Menu
Grote showroom in Neede
Gratis bezorgd in NL vanaf € 50,-
Achteraf betalen
14 dagen recht op retour
29 nov 2017

De Totale Zorgwinkel laat u niet vallen!

Misschien is het u opgevallen dat er de laatste tijd veel aandacht is voor het voorkomen van vallen. Dit wordt valpreventie genoemd. Deze aandacht is volkomen terecht. Valpartijen komen onder ouderen schrikbarend vaak voor. Enkele cijfers: in 2016 werden er 96.2000 65-plussers behandeld op de spoedeisende hulp na een val. Hiervan werden er 37.300 ouderen in het ziekenhuis opgenomen en overleden er 3.653 aan de gevolgen.
Om te voorkomen dat u valt kunt u zelf de nodige maatregelen nemen. Wij laten u zien hoe u met eenvoudige oplossingen uw woonomgeving kunt verbeteren, waardoor zelfstandig wonen veiliger én comfortabeler wordt.

Een veilige route van slaapkamer naar badkamer

De meeste valpartijen komen voor in de eigen woning; juist daar waar ouderen zich het veiligst voelen. Struikelen in en om huis, uitglijden in de badkamer of het vallen uit een bed of stoel komen vaak voor. Daarom nemen wij u mee naar de route die u aflegt van bed naar bad of douche. Wij gaan kijken waar u op moet letten en wat u kunt verbeteren om deze route zo veilig mogelijk af te leggen.

Maak van uw slaapkamer een comfortabele én veilige ruimte

Een goede nachtrust is belangrijk voor iedereen. Bij ouderen kan het in en uit bed stappen echter een hindernis zijn, waardoor zij minder vaak geneigd zijn om even op bed te gaan liggen. De hoogte van het bed vormt de belemmering: standaard bedden hebben een te lage instap. Door het bed te verhogen door middel van verhogers, ook wel olifantpoten genoemd, wordt het een stuk eenvoudiger het bed in en uit te stappen. Nog veiliger zijn de seniorbedden. Een seniorbed kunt u automatisch afstellen op de voor u ideale hoogte. In dit geval worden niet de poten verhoogd, maar is de bodemdrager (lattenbodem) in hoogte verstelbaar. Er zijn ook deelbare seniorenbedden voor twee personen. Deze zijn voorzien zijn van wielen, zodat u bij het opmaken de bedden van elkaar kunt scheiden.

Een looproute zonder hindernissen

Drempels veroorzaken vele struikelpartijen. U kunt overwegen ze te laten verwijderen, maar er is ook een eenvoudiger manier om drempels weg te werken. Met een drempelhulp worden drempels overbrugd. Zij zijn zeer eenvoudig aan te brengen en voorzien van een antislip laag.
Zorg voor goede verlichting, zodat u niets over het hoofd kan zien.
Matjes kunnen ervoor zorgen dat u uitglijdt. Vermijd losse kleedjes en zorg dat u voldoende loopruimte heeft.
In sommige omstandigheden is het verstandig een persoonsalarmering aan te schaffen. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden. Een betrouwbaar systeem is de alarmtelefoon met een draadloze alarmknop die u om uw hals kunt hangen of een waterdichte polsband met alarm en verlichting.

Zelfstandig én beschermd onder de douche

Veel senioren willen de persoonlijke verzorging zo lang mogelijk zelf doen. Met enkele hulpmiddelen kan u het gebruik van de badkamer aanzienlijk veiliger maken.
Allereerst zorgen douchebeugels en toiletbeugels voor goede ondersteuning. De meeste veilige manier om gebruik te maken van beugels is deze aan de muur te bevestigen. Voor het gebruik van het toilet zijn er ook losse frames die u over het toilet kunt plaatsen.
Bad- en toiletmatten zijn echte struikelblokken. Antislip matten zorgen ervoor dat u niet uitglijdt, niet alleen voor de toilettafel, maar ook in douche of bad.  Er zijn ook antislip strippen die u op elke gewenste plek kunt opplakken.
Een douchekruk is een verstandig hulpmiddel bij het douchen. Zittend douchen is niet alleen veiliger maar ook comfortabeler. Bovendien kunt u de douchekruk ook gebruiken om voor de wastafel te gaan zitten of te gebruiken als steun bij het aankleden.

Even stilstaan bij valpreventie met de Totale Zorgwinkel

Wij hebben enkele situaties geschetst waarbij u op een eenvoudige manier slapen en douchen een stuk veiliger kunt maken. In onze zorgwinkels hebben wij echter talloze hulpmiddelen die valrisico in en om het huis beperken. Onze dienstverlening is erop gericht u het thuis wonen zo prettig en veilig mogelijk te maken. Heeft u vragen over een bepaald obstakel in huis of wilt u advies over het voorkomen van riskante situaties, dan staat de Totale Zorgwinkel voor u klaar.
Bel ons gerust op telefoonnummer 0545-296368 of bezoek onze thuiszorgwinkel in Neede.

Terug naar overzicht
Heb je een vraag of wil je advies? Stel hem direct aan onze helpdesk
We zijn nu offline
Nr 1 thuiszorgwinkel van Nederland!
Onze merken