Menu
Grote showroom in Neede
Gratis bezorgd in NL vanaf € 50,-
Achteraf betalen
14 dagen recht op retour
21 mei 2021

De juiste rollator voorkomt lichamelijke problemen

We zien ze overal in het straatbeeld; de rollator. Dit favoriete hulpmiddel helpt menigeen veilig en met goede ondersteuning op pad te gaan. Ze zijn er in alle soorten, maten en kleuren en er is een ware trend in nieuwe modellen. Bent u van plan een rollator aan te schaffen, dan is er dus volop keuze. Maar dit betekent niet dat alle rollators geschikt voor u zijn. Voor u overgaat tot het kopen van zo’n fijn hulpmiddel is het verstandig eerst te bedenken waar, hoe vaak en voor welk doel u de rollator gaat gebruiken. Goed advies voorkomt een miskoop. Bij de Totale Zorgwinkel helpen wij u graag om de juiste keuze te maken.

De verschillende mogelijkheden

Allereerst is het belangrijk om te weten of u de rollator alleen in huis gaat gebruiken of er ook buiten mee op pad gaat. Wilt u alleen in huis gebruik maken van een rollator dan is de wendbaarheid een belangrijk aspect. U moet er makkelijk mee door uw huis kunnen manoeuvreren. Gebruikt u hem voornamelijk buiten, dan helpen rollators met grote voorwielen u makkelijk afstapjes en oneffen paden te overbruggen.

Van de ruim 300.000 rollators die er in gebruik zijn in Nederland, is de lichtgewicht rollator de meest gangbare. Vrijwel al deze rollators zijn inklapbaar, zodat ze geen sta in de weg zijn als u ze thuis wegzet. Lichtgewichten zijn ook handig als u de rollator vaak meeneemt in de auto. Zo’n opvouwbare rollator is compact en door vrijwel iedereen makkelijk te tillen.

Er zijn ook rollators die bepaalde aanpassingen hebben voor reumapatiënten. Daarnaast zijn er extra grote en ruime rollators voor patiënten met obesitas in ons assortiment.

Doet u graag boodschappen met uw rollator, dan zijn er verschillende soorten mandjes en tassen voor de rollator. Uitgebreid winkelen kan met de rollator en boodschappenwagen in 1. Deze heeft een zeer ruime boodschappentas en wilt u even uitrusten, dan kunt u plaatsnemen op het zitje om even bij te komen.

Heeft u uw keuze gemaakt? Dan is de volgende stap de rollator af te stellen op uw maat.

De juiste afstelling voor de juiste rollator

Om lichamelijke klachten te voorkomen dient de rollator te worden ingesteld op de juiste hoogte. Een te lage instelling zorgt voor rugklachten. Is de rollator te hoog ingesteld dan heeft u niet genoeg steun en loopt u met opgetrokken schouders. Wij geven u altijd advies op maat. In onze thuiszorgwinkel in Neede kunt u de rollator uittesten en stemmen wij deze gelijk direct goed voor u af. Zo maakt u optimaal en veilig gebruik van dit hulpmiddel. Bent u niet in de gelegenheid ons in Neede te bezoeken, dan geven wij u telefonisch advies op maat. Samen kunnen wij de ideale rollator voor u samenstellen. Uiteraard zijn wij ook na de aanschaf via onze webshop altijd bereikbaar voor vragen en hulp.

Alleen gekeurde rollators bij de Totale Zorgwinkel

Wij leveren uitsluitend rollators die het CE-keurmerk dragen. Een CE-markering houdt in dat het product voldoet aan wettelijke eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Daarnaast controleren wij ook zelf de rollator op verschillende punten. Bevestigingen, banden en frame worden gecheckt op onvolkomenheden. Onze aandacht heeft ook de juiste werking van het inklapsysteem, en de juiste bevestiging van handvaten en reflectoren. Ook het zitgedeelte en het rugpand moeten veilig zijn en worden gecontroleerd op een juiste montage en eventuele scheurtjes of barsten.

Pas als de rollator aan al onze hoge eisen voldoet, wordt deze in ons assortiment opgenomen. Wij vinden uw veiligheid het aller belangrijkste.

Praktische rollator accessoires

Er zijn talloze accessoires waarmee u uw rollator kunt uitbreiden. Met een stokhouder bijvoorbeeld, zodat u uw vertrouwde wandelstok gewoon mee kunt nemen. U kunt uw rollator ook uitvoeren met een dienblad. Zo kunt u bijvoorbeeld kopjes of borden veilig verplaatsen. En neemt u regelmatig plaats op uw rollator voor een rustmomentje, dan kunt u uw rollator voorzien van een rugband. Dat zit een stuk prettiger.

Wij hebben een ruim assortiment tassen en mandjes voor uw rollator. Boodschappen doen wordt een feestje als u beschikt over de juiste boodschappentas. Stevige exemplaren die u eenvoudig van de rollator af kunt halen en waar uw boodschappen droog in vervoerd kunnen worden.

Vormen drempels in uw huis een belemmering? Met een drempelhulp heeft u dit probleem snel en eenvoudig opgelost. Ook overbruggingen voor opstapjes vormen geen probleem meer met de verplaatsbare helling.

Stel gerust uw vragen aan onze medewerkers van de klantenservice

Onze medewerkers weten werkelijk alles over rollators. Dus heeft u vragen, bel ze dan gerust want ze helpen u graag verder. U kunt ze bereiken op telefoonnummer 0545-296368.

Terug naar overzicht
Heb je een vraag of wil je advies? Stel hem direct aan onze helpdesk
We zijn nu offline
Nr 1 thuiszorgwinkel van Nederland!
Onze merken