Menu
Grote showroom in Neede
Gratis bezorgd in NL vanaf € 50,-
Achteraf betalen
14 dagen recht op retour
21 feb 2019

Een scootmobiel die bij u past in 6 stappen

Bent u van plan om een nieuwe scootmobiel aan te schaffen? Dan zijn er veel punten waar u over na moet denken. Ga goed voorbereid op pad met onderstaande tips!

  1. Ga voor wendbaar

Wanneer u kiest voor een grote scootmobiel, dan kán het gebeuren dat u, bij het binnenrijden van een supermarkt of restaurant, in de knel raakt. Hetzelfde zien we vaak gebeuren met kleine, opvouwbare, scootmobielen. Ze zijn niet wendbaar genoeg. Zoekt u een goed alternatief? Kijk dan eens naar een elektrische rolstoel, bijvoorbeeld de Splitrider, Zinger Joyrider en Smartchair. Deze zijn trouwens ook ideaal voor een dagje uit!

  1. Kies voor 3 of 4 wielen

Bent u bang om te vallen met uw scootmobiel? Dan is een scootmobiel met 4 wielen zeker aan te raden: deze zijn stukken stabieler dan een scootmobiel met 3 wielen. Een scootmobiel met 3 wielen heeft als voordeel wendbaarder te zijn: de draaicirkel is kleiner waardoor het maken van bochten makkelijker gaat.

  1. Snelheid en afstand

Wilt u lange afstanden gaan rijden? Dan vindt u het vast fijn als uw scootmobiel een beetje pit heeft. De snelste scootmobiel is de , deze gaat zo’n 20 tot 23 km/u. Natuurlijk zijn er ook scootmobielen die wat langzamer gaan, gemiddeld gaan ze zo’n 19 km/u. Of kies een kleiner model, deze halen de 8 tot 12 km/u. (Leo en ST4D)

Daarnaast is het belangrijk om te letten op de maximale afstand die uw nieuwe scootmobiel kan rijden, ofwel de actieradius. Deze verschilt in 35, 50 of 75 kilometer.

  1. Ook voor onderweg

Hoe vaak komt het voor dat u uw scootmobiel meeneemt in de auto, het vliegtuig of de trein? Dan is de Zinger, Zinger Joyrider en Smartchair heel geschikt! Deze elektrische scootmobielen zijn compact, waardoor ze makkelijk mee te nemen zijn. U kunt ook kiezen voor een demontabele of opvouwbare scootmobiel, maar let op: deze zijn vaak minder geschikt voor kleine ruimten, hebben een lagere actieradius en zijn minder snel dan een elektrische scootmobiel.

  1. Ondersteuning en comfort

Een comfortabele zitting met voldoende ondersteuning en een goede vering is minstens zo belangrijk. En daar zit nogal wat verschil in. Om erachter te komen wat voor u het juiste comfort biedt, raden wij aan om meerdere proefritjes te maken. Zo weet u zeker dat u de juiste keuze maakt.

  1. De juiste fit

Lange benen, veel boodschappen… de ruimte die u bij uw benen heeft, is voor de een belangrijker dan voor de ander. Let hier dus goed op bij het kiezen van een scootmobiel. Daarnaast hebben een aantal modellen van Life & Mobility kogellagers in de stuurkolom waardoor ze koersvaster rijden. En wilt u echt de show stelen met uw nieuwe scootmobiel? Dan raden wij de ST6D aan: deze sportieve scootmobiel heeft dichte voorkappen die u beschermen tegen wind en regen, gaat zo’n 18 km/u én kan voorzien worden van een grotere accu.

Heeft u na het lezen van dit blog nog vragen of hulp nodig bij het kiezen van de juiste scootmobiel? Kom langs in onze winkel of bel ons voor een afspraak.

 

Terug naar overzicht
Heb je een vraag of wil je advies? Stel hem direct aan onze helpdesk
We zijn nu offline
Nr 1 thuiszorgwinkel van Nederland!
Onze merken