Menu
Grote showroom in Neede
Gratis bezorgd in NL vanaf € 50,-
Achteraf betalen
14 dagen recht op retour
29 nov 2017

Moedermelk: een kostbare voedingsbron voor pasgeborenen

Moedermelk: een kostbare voedingsbron voor pasgeborenen

De meest complete voeding voor een baby tot 6 maanden bestaat uit moedermelk. Moedermelk zit vol voedingsstoffen die goed zijn voor de ontwikkeling van een baby. Bovendien zitten er een groot aantal stoffen in de melk die ervoor zorgen dat de baby wordt beschermd tegen bepaalde infecties en ziekten. Zo’n 80% van de Nederlandse moeders geeft haar kind borstvoeding en 40% van deze moeders houdt dit vol tot 6 maanden na de bevalling.

Moeders ervaren het geven van borstvoeding meestal als een intiem moment met hun pasgeborene. Daarnaast helpt het de moeder om wat zwangerschapskilo’s kwijt te raken, want het aanmaken van moedermelk kost veel energie.

Het kolven van moedermelk

Uw kind de borst geven is een prachtig, natuurlijk proces. Maar soms komt er een kink in de kabel. Het kan zijn dat uw kindje in het begin niet aan de borst wil of kan drinken. Het kan ook zijn dat uw borstvoeding juist wel goed verloopt maar u niet altijd in de situatie verkeert om uw baby aan te leggen. Wat de reden ook is; zolang u moedermelk aanmaakt kunt u uw melk op verschillende manieren opvangen door middel van kolven. Bij Totale Zorgwinkel bieden wij een ruim assortiment borstkolven van het merk Medela. Dit Zwitserse merk is van hoge kwaliteit en de producten van Medela worden wereldwijd verkocht. Naast borstkolven vindt u accessoires, flesjes, spenen en onderdelen van dit topmerk in ons aanbod.

Elektrisch kolven met de Medela borstkolf Swing

Medela biedt verschillende soorten kolven, zowel handkolven als elektrische kolven. De elektrische versies zijn populair omdat u hiermee veel tijd en energie bespaart. De borstkolf Swing is een populair artikel en is door zijn techniek én design meerdere malen bekroond. Hij is handzaam en licht in gewicht en dus eenvoudig mee te nemen in uw tas. De Swing produceert nauwelijks geluid waardoor u snel en discreet daar waar en wanneer u maar wilt uw moedermelk kunt afkolven. De Swing bootst het zuigritme van een baby als het ware na, zodat de melkproductie optimaal wordt gestimuleerd. Dit ritme zorgt er ook voor dat de toeschietreflex, de samentrekking die nodig is om de melk uit de borst te laten “schieten”, snel op gang komt.

De Medela Swing werkt zowel met een adapter als op batterijen. Dat laatste is erg handig als u veel onderweg bent. U kunt hem instellen op verschillende vacuüm niveaus. Een belangrijk onderdeel van deze kolf is het borstschild. Het is essentieel dat u de juiste maat gebruikt om de borst zo goed mogelijk af te kolven. Een verkeerde maat kan bovendien pijnlijke borsten veroorzaken.

De afgekolfde melk wordt opgevangen in een flesje. Bij dit flesje wordt een unieke speen geleverd, de Medela Calma speen, die de baby laat zuigen, slikken en ademen zoals dit ook aan de moederborst gebeurt.

De Medela Swing Maxi elektrische borstkolf

De Medela Swing Maxi is identiek aan de Medela Swing, met dien verstande dat deze is uitgevoerd met een dubbele kolf. Het voordeel van dubbel afkolven is dat de melk hogere voedingswaarden bevat en de hoeveelheid melk wordt vergroot. Uiteraard bespaart u ook tijd wanneer u beide borsten gelijktijdig kunt kolven.

Medela flesjes, spenen en accessoires

In onze winkels in Neede en Lichtenvoorde, maar ook in onze webshop, vindt u een ruime keuze uit Medela artikelen die u bij borstvoeding kunnen ondersteunen. Flesjes voor de Medela kolven zijn los bij de Totale Zorgwinkel te verkrijgen. Wilt u moedermelk invriezen dan kunt u het flesje gewoon in de vriezer leggen. De flesjes zijn eenvoudig te steriliseren in de Medela QuickClean magnetronzak. Er zijn zowel flesjes van 150 ml als van 250 ml bij ons verkrijgbaar. Ook de Medela Calma speen is los verkrijgbaar of eventueel in combinatie met een flesje.

De Slow Flow speen is er voor de allerkleinsten; baby’s tot 3 maanden oud die zich met deze speen niet snel kunnen verslikken. Bij de Medium Flow speen ligt de toevoer van melk op een normaal niveau.

Alle zorg voor moeder en kind bij de Totale Zorgwinkel

De zorg voor moeder en kind vraagt om aandacht en kennis. De Totale Zorgwinkel helpt u graag bij vragen rondom de verzorging en adviseert u graag. U bent van harte welkom op onze vestiging. Wilt u uw vraag telefonisch of per mail stellen, dan kan dat uiteraard ook.

Terug naar overzicht
Heb je een vraag of wil je advies? Stel hem direct aan onze helpdesk
We zijn nu offline
Nr 1 thuiszorgwinkel van Nederland!
Onze merken