Menu
Grote showroom in Neede
Gratis bezorgd in NL vanaf € 50,-
Achteraf betalen
14 dagen recht op retour
23 okt 2020

De verschillen in lichtgewicht elektrische opvouwbare rolstoelen

In de huidige tijd dat men graag zelfstandig blijft en er graag op uit gaat zijn er verschillende hulpmiddelen om mobiel op pad te gaan. De meest voorkomende mobiliteit ‘s hulpmiddelen om mee te nemen zijn opvouwbare of demontabele scootmobielen en opvouwbare elektrische rolstoelen. Dit vergroot u eigen zelfstandigheid enorm en u kunt gaan en staan waar u wilt. In dit artikel gaan we de verschillen van de opvouwbare elektrische rolstoelen behandelen.

Veel Verschillende Soorten Opvouwbare Elektrische Rolstoelen

Er worden veel verschillende soorten elektrische opvouwbare rolstoelen aangeboden. Ook wordt er veel met lichtgewicht geadverteerd ? Maar is 25 kg of meer  lichtgewicht ? Uit ervaring blijkt dat dit voor de meeste mensen niet te tillen is en de kwalificatie lichtgewicht is dan ook niet echt een eerlijke aanduiding. Deze rolstoelen zijn vaak wel opvouwbaar maar ook een erg dik pakket en moeilijk te hanteren.

Wat Zijn Dan Wel Lichtgewicht Elektrische Rolstoelen ?

Het aller lichtste wat er op de markt te krijgen is, is de e-Ability Splitrider rolstoel. Met een tilgewicht van slechts 12 kg is deze elektrische opvouwbare rolstoel binnen een handomdraai op te vouwen en te splitsen. Zeer gemakkelijk om te tillen en voor bijna iedereen hanteerbaar. Dit is ook meteen met afstand de lichtste elektrische reis rolstoel op de markt. Buiten het eenvoudig vervoeren en lichte gewicht is deze rolstoel zeer wendbaar en kan op de kleinste plekken draaien. U kunt hier dus binnen en buiten mee uit de voeten. Ook zit hier flexibele voetensteun op zodat u altijd recht kunt in en uit stappen. De Splitrider rolstoel is de nieuwe variant van de Joyrider rolstoel die al heeft bewezen de betrouwbaarste elektrische reis rolstoel te zijn op de huidige markt. De besturing is eenvoudig met een Joystick die links of rechts geplaats kan worden. Optioneel kunt u ook kiezen voor een elektrische achterloopset waarbij de begeleider de besturing geheel elektrisch aan de achterzijde kan doen.

Na de Splitrider rolstoel is de Zinger rolstoel het lichtste wat er te verkrijgen is. Met 17,5 kg en binnen 2 seconden opvouwbaar is de Zinger rolstoel eenvoudig en compact te vervoeren. De besturing van de Zinger is met twee hendels aan de zijkant waarbij u beide handen nodig heeft. Doordat de besturing voor sommige mensen lastig te doen is loopt de Zinger langzaam uit in Nederland. Deze is dan ook verkrijgbaar voor een zeer scherpe prijs tot de voorraad op is .

De altijd betrouwbare en comfortabele Joyrider opvouwbare elektrische rolstoel staat met 19,5 kg op een 3e plek wat gewicht  betreft. Ook qua wendbaarheid en stabiliteit zijn de Joyrider en Splitrider rolstoel onevenaarbaar en kan geen enkele reis rolstoel hier aan tippen. De Joyrider is ook binnen enkele seconden opvouwbaar tot een klein pakket wat makkelijk te vervoeren is . Voor sommige mensen die moeite hebben met de 19,5 kg is de Splitrider dan een uitkomst aangezien deze maar 12 kg tilgewicht heeft. Voor de rest zitten er tussen de Joyrider en Splitrider geen verschillen in rijgedrag en comfort en zijn deze beide zeer geschikt voor binnen en buiten. Ook op de Joyrider is het mogelijk een elektrische achterloopset te plaatsen en kan de Joystick links of rechts naar wens geplaatst worden.

Officiële Dealer Van De Splitrider En Joyrider Elektrische Opvouwbare Rolstoel

Als Officiële dealer van Nederland staat de Splitrider rolstoel en Joyrider rolstoel altijd bij ons op voorraad in de winkel. Zo kunt u deze altijd grondig uitproberen zowel binnen als buiten. Ook zullen wij u de rolstoel uitgebreid uitleggen en demonstreren zodat u goed weet wat voor een product u gaat aanschaffen. Wij vinden het namelijk belangrijk dat u de rolstoel eerst goed probeert en kijkt hoe deze zit en rijd voordat u deze gaat aanschaffen. Daarom hebben wij ook de mogelijkheid dat als u niet bij onze showroom kunt komen wij gewoon bij u thuis op afspraak komen om de rolstoelen te demonstreren en dat u deze kunt uitproberen in uw eigen omgeving.

Wilt u hiervoor een afsprak maken dan kan dit via info@totalezorgwinkel.nl of 0545-296368.

Terug naar overzicht
Heb je een vraag of wil je advies? Stel hem direct aan onze helpdesk
We zijn nu offline
Nr 1 thuiszorgwinkel van Nederland!
Onze merken