Menu
Grote showroom in Neede
Gratis bezorgd in NL vanaf € 50,-
Achteraf betalen
14 dagen recht op retour
4 okt 2018

De onbetaalbare vrijheid van een elektrische loopfiets

Een loopfiets is een fiets zonder trappedalen. Totale Zorgwinkel heeft elektrische SitGo loopfietsen die alle gemakken van een normale elektrische fiets hebben, maar waarmee u niet snelheid maakt met trappen, maar met lopen. Een geweldige oplossing voor mensen die niet ver kunnen lopen en extra steun nodig hebben, maar dol zijn op fietsen. We vertellen u graag met dit artikel over dit nieuwste vervoermiddel: de elektrische loopfiets.

Elektrische loopfiets van SitGo

SitGo is een Nederlandse fabrikant van een wel heel bijzondere fiets die momenteel steeds vaker in het straatbeeld te zien is: de elektrische loopfiets. De SitGo is een mooi vormgegeven fiets die in plaats van pedalen een ruime treeplank heeft waar u beide voeten op kunt zetten terwijl u rijdt. Het op- en afstappen is dan ook eenvoudig en veilig. De fiets heeft grote wielen, waardoor deze uitermate stabiel is, terwijl de bediening heel licht werkt. Ten opzichte van een elektrische fiets weegt de loopfiets slechts 17 kilo en is daarmee aanzienlijker lichter in gewicht. Wanneer u stopt of stil staat, zet u beide voeten op de grond. De SitGo is uitermate gebruiksvriendelijk; u loopt en rijdt er zo mee weg!

Het nieuwste model 2018: de SitGo City

De City is een prachtige, luxe uitgevoerde loopfiets met grote wielen en een gebogen stuur dat ervoor zorgt dat u een juiste, prettige zithouding aanneemt. Ook heeft de loopfiets een comfortabel zadel, een anti-diefstal slot en ledverlichting. Dit elektrische model is uitgevoerd met een display waarop u tal van waardes kunt aflezen, zoals uw snelheid, de accu stand en de afgelegde afstand. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om via cruise control een zelf te bepalen snelheid in te stellen.

Omdat u te allen tijde uw voeten aan de grond kunt zetten, is dit vervoermiddel erg veilig. Heeft u bijvoorbeeld problemen met uw evenwicht, kunt u moeilijk lopen of raakt u snel vermoeid, dan is deze loopfiets een ideale mogelijkheid om u op een sportieve manier te verplaatsen. U kunt maximaal 20 kilometer per uur met dit model rijden. De maximaal af te leggen afstand is 35 tot 40 kilometer. De fiets is eenvoudig in gebruik, uiterst wendbaar en kan op een fietsdrager worden vervoerd. Hij is verkrijgbaar in de kleuren mat zwart en racing green.

De comfortabele SitGo Electric

Ook de Electric uitvoering is uitermate comfortabel. Hij verschilt echter op enkele punten van de SitGo City. Allereerst heeft de loopfiets een simpeler display (analoog). Verder beschikt hij over een standaard zadel en een recht stuur. In de prijs is geen anti-diefstal slot opgenomen, maar die kunt u er wel op laten monteren. Uiteraard kunt u de fiets voorzien van een fietsmandje en/of fietstassen, zodat u uw boodschapjes veilig mee kunt nemen. De Electric is er in de kleuren rood en antraciet.

De maximale snelheid en de actieradius is gelijk aan de SitGo City. De accu van 10 ampère per uur is goed voor een af te leggen afstand tussen de 35 en 40 kilometer, afhankelijk van de omstandigheden.

Het voordeel van een loopfiets is het lichte gewicht en het transport. De fiets is met zijn 17 kilo eenvoudig op een fietsdrager te tillen. Loopfietsen kunt u ook meenemen in de trein.

Loopfiets volwassenen: wat u moet weten.

Maakt u gebruik van een loopfiets, dan is een helm niet verplicht. Toch is het raadzaam er een te dragen als u op de maximale snelheid van 20 kilometer rijdt. Met een elektrische loopfiets bent u verplicht een WA verzekering af te sluiten. Zo’n verzekering kost ca. 35 euro per jaar.

Ook uw zichtbaarheid is belangrijk. Fietsers worden niet zelden over het hoofd gezien. Zorg dus voor altijd werkende verlichting en gebruik eventueel reflectoren op de loopfiets of uw kleding.

U mag op de stoep rijden zolang u niet harder gaat dan 6 kilometer per uur. Rijdt u harder, dan moet u op het fietspad rijden of op de rijbaan als er geen fietspad is. Loopfietsen zijn toegestaan in openbare gelegenheden, zoals een winkel of een museum.

Een SitGo loopfiets gratis uitproberen via de Totale Zorgwinkel

In onze thuiszorgwinkel in Neede kunt u de loopfietsen uitgebreid bekijken, uittesten en bestellen.

Voor alle vragen over loopfietsen of het aanvragen van een proefrit kunt u bellen met onze medewerkers op telefoonnummer 0545-296368. Mailen kan ook naar info@totalezorgwinkel.nl.

Terug naar overzicht
Heb je een vraag of wil je advies? Stel hem direct aan onze helpdesk
We zijn nu offline
Nr 1 thuiszorgwinkel van Nederland!
Onze merken