Menu
Grote showroom in Neede
Gratis bezorgd in NL vanaf € 50,-
Achteraf betalen
14 dagen recht op retour
9 mei 2023

Douchekruk Kopen ? Waar Moet U Op Letten ?

Als u een douchekruk wilt kopen dan worden er online veel verschillende soorten aangeboden . Sommige douchekrukken hebben qua uiterlijk dezelfde kenmerken maar zijn kwalitatief sterk van elkaar verschillend. Online is vaak de prijs van een douchekruk doorslag gevend terwijl als mensen een showroom bezoeken en advies krijgen vaak een beter geschikte douchekruk krijgen die gegarandeerd veiligheid bied en geschikt voor is hun situatie. Kijk ook uit voor de stunt aanbiedingen, dit zijn vaak douchekrukjes geïmporteerd uit China die een stuk minder stevig en stabiel zijn en ongelukken kunnen veroorzaken waardoor u nog veel verder van huis bent.

Belangrijke aandachtspunten bij het kopen van een douchekruk

  • Zitbreedte en totale breedte van de douchekruk
  • Stevigheid en gebruikte materialen
  • Hoogte verstelling
  • Armleuningen / Handvatten
  • Veiligheid
  • Maximale belasting van de douchekruk

Zitbreedte en totale breedte van de douchekruk

De zitbreedte van een douchekruk heeft natuurlijk te maken met uw eigen lichaam en de breedte die u nodig heeft. Wel zit er verschil in de vormen van een douchestoel en wat u prettig zitten vind. De totale breedte van de douchekruk is van belang zodat deze goed in uw doucheruimte past en u er  zelf nog ruim op kunt zitten zonder dat u ergens tegen aan zit en de ruimte heeft om u zelf te wassen.

Stevigheid en gebruikte materialen & Veiligheid

Er zitten veel verschillen in materialen die gebruikt worden bij het maken van een douchekruk. Ook al lijkt dit op het oog hetzelfde de stevigheid en levensduur van een douchekruk kan sterk verschillen. Zorg dan altijd dat u een douchekruk koopt bij een webshop die ook een showroom heeft of in de winkel. Deze douchekrukken zijn namelijk getest door de verkopers en voorzien van een CE keurmerk zodat deze veilig gebruikt kunnen worden. Deze douchekrukken zijn gemaakt van roestvrije materialen en getest op het maximale gebruikersgewicht. Ook hebben deze degelijke antislip doppen zodat u veilig een transfer kunt maken.

Hoogte van een douchekruk

Bijna elke douchekruk is wel in hoogte verstelbaar maar niet elke douchekruk is even hoog of even laag in te stellen. Kijk bij aanschaf dan altijd goed naar de instelbare hoogte en welke zithoogte u zelf prettig vind. Neem uw eetkamerstoel of fauteuil als voorbeeld hoogte en kijk of u dit een aangename zithoogte vind .

Armleuningen / Handvatten

Een douchekruk met armleuningen of opstaande handvatten is makkelijk om op te staan. Heeft u moeite met gaan zitten en opstaan ? Kies dan voor een douchekruk met opstaande handvatten zodat u veilig en makkelijk kunt gaan zitten en opstaan. U zelf omhoog duwen is immers altijd makkelijker dan optrekken aan een beugel aan de wand.

Maximale belasting van de douchekruk

Een CE gekeurde douchekruk is altijd getest op het maximale gebruikersgewicht en u kunt er vanuit gaan dat deze het geteste gewicht kan hebben. Afhankelijk van uw eigen lichaamsgewicht kunt u het maximale gewicht van de douchekruk bepalen.

Klantenservice & Showroom

Mocht u nog vragen hebben over een douchekruk of wilt u graag advies ? Dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice of langs komen in onze showroom in Neede.

Totale ZorgwinkelRusschemorsweg 387161 RT Neede0545-296368info@totalezorgwinkel.nl
Terug naar overzicht
Heb je een vraag of wil je advies? Stel hem direct aan onze helpdesk
We zijn nu offline
Nr 1 thuiszorgwinkel van Nederland!
Onze merken