Menu
Grote showroom in Neede
Gratis bezorgd in NL vanaf € 50,-
Achteraf betalen
14 dagen recht op retour
28 jun 2017

Aanvragen van een Scootmobiel bij de gemeente WMO

In sommige gevallen kunt u een scootmobiel aanvragen bij de WMO van uw gemeente. Dit kunt u doen via het WMO-loket van uw gemeente. Deze is namelijk verantwoordelijk voor de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO). Al onze scootmobielen zijn gekeurd en uitermate geschikt voor een WMO-aanvraag met persoonsgebonden budget. Ons assortiment vindt u hier: Scootmobielen.

Aanvragen van een scootmobiel bij de gemeente WMO

De gemeente toetst op verschillende criteria of u in aanmerking komt voor een scootmobiel via de WMO. Is het antwoord ja, dan heeft u twee keuzes die u kunt maken.

 • De gemeente regelt verder alles en u krijgt de scootmobiel thuis, in veel gevallen is dit een gebruikte scootmobiel en altijd een driewiel scootmobiel, over een stabiele vierwiel scootmobiel valt vaak niet te praten.
 • Via het persoonsgebonden budget. U kunt zelf een scootmobiel uitkiezen naar wens bij een leverancier naar keuze. U beschikt altijd over de scootmobiel van uw eigen keuze en weet zeker dat deze nieuw is. Vaak heeft u een offerte nodig die u bij de gemeente kunt indienen. Deze kunnen wij u geheel vrijblijvend verstrekken en bij vragen van de gemeente helpen wij bij de aanvraag.

Let op:

Via de WMO betaalt u altijd 13 x per jaar een eigen bijdrage, vaak is dit voor een periode van 5 of 7 jaar. Dit geldt zowel bij het persoonsgebonden budget als wel bij de gemeente die u een scooter toekent. Dan bent u verplicht te betalen aan het CAK per 4 weken, dit is wettelijk zo geregeld.

Zeker als u een iets hoger inkomen of pensioen heeft kan de eigen bijdrage hoog oplopen en betaalt u vaak aan het eind van de rit de scootmobiel dubbel. Zeker als u hem niet eens zelf heeft uitgekozen en een gebruikte scootmobiel heeft gekregen is dit een zeer slechte investering. Het is dan simpel uit te rekenen en vaak een stuk goedkoper zelf een gebruikte of nieuwe scootmobiel aan te schaffen.

Hoe hoog uw eigen bijdrage is kunt u berekenen via de website van het CAK: bereken uw eigen bijdrage WMO scootmobiel.

Waar is de eigen bijdrage per 4 weken afhankelijk van?

 • De samenstelling van uw gezin
 • Uw inkomen en vermogen
 • Uw leeftijd
 • De gemeente, de WMO mag per gemeente zelf de beslissing maken de maximale periode bijdrage aan te passen

Waarom misschien liever zelf een scootmobiel koopt?

 • Vrije keuze in scootmobielen en leverancier.
 • Demonstratie en proefrit in de showroom of bij u thuis mogelijk.
 • U vindt de eigen bijdrage te hoog.
 • Vaak is lenen via een bank nog voordeliger dan de eigen bijdrage of u kunt de scootmobiel vaker goedkoper particulier leasen. Meer over het leasen van een scootmobiel vindt u hier: Scootmobiel Leasen.
 • U vindt het aanvragen via de gemeente te veel rompslomp en te lange wachttijd.
 • Bij zelf aanschaffen kunt u de scootmobiel naar wens aanpassen.

Heeft u zelf nog vragen of heeft u hulp of een offerte nodig voor het aanvragen van een PGB bij de WMO van uw gemeente? Neemt u dan geheel vrijblijvend contact met ons op via 0545-296368 of info@totalezorgwinkel.nl.

Terug naar overzicht
Heb je een vraag of wil je advies? Stel hem direct aan onze helpdesk
We zijn nu offline
Nr 1 thuiszorgwinkel van Nederland!
Onze merken