Menu
Grote showroom in Neede
Gratis bezorgd in NL vanaf € 50,-
Achteraf betalen
14 dagen recht op retour
24 dec 2018

Op reis met een opvouwbare scootmobiel

Het hele jaar door plezier van uw scootmobiel:

Bezoekt u regelmatig plaatsen in Nederland en wilt u uw scootmobiel graag meenemen? Maakt u graag stedentripjes of heeft u plannen om de komende winter door te brengen in een warm land? Dan is een opvouwbare scootmobiel een uitkomst. Zo’n scootmobiel kunt u demonteren in verschillende delen, waardoor deze eenvoudig kan worden getransporteerd in auto, trein of vliegtuig. Ze zijn er in verschillende modellen en prijsklassen. Zoekt u een comfortabel alternatief, denkt u dan ook eens aan een opvouwbare elektrische rolstoel.

Eigenschappen van opvouwbare scootmobielen

Uiteraard verschilt de vormgeving van een opvouwbare scootmobiel met die van een standaard scootmobiel. Het belangrijkste kenmerk is het gewicht. Een opvouwbare scootmobiel weegt aanzienlijk minder, zo’n 60 kilo. Het demonteren van de scootmobiel is bij elk merk anders. Bij sommige merken is het zwaarst wegende deel rond de 20 kilo. Ook de wijze waarop de scootmobiel dient te worden gedemonteerd, verschilt. Verder hebben deze scootmobielen verschillende voordelen. Sommigen zijn uitgevoerd met grote luchtbanden en beschikken over voortreffelijke vering. Anderen hebben weer een grotere actieradius of kunnen een hogere snelheid bereiken. Bent u van plan een opvouwbare, demontabele scootmobiel aan te schaffen, dan is het raadzaam u uitgebreid te laten informeren.

De super lichtgewicht scootmobiel SupaScoota

De SupaScoota is een unieke meeneem scootmobiel. Deze krachtpatser heeft een draagvermogen van maar liefst 125 kg, maar weegt zelf slechts 25 kg. Het frame is namelijk gemaakt van speciaal aluminium, dat tegen een stootje kan. In demontabele toestand weegt het zwaarste deel 10 kilo, dus aanzienlijk lichter dan de ‘gewone’ opvouwbare scootmobielen. Nog een voordeel is dat dit model binnen 10 seconden in en uit elkaar kan worden gehaald.

De SupaScoota heeft uitstekende vering en grote luchtbanden, waardoor hij uiterst comfortabele is. De zitting is royaal en heeft verstelbare armleuningen. U kunt gemiddeld 20 kilometer afleggen met deze scootmobiel, maar u kunt deze afstand verdubbelen met een extra accu. De maximale snelheid bedraagt 9 km/u.

De unieke, opvouwbare en elektrische rolstoel Splitrider

Misschien heeft u er nooit bij stilgestaan, maar het is zeker een optie om in plaats van een opvouwbare scootmobiel te kiezen voor een opvouwbare, elektrische rolstoel. Deze keuze wordt vaak gemaakt door mensen die veel op pad gaan en hun vervoermiddel ook binnen willen gebruiken. Een populaire rolstoel is de Splitrider. Deze modern vormgegeven elektrische rolstoel heeft slechts 12 kilo tilgewicht en kan binnen 1 seconden worden ingeklapt tot een plat pakketje van maar 25 cm hoog. De Splitrider is gemaakt van ijzersterk aluminium, is licht en zeer stevig en stabiel.

De elektrische rolstoel Splitrider heeft een maximale snelheid van 6.5 km/u en een achteruit rijstand van 2 km/u. Met de standaard accu kunt u ongeveer 16 – 18 kilometer afleggen. Wilt u de afstand vergroten, dan is een extra accu een optie. Is uw accu leeg, dan is deze binnen 5,5 uur weer volledig opgeladen. De Zinger is bijzonder wendbaar en dat is prettig als u de stoel ook binnenshuis gebruikt.

De elektrische rolstoel Zinger met joystick

Het allernieuwste model rolstoel van Zinger is opvouwbaar, elektrisch én heeft een joystick. Waar u bij de normale Zinger beide handen nodig heeft voor de besturing, heeft u bij deze rolstoel slechts één hand nodig om de joystick te bedienen. Dit is ideaal voor mensen met een hand- of een armbeperking. Het bedienen van de joystick is eenvoudig te leren en zeer veilig.

Over het algemeen is de Zinger Joyrider hetzelfde uitgevoerd als de normale versie. Ook hier is de vormgeving opvallend: het is een uitermate moderne rolstoel, uitgevoerd in 3 trendy kleuren. Hij weegt 23 kilo en heeft een maximale snelheid van 6,5 km/u. Hij is geschikt voor gebruikers met een maximaal gewicht van 120 kilo.

Gratis demonstratie Zinger aan huis

De elektrische en opvouwbare rolstoelen van Splitrider en Joyrider zijn uitermate comfortabel om in te rijden. Wilt u zo’n rolstoel eens uitproberen, dan kunt u contact opnemen met de Totale Zorgwinkel in Neede. Zij geven door geheel Nederland vrijblijvend demonstraties aan huis. Bel voor een afspraak naar 0545-296 368. Uiteraard kunt u de stoelen ook in hun showroom bewonderen. Op de website vindt u filmpjes over de werking van deze unieke rolstoel.

Terug naar overzicht
Heb je een vraag of wil je advies? Stel hem direct aan onze helpdesk
We zijn nu offline
Nr 1 thuiszorgwinkel van Nederland!
Onze merken