijn er in 2 soorten verkrijgbaar. De vaste modellen en de opvouwbare looprekken. Moet het looprek af en toe mee genomen worden? Of thuis soms opgeborgen worden? Dan is het goed om voor een opvouwbaar model te gaan wat zeer plat kan en weinig ruimte in beslag neemt. Heeft u deze behoeft niet dan kunt u voor een vast model gaan wat vaak voordeliger in aanschaf is.

Hoe kunt u het beste lopen met een looprek?

Het is belangrijk het looprek stevig met twee handen vast te houden. U plaatst het looprek iets naar voren en heeft hierdoor de ruimte om een stap te maken. U voeten moeten weer bij de achterzijde van het looprek terecht komen. Dit herhaald u gaande weg uw looppad Het is belangrijk dat het looprek op de juiste hoogte voor u staat afgeteld om andere lichamelijke klachten zoals rug, nek en schouder klachten te voorkomen. Wilt liever geen looprek maar elleboogkrukken ? Dan zijn deze natuurlijk ook gewoon verkrijgbaar. Gebruikt u het looprek ook om op te staan uit uw seniorenbed of sta-op stoel ? Zorg dan dat deze stevig staat en contact heeft met alle 4 de poten met de ondergrond. Ook is het goed om regelmatig de doppen te controleren of hier nog voldoende grip op zit. Ook is het belangrijk goede schoenen of pantoffels te dragen tijdens het gebruikt.

Tijdens het gebruik van het looprek is het goed om aan te denken dat u altijd vooruit blijft kijken. Men heeft de neiging naar beneden te kijken en hierdoor geen goed zicht te hebben op de plaatsing van de poten van het looprek.

Looprek met Antislip doppen

Een looprek van kwaliteit heeft altijd 4 stevige antislip doppen die ervoor zorgen dat het looprek op elke ondergrond een goede grip heeft en niet kan gaan schuiven. Dit om de veiligheid van de gebruiker te waarborgen. Een looprek is ook zeer geschikt om mee te nemen op een 3 wiel fiets omdat deze dan licht in gebruik is .

Hoogte afstellen van een looprek

Een goed looprek is in hoogte verstelbaar zodat deze juist kan worden afgesteld aan de hand van het lichaam van de gebruiker. Wanneer de gebruiker rechtop staat en zijn armen laat hangen strak langs het lichaam dient het handvat van het looprek net boven de pols uit te komen. Zo heeft u de juiste ergonomische hoogte en zult u lichamelijke klachten voorkomen. Wilt u een looprek meenemen op de scootmobiel of elektrische duo fiets ? Dan zijn hier speciale houders voor die met een adapter van het merk rolstoel, fiets of scootmobiel worden bevestigd.

Hoe blijft u mobiel ? Welke hulpmiddelen passen daarbij ?

Klantenservice

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze helpdesk op telefoon 0545-296 368 of ons mailen via info@totalezorgwinkel.nl.

 

Terug naar Mobiliteit
Heb je een vraag of wil je advies? Stel hem direct aan onze helpdesk
We zijn nu offline