Menu
Grote showroom in Neede
Gratis bezorgd in NL vanaf € 50,-
Achteraf betalen
14 dagen recht op retour
29 nov 2017

De thuiszorgwinkel voorziet u van alle gemakken

Een thuiszorgwinkel biedt zorghulpmiddelen voor jong en oud. Deze winkels hebben dan ook een ruim assortiment aan artikelen die bijdragen aan goede zorg voor baby’s, moeders en ouderen. Omdat senioren zo lang mogelijk in hun eigen omgeving willen en moeten blijven wonen, is er veel vraag naar middelen die hen daarbij ondersteunen. Denkt u hierbij aan sta op stoelen, verstelbare bedden en trapliften, maar ook kleinere gemaks artikelen zoals een aangepaste telefoon of een douchekruk. Voor moeders en hun baby’s biedt een thuiszorgwinkel een uitgebreid aanbod aan kraamartikelen.

Rolstoelen, krukken en hometrainers zijn er voor jong tot oud.

Mobiele oplossingen voor meer zelfstandigheid

Mobiliteit is voor iedereen belangrijk. Het zorgt ervoor dat we onder de mensen blijven en minder afhankelijk zijn van anderen. Een thuiszorgwinkel heeft een scala aan mogelijkheden om u daarbij te helpen. Dat kan zijn met een stevige wandelstok, maar ook met een rollator of een scootmobiel. Sommige thuiszorgwinkels bieden ook gebruikte scootmobielen. Soms kunt u een elektrische fiets of uw oude scootmobiel inruilen voor een nieuw exemplaar. Daarnaast kunt u ze huren of zelfs leasen. Er ontstaan ook steeds meer nieuwe uitvoeringen in aangepaste fietsen. Loopfietsen, duofietsen en driewielfietsen komen we steeds vaker tegen.

De meerwaarde van een thuiszorgwinkel zit niet alleen in het ruime assortiment, maar vooral ook in de kennis die ze hebben van het artikel, het gebruik ervan en de waardevolle adviezen die zij u hierover kunnen geven.

Veilig en comfortabel zitten en slapen

Naarmate we ouder worden, worden onze spieren slapper en onze beenderen brozer. Opstaan en gaan zitten zijn bewegingen die steeds lastiger worden. Een thuiszorgwinkel biedt hiervoor stoelen waarbij u geholpen wordt bij het opstaan en gaan zitten. Deze sta op stoelen worden op uw lichaam aangepast, zodat u de juiste ondersteuning krijgt en heerlijk zit. Er zijn ook sta op hulpen; mobiele zittingen die u elektrisch kan bedienen en waarbij u geholpen wordt met opstaan en zitten. Talloze steunkussens voor stoel, bank en autostoel zijn er verkrijgbaar bij thuiszorgwinkels. Ook ringkussens en comfortabele nekkussens vallen daaronder.

Het in en uit bed stappen gaat een stuk makkelijker bij een seniorenbed. Deze bedden zijn in hoogte verstelbaar, zodat de voor u ideale in- en uitstaphoogte makkelijk is in te stellen. Speciale matrassen, verschillende lattenbodems en bedtextiel vindt u ook bij een thuiszorgwinkel. Net als aanvullend meubilair zoals nachtkastjes en garderobekasten. Zoekt u een eenvoudig alternatief, dan bieden ze bedverhogers en losse ruggensteunen.

Valpreventie hulpmiddelen in alle soorten en maten

Ruim 100.000 ouderen bezoeken de spoedeisende eerste hulp na een val. Alhoewel ouderen eerder vallen door lichamelijke problemen, is dit enorme aantal ook te wijten aan ontbrekende maatregelen om vallen te voorkomen. Een thuiszorgwinkel heeft talloze mogelijkheden om val- en struikelpartijen af te wenden.

De meest simpele toepassingen zijn antislip middelen, zoals matten, strips en sprays. Ondersteuning in de vorm van beugels in badkamer en toilet zijn erg nuttig. Toiletverhogers en toiletstoelen veraangenamen het gebruik van het toilet. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden om zelfstandig te kunnen blijven als het gaat om uw persoonlijke verzorging. Een badlift bijvoorbeeld zorgt ervoor dat u veilig kunt blijven genieten van een verkwikkende badbeurt. Heeft u een douche, dan is een douchestoel een ideale oplossing, waarbij u comfortabel kunt douchen zonder uit te glijden. Beter zien en horen verhoogt tevens de veiligheid. Ook hier zijn verscheidene hulpmiddelen voor. Een belversterker voor de telefoon of een medicijndoos met grote letters zijn hier een voorbeeld van.

De thuiszorgwinkel voor waardevol advies en kennis van zaken

Zorghulpmiddelen moeten veilig en betrouwbaar zijn. De medewerkers van een thuiszorgwinkel kunnen u adviseren welk middel het beste bij u past, informeren u uitvoerig over het gebruik en zorgen voor de juiste afstelling.

Zeker als het gaat om middelen waarbij de techniek om de hoek komt kijken, is goed advies zeer waardevol. Ga bij de aanschaf van bijvoorbeeld een rolstoel niet over een nacht ijs en laat u uitgebreid informeren. Veel thuiszorgwinkels verzorgen demonstraties of geven de mogelijkheid een hulpmiddel uit te proberen. Dit voorkomt miskopen.

Bij veel hulpmiddelen zult u in eerste instantie niet direct denken aan een thuiszorgwinkel. Of het nou gaat om loeplampen, persoonsalarmering of boodschappentrolleys; kijk gerust in zo’n winkel rond of bezoek hun website. U zult er versteld van staan waarbij een thuiszorgwinkel u kan helpen!

Terug naar overzicht
Heb je een vraag of wil je advies? Stel hem direct aan onze helpdesk
We zijn nu offline
Nr 1 thuiszorgwinkel van Nederland!
Onze merken