Menu
Grote showroom in Neede
Gratis bezorgd in NL vanaf € 50,-
Achteraf betalen
14 dagen recht op retour
1 dec 2017

De voordelen van een seniorenbed

Seniorenbedden verschillen uiterlijk niet veel van normale bedden. Ze zijn er in 1-persoons en 2-persoons uitvoeringen en zijn er in allerlei soorten, van klassiek tot robuust. Ook zijn seniorenbedden te koop in verschillende maten. De bedden hebben altijd een ombouw, meestal van hout. Reden daarvan is dat deze nodig is voor de verstelbare bodemdrager, want dat is de belangrijkste eigenschap van een seniorenbed. De bed dragers zijn verstelbaar waardoor de ideale hoogte voor het in- en uitstappen kan worden ingesteld.

Op hogere leeftijd is een seniorenbed een comfortabel meubelstuk. Naast het makkelijker in en uit bed stappen is het opmaken van het bed minder belastend voor uw rug. Maakt u gebruik van de thuiszorg, dan wordt een seniorenbed vaak zelfs geadviseerd. Zeker wanneer u (tijdelijk) aan bed gebonden bent en moet worden verzorgd, is een hoog bed niet alleen voor uzelf maar ook voor uw verzorgende erg prettig.

Bij de Totale zorgwinkel hebben wij verschillende soorten seniorenbedden. De verschillen tussen de bedden lichten wij u graag hieronder toe.

Een 1-persoons seniorenbed

Over smaak valt niet te twisten; ons assortiment biedt voor iedereen wat wils. Van eenvoudige bedden tot stoere exemplaren met stevige nachtkastjes, mooie spiegels en ruime kledingkasten. Maar het belangrijkste onderdeel van een seniorenbed is toch de verstelbaarheid. Er zijn bedden die u met de hand kunt verstellen. Meestal zijn er 5 verschillende hoogtes waaruit u kunt kiezen. Er zijn echter ook 1-persoons bedden welke voorzien zijn van elektrische lattenbodems. Deze worden hoog/laag lattenbodems genoemd omdat ze zowel in hoogte instelbaar zijn als een verstelbaar hoofd- en voeteneinde hebben. Dit is bijzonder prettig als u langdurig in bed moet verblijven. Met de afstandsbediening bepaalt u eenvoudig uw comfortabelste houding voor dat moment. Er zijn seniorenbedden die met een bedhek zijn uitgevoerd of dit als extra optie aanbieden. Dit geldt ook voor wieltjes onder de bedden. Deze zijn erg prettig omdat zo het bed makkelijk kan worden verplaatst voor de schoonmaak of, indien het bed tegen een wand of een ander bed staat geplaatst, voor het eenvoudiger opmaken van het bed.

De standaard afmeting van een 1-persoons bed is 90×200 cm. Sommige bedden kunt u ook bestellen in de bredere maat 100×200 cm.

Wij bieden verschillende merken seniorenbedden. Een Vroomshoop seniorenbed heeft een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Het zijn stevige, degelijke bedden die u aan kunt vullen met een Vroomshoop nachtkastje, ladekast of zelfs een schuifdeurkast.

Een 2-persoons seniorenbed

Een 2-persoons seniorenbed bestaat uit 2 bedden welke vrijwel naadloos tegen elkaar kunnen worden geplaatst. De bedden zijn aan elkaar geschakeld en eenvoudig los te koppelen. Alle 2-persoons seniorenbedden zijn van het merk Vroomshoop. Wij hebben dit merk voor u geselecteerd omdat de prijs/kwaliteit verhouding erg goed is. Het is stevig, degelijk meubilair met een mooie uitstraling én een uitstekende prijs en daar houden wij bij de Totale Zorgwinkel van! Alle 2-persoons seniorenbedden zijn uitgevoerd met wieltjes. Zo kunt u de bedden eenvoudig uit elkaar schuiven voor de schoonmaak, het opmaken van het bed of om een zieke aan beide kanten van het bed te kunnen verzorgen. Standaard zijn de bedden uitgevoerd met handmatig in te stellen bodemdragers. Het is echter geen enkel probleem een of beide bedden te voorzien van een elektrische lattenbodem.

Belangrijk is ook de keuze van de afmetingen van het bed. Er zijn twee standaard maten: 180×200 cm of 160×200 cm. In plaats van de standaard lengte van 200 cm kunt u ook kiezen voor een korter bed van 190 cm of een langere versie van 210 of 220 cm. De 2-persoons seniorenbedden zijn te koop in vele kleuren en aan te vullen met nachtkastjes, ladekasten of schuifdeurkasten.

Heeft u vragen of heeft u advies nodig, dan helpen wij u graag verder. De Totale Zorgwinkel heeft een grote showroom in Neede (telefoon: 0545-296368)

Terug naar overzicht
Heb je een vraag of wil je advies? Stel hem direct aan onze helpdesk
We zijn nu offline
Nr 1 thuiszorgwinkel van Nederland!
Onze merken