Menu
Grote showroom in Neede
Gratis bezorgd in NL vanaf € 50,-
Achteraf betalen
14 dagen recht op retour
Merken
Prijs
-

Vaste Wandelstokken

Een vaste wandelstok bestaat uit twee uitschuifbare delen die in hoogte gesteld kunnen worden. Het grote verschil in vaste wandelstokken zit hem in het handvat, de instelbare hoogte en de stevigheid.. Voor elk persoon is er wel een wandelstok verkrijgbaar die in de juiste hoogte te stellen is Lees meer

7 resultaten

Vaste Wandelstokken

Een vaste wandelstok bestaat uit twee uitschuifbare delen die in hoogte gesteld kunnen worden. Het grote verschil in vaste wandelstokken zit hem in het handvat, de instelbare hoogte en de stevigheid.. Voor elk persoon is er wel een wandelstok verkrijgbaar die in de juiste hoogte te stellen is. Kijk daarom voor aanschaf altijd even goed naar de instelmogelijkheden van de wandelstok die u op het oog heeft. Wanneer u namelijk rechtop staat met de armen hangend langs uw lichaam dient de wandelstok op polshoogte te komen. Zo heeft u de juiste ergonomische hoogte en krijgt u geen lichamelijke klachten door verkeerd gebruik van de wandelstok. Gebruikt u de wandelstok ook om goed op te staan uit bed of F|itform stoel ? Zorg dan voor een stevig handvat met een juiste drukverdeling . Ook goed om de wandelstokdop in de gaten te houden.

Soorten Handvat Van De Vaste Wandelstokken

Er zijn verschillende soorten handvatten verkrijgbaar voor wandelstokken, dit is per wandelstok vast en verschillend. De meest voorkomende handvatten zijn :

Klassieke houten handvat
Gel handvat
Ergonomisch handvat
Schuim handvat

Het is per persoon verschillend wat u fijn vind en wat u nodig heeft. Het is niet dat de 1 slechter of beter is dan de ander. Afhankelijk van wat u prettig vind of als u bijvoorbeeld lichamelijke klachten heeft dan dempt een gel handvat beter de trillingen dan een houten handvat en verdeelt een ergonomisch handvat beter de druk. Een ergonomisch handvat is daarin tegen alleen geschikt voor de linker of rechter hand terwijl je met een houten en gel handvat kunt wisselen tussen beide handen. Een schuim handvat zorgt voor een aangename goede zachte grip en wordt vaak toegepast op een wandelstok met zwanenhals , deze zwanenhals zorgt er ook voor dat de trillingen van de ondergrond niet goed door komen op uw lichaam zodat u prettig kunt lopen. Liever een opvouwbare wandelstok of wandelstok met zitje ? Kijk dan eens bij de categorie pagina over de opvouwbare wandelstokken.

Wanneer u uw vaste wandelstok wilt vervoeren op de scootmobiel of van raam fiets dan is het goed dit veilig te doen en hier een speciale stokhouder voor op de fiets of scootmobiel te zetten. Ook voor sommige elektrische rolstoelen zijn hier speciale wandelstokhouders voor die per model gemonteerd worden. Voor scootmobielen zijn hier vaak universele adapters voor en voor de van raam duo fiets wordt deze er optioneel voor u op gemonteerd.

Vaste Wandelstokken

Terug naar Wandelstokken
Heb je een vraag of wil je advies? Stel hem direct aan onze helpdesk
We zijn nu online!