Menu
Grote showroom in Neede
Gratis bezorgd in NL vanaf € 50,-
Achteraf betalen
14 dagen recht op retour
26 nov 2018

Medela flesjes, spenen en borstkolf accessoires

Het Zwitserse bedrijf Medela is een van de bekendste fabrikanten van borstvoedingsproducten in Nederland. Het merk is populair onder moeders, maar ook bij professionals. Zo worden de borstkolven van Medela onder andere gebruikt in onze ziekenhuizen. De producten van dit merk zijn van topkwaliteit. Medela scoort bij de Consumentenbond bijvoorbeeld 5 sterren.

Naast borstkolven heeft deze fabrikant een uitgebreid assortiment flesjes, spenen en accessoires die moeder en kind ondersteunen bij de borstvoeding. Zoals de unieke Medela Calma speen, die ontwikkeld is aan de hand van wetenschappelijk onderzoek.

BPA-vrije voedingsflesjes

Medela flesjes zijn vrij van Bisfenol A, een chemische stof die schadelijk is voor onze gezondheid wanneer wij deze in grote hoeveelheden binnenkrijgen. Bij Medela geldt: alles moet optimaal veilig in gebruik zijn. De flesjes zijn ook breukvrij; bij het vallen kunnen er geen breuken en splinters ontstaan. Alle flesjes kunnen worden aangesloten op een Medela borstkolf, maar ook los worden gebruikt.

Er zijn twee formaat flesjes. Voor baby’s tot 3 maanden is het kleinste flesje van 150 ml het meest geschikt. Na 3 maanden heeft de baby meer voeding nodig en wordt er overgestapt naar flesjes met een inhoud van 250 ml. De flesjes zijn te koop met en zonder speen. Met een deksel inleg kunnen de flesjes veilig worden afgesloten.

De bijzondere Medela Calma speen

Medela heeft door een hoogstaande universiteit onderzoek laten uitvoeren naar het zuig-, slik- en adempatroon van baby’s en het vacuüm niveau tijdens het drinken aan de borst. Het resultaat van dit wetenschappelijk onderzoek is verwerkt in een speen die al deze eigenschappen perfect nabootst; de Medela Calma speen. Het grote voordeel van deze speen is dat afwisseling tussen borstvoeding en flesvoeding probleemloos verloopt.

Tijdens flesvoeding blijft de melkstroom bij een normale speen op gang. Bij de Calma speen stopt de melkstroom zodra de baby even niet drinkt. Zuigen, slikken en ademen gaat in het tempo dat ze gewend zijn bij de moederborst.

Ook de Slow Flow en de Medium Flow spenen van Medela houden rekening met de snelheid van de melktoevoer. De Slow Flow speen geeft de melk langzaam af, zodat verslikken tot een minimum wordt beperkt. De Medium Flow speen is geschikt voor baby’s vanaf 3 maanden. Deze speen geeft een normale toevoer van melk. In beide gevallen is het raadzaam de spenen pas te gebruiken als de borstvoeding goed verloopt.

Borstkolf accessoires en onderdelen

Het is een groot voordeel dat Medela naast een uitgebreid assortiment accessoires ook losse onderdelen verkoopt. Zo blijft een goede werking van de kolven gegarandeerd.

Een belangrijke accessoire is een borstschild. Wordt de verkeerde maat gebruikt, dan kunnen er klachten ontstaan, zoals pijn of verstopte melkkanalen. Voor de Medela kolven zijn er 5 maten borstschilden te koop. Handig zijn de magnetronzakjes, waarin u de Medela producten snel en grondig reinigt in de magnetron. Het ruime assortiment accessoires kunt u hier bekijken.

Terug naar overzicht
Heb je een vraag of wil je advies? Stel hem direct aan onze helpdesk
We zijn nu offline
Nr 1 thuiszorgwinkel van Nederland!
Onze merken