Menu
Grote showroom in Neede
Gratis bezorgd in NL vanaf € 50,-
Achteraf betalen
14 dagen recht op retour
26 nov 2019

De Voordelen van een Carbon Rollator

De laatste jaren zijn carbon rollator’s erg in opkomst en worden steeds populairder. Maar wat zijn nu de voordelen van een carbon rollator ? En is elke carbon rollator wel goed gekeurd ?

Klik op de afbeelding van de rollator voor de product informatie van de lichtste en veiligste carbon rollators op de markt

Het grootse voordeel van een carbon rollator is natuurlijk het gewicht. Er bestaan geen lichtere rollator’s dan de carbon rollator . Het gewicht van een rollator komt u elk moment tegen dat u met de rollator loopt. Hoe lichter en makkelijker hanteerbaar hoe minder kracht het u kost om te keren of te sturen. Ook loopt u natuurlijk vaak aan tegen een stoep of hoge drempel waarbij u de rollator iets moet optillen, bij een zeer lichte rollator gaat dit natuurlijk makkelijker. Ook al doet niet iedere rollator gebruiker dit zelf maar het in de auto tillen is vaak een zwaar en moeizaam punt, bij een rollator van carbon kunt u dit vaak zelf wel waar het bi een gewone lichtgewicht rollator vaak niet meer lukt. De enkele kilo’s dat een carbon rollator lichter is maken net het verschil tussen zelf redzaamheid of niet.

Buiten het lichte gewicht is carbon een extreem sterk materiaal wat goed de trillingen van de ondergrond adsorbeert en zorgt dat u comfortabel loopt. Dit in combinatie met zachte comfort banden die de carbon Ultralight en Rehasense Carbon rollator SF hebben maakt dit de meest comfortabele rollator die er op de markt verkrijgbaar is . Een nadeel van een carbon rollator is dat deze nog relatief duur zijn aangezien carbon een kostbaar materiaal is . Voor de meeste mensen is dit ook een investering voor het gemak aangezien je dagelijks met een rollator loopt en dagelijks gemak hebt van de voordelen.

Tussen de carbon rollator’s zit er ook nog verschil in gewicht, de aller lichtste rollator’s verkrijgbaar op de markt zijn :  de ByAcre Ultralight (4,8 kg ) en de Rehasense Server SF (5,1 kg) dit zijn tevens de twee beste carbon rollator’s op de markt die uitvoerig getest en gekeurd zijn. Let op dat veel ander rollator’s van carbon niet aan bepaald keurmerken voldoen en vaak rechtstreeks geïmporteerd worden zonder dat hier goed nagekeken is .Dit kan in de toekomst een hoop problemen en ellende geven.  Koop dus altijd een rollator bij een officieel verkooppunt met erkende merken.

Voordelen van een Carbon Rollator

  • Zeer licht
  • Extreem sterk
  • Adsorbeert goed de trillingen van de ondergrond
  • Moderne uitstraling
  • Eenvoudig op te klappen
  • Zelf te tillen
  • Zeer wendbaar
  • Hoge maximale belasting

Nadelen van een Carbon Rollator

  • Prijzig in aanschaf

Thuis proberen van een Carbon Rollator

Bij een product met een hoge aanschaf wilt u deze zeker ook even proberen. Besteld u de rollator via onze webshop dan kunt u deze gewoon thuis proberen zodat u zeker bent van uw aankoop. Bevalt deze toch niet zoals gedacht dan kunt u deze binnen 14 dagen aan ons retour sturen en wordt uw aankoop bedrag terug gestort. Let er wel op dat u de rollator niet beschadigd. Wij adviseren u dan ook de rollator thuis binnen uit te proberen zodat mocht deze niet bevallen u deze in de originele doos retour kunt sturen.

Natuurlijk kunt u de Carbon rollator ook gewoon bij ons in de showroom uitproberen tijdens openingstijden van Dinsdag t/m Zaterdag en zullen wij u advies geven bij uw aankoop.

Mocht u vragen hebben over een carbon rollator kunt u altijd contact met ons opnemen op 0545-296368 of info@totalezorgwinkel.nl

De Voordelen van een Carbon Rollator

Terug naar overzicht
Heb je een vraag of wil je advies? Stel hem direct aan onze helpdesk
We zijn nu offline
Nr 1 thuiszorgwinkel van Nederland!
Onze merken