Menu
Grote showroom in Neede
Gratis bezorgd in NL vanaf € 50,-
Achteraf betalen
14 dagen recht op retour
29 mei 2018

Een rollator kopen? Laat u adviseren!

Als specialist verkopen wij al jaren rollators. Door de jaren heen weten wij precies welke rollator het beste bij een dame of heer past. Regelmatig spreken wij met mensen die door de bomen het bos niet meer zien. Dat begrijpen wij als geen ander, want het assortiment is enorm en bestaat uit verschillende soorten, vele modellen en diverse merken. Wilt u een rollator aanschaffen die ideaal aansluit bij uw wensen, laat u dan uitgebreid door ons informeren! Het is belangrijk dat uw rollator veilig, comfortabel én gebruiksvriendelijk is.

Onderstaand geven wij u een kort overzicht van de verschillende typen rollators. Alle modellen van de Totale Zorgwinkel zijn gekeurd en uitvoerig getest en dragen stuk voor stuk het CE-keurmerk.

De rollator voor gebruik in en om uw woning

Gebruikt u een rollator alleen in uw woonomgeving, dan zijn er exemplaren die hiervoor speciaal zijn aangepast. Deze rollators zijn kleiner en lichter dan een normale rollator. Door de dunne wielen kunt u makkelijk tussen uw meubels door manoeuvreren en zelfs de kleinste ruimtes probleemloos bereiken. Dankzij de parkeerrem kunt u veilig uit uw stoel opstaan of erin gaan zitten. Een rollator voor binnen heeft een handig dienblad waarmee u veilig kopjes hete thee of andere dingen kunt verplaatsen. De rollator Let’s Go van het merk Trust Care is zo’n compacte rollator voor gebruik binnenshuis.

De lichtgewicht rollator

De lichtgewicht rollators zijn erg populair. Ze wegen gemiddeld 50% minder dan de standaard rollator en dat voelt u tijdens het gebruik. Ze bieden optimale steun en zijn volkomen veilig wanneer u even op de zitting wilt uitrusten. Ook is het lage gewicht een voordeel als u uw rollator regelmatig mee neemt in bijvoorbeeld de auto. Wat dat betreft doet een goede, betrouwbare lichtgewicht rollator niet onder voor een standaard exemplaar. Heeft u echter evenwichtsproblemen, dan adviseren wij u om te kiezen voor een standaard rollator.
Een ultra lichte rollator is de Drive Nitro Carbon. Deze is gemaakt van het zeer lichte en supersterke materiaal carbon en weegt slechts 5,5 kilo.

De standaard rollator

Deze rollator is beduidend zwaarder dan zijn lichtgewicht broertje. Het voordeel hiervan is dat u een steviger ondersteuning heeft tijdens het lopen. Dat is belangrijk als u last heeft van evenwichtsstoornissen. Ook voor mensen met een zwaar postuur is een standaard rollator de beste keuze. Ze zijn zowel binnenshuis als buiten te gebruiken. U moet er wel rekening mee houden dat deze rollators lastiger te vervoeren zijn. Evenals bij de lichtgewicht rollators kunnen de standaard exemplaren worden uitgevoerd met vele accessoires.

De rollator van TZ is nog steeds 1 van de meest verkochte rollator bij de Totale Zorgwinkel. Deze is zeer stabiel en voorzien van een mandje, een rugbeugel en een stokhouder.

Rollator en rolstoel in 1

Deze rollator is ideaal voor senioren die slechts een beperkte afstand lopend kunnen afleggen. Met de Rollz Motion 2 loopt u achter de rollator zover u wilt. Is de afstand te groot, dan tovert u de rollator binnen 1 minuut om tot een comfortabele rolstoel. Dankzij de ergonomisch vormgegeven zitting kunt u langere tijd in de tolstoel doorbrengen. De schuim gevulde, schokbestendige banden zorgen voor een optimaal rijcomfort. Deze rollator/rolstoel is zeer wendbaar en licht. Hij is makkelijk en opvouwbaar, waardoor u hem eenvoudig kunt vervoeren.

Kostbaar advies van de Totale Zorgwinkel

Schaft u een rollator aan, dan wilt u daar jaren plezier van hebben. Laat u dus uitgebreid informeren.

Bij de Totale Zorgwinkel bespreken wij uw eisen en wensen, maar houden ook rekening met andere zaken. Zo kijken we naar uw postuur en lengte voor de juiste maat. We bespreken uw woonsituatie en bepalen welk soort rollator het beste bij uw activiteiten aansluit. Uiteindelijk blijft er dan een selectie rollators over, waaruit u uw favoriet kunt kiezen.

Wij stellen de rollator nauwkeurig af op uw lengte, zodat u de juiste houding aanneemt als u achter uw nieuwe rollator loopt.
Heeft u geen mogelijkheid om rollators in onze thuiszorgwinkel uit te proberen en besluit u een rollator via onze webshop te bestellen, dan geven wij u graag telefonisch advies. Wij bespreken de voor- en nadelen van de verschillende modellen en leggen u uit hoe u uw nieuwe rollator moet afstellen op uw lichaamsbouw. Ook na aanschaf kunt u met al uw vragen bij ons terecht.

Heeft u naar aanleiding van dit artikel vragen, belt u dan met onze medewerkers van de helpdesk op telefoon 0545-296368. Zij staan u graag te woord!

Terug naar overzicht
Heb je een vraag of wil je advies? Stel hem direct aan onze helpdesk
We zijn nu offline
Nr 1 thuiszorgwinkel van Nederland!
Onze merken