Menu
Grote showroom in Neede
Gratis bezorgd in NL vanaf € 50,-
Achteraf betalen
14 dagen recht op retour
16 mei 2023

Het gewicht van een elektrische rolstoel

Het gewicht van een elektrische rolstoel is goed om in de gaten te houden als u de rolstoel ook mee wilt nemen op reis of voor dagjes uit. Ga er vanuit dat een gewicht tot 20 kg nog redelijk te tillen is voor de meeste mensen maar hierboven te zwaar wordt . De opvouwbare elektrische rolstoelen hebben namelijk het meeste gewicht onderin zitten bij de aandrijving van de rolstoel. Op het moment dat je deze opvouwt zit het tilgewicht onderin. Wel hebben we hier handige maniertjes voor om deze makkelijk en lichter in de auto te krijgen. Wilt u echt voor de lichtste opvouwbare elektrische rolstoel gaan ? Dan is de Splitrider elektrische rolstoel met een tilgewicht van slechts 12 kg een echte uitkomst. Deze rolstoel is de aller lichtste die er op de markt verkrijgbaar is en zeer compact om te vervoeren in twee handige delen.

Het gewicht van een elektrische rolstoel

Zoals we hierboven al aangaven zijn er diverse elektrische opvouwbare rolstoelen verkrijgbaar met verschillende gewichten. De Splitrider en de Prorider SF zijn de twee lichtste elektrische rolstoelen die er verkrijgbaar zijn en zijn allebei deelbaar waardoor je ze in twee delen kunt vervoeren en zo altijd passend zijn in uw auto. Hier onder een overzicht van onze elektrische rolstoelen met het gewicht erachter van lichtste naar zwaarste.

  • Splitrider  – 12 kg
  • Prorider SF  – 17 kg
  • Joyrider  – 19,5 kg
  • Smartchair Travel – 19,5 kg
  • Prorider STD – 25,5 kg
  • Prorider RS – 28 kg
  • Excel Qnect – 41 kg

 

Uitproberen van een elektrische rolstoel

Voordat u een elektrische rolstoel gaat aanschaffen is het beste om deze eerste te proberen en te bekijken. Zo kunt u goed bekijken hoe deze zit en reageert op het sturen. Hier zit namelijk per rolstoel ook een aardig groot verschil in waarbij de Splitrider, Joyrider en smartchair travel het rustigste reageren op de bewegingen van de joystick en over het algemeen als prettigste worden ervaren qua besturing. Ook het gewicht is bij het uitproberen te tillen zodat u kunt kijken of deze bijvoorbeeld in uw auto past en of u deze goed kunt tillen.

Showroom

In onze showroom in Neede hebben wij al onze elektrische rolstoelen voor u klaar staan die tijdens openingstijden van Dinsdag t/m Zaterdag te proberen zijn. Onze adviseurs zullen u helpen en uitleg geven tijdens uw bezoek.. U kunt ons vinden aan de Russchemorsweg 38 , 7161 RT Neede ( ouder autonavigatie op parallelweg 90 , ons pand ligt hier tegenover)

Uitproberen Bij U Thuis

Bent u niet in de gelegenheid om bij onze showroom te komen dan bieden wij de mogelijkheid om in het grootste gedeelte van het land gratis met verschillende opvouwbare elektrische rolstoelen bij u aan huis te komen om deze daar te proberen en te testen. Hiervoor kunt u een afspraak maken met onze klantenservice via 0545-296368 of info@totalezorgwinkel.nl

 

Stabiliteit en veiligheid van een elektrische rolstoel

Onze elektrische rolstoelen zijn uiterst stabiel en veilig en hebben door hun 4 wielen maximaal contact met de ondergrond. Ook gaat u over schuine delen of hellingen een elektrische rolstoel heeft een zeer stabiele verdeling van het zwaarte punt en kan zo goed als niet kiepen. De motoren zijn krachtig en sterk en zorgen ervoor dat veel terreinen begaanbaar zijn en u perfect over grasvelden, zandpaden of hellingen kunt rijden en u op de meeste plekken met uw elektrische rolstoel kunt komen.

Compact en wendbaar

Onze elektrische rolstoelen zijn wendbaar en draaien als het nodig is om hun eigen as. Door de compacte afmetingen en zeer korte draaicirkel maakt het dat u in de kleinste ruimtes nog kunt draaien en dat deze ook voor binnen zeer geschikt is . De Joyrider en Splitrider zijn de compactste rolstoelen op de markt verkrijgbaar en maneuvreren overal makkelijk doorheen en zijn geschikt voor binnen en buiten.

Link en rechts bestuurbaar

Al onze rolstoelen in ons assortiment zijn zowel met links als rechts te besturen. De joystick kan aan beide kanten worden geplaatst zodat u zelf kunt bepalen met welke hand u de elektrische rolstoel bestuurd . Heeft u moeite met de besturing of lukt dit niet goed meer ? Dan is er bij verschillende modellen nog een mogelijkheid om hier een elektrische duwondersteuning op te zetten zodat de opvouwbare lichtgewicht elektrische rolstoel geheel via de achterzijde elektrisch bestuurd wordt. Wij monteren er dan een achterloopset op zodat de begeleider deze volledig elektrisch kan besturen. Het grote voordeel is dat u dan nog steeds alle gemakken van de opvouwbaarheid en het lichte gewicht heeft. Dit is een optie die altijd erop gezet kan worden ook na een aantal jaren mocht dit nodig zijn.

Zoekt een een rolstoel met duwondersteuning ? Dan vind u deze hier : Elektrische opvouwbare rolstoel met duwondersteuning

Vragen over een elektrische rolstoel

Heeft u nog vragen over een elektrische rolstoel of wilt u weten wat de verschillen zijn dan kunt u altijd contact op nemen met onze klantenservice

Totale ZorgwinkelRusschemorsweg 387161 RT Neede0545-296368info@totalezorgwinkel.nl
Terug naar overzicht
Heb je een vraag of wil je advies? Stel hem direct aan onze helpdesk
We zijn nu online!
Nr 1 thuiszorgwinkel van Nederland!
Onze merken