Menu
Grote showroom in Neede
Gratis bezorgd in NL vanaf € 50,-
Achteraf betalen
14 dagen recht op retour
14 dec 2022

Vergoeding Opvouwbare Elektrische Rolstoel Via WMO Van De Gemeente Aanvragen

U heeft uw oog laten vallen op een opvouwbare elektrische rolstoel en vraagt zich af of deze ook in aanmerking komen voor een vergoeding via de WMO van uw gemeente. In de meeste gevallen krijgt u hier een vergoeding voor of wordt de gehele rolstoel vergoed door de gemeente. Dit is wel afhankelijk in welke gemeente u woont. Een standaard grote elektrische rolstoel zit standaard in de WMO van de gemeente. Wilt u een lichtgewicht opvouwbare elektrische rolstoel dan dient u hier een PGB (Persoons gebonden budget ) voor aan te vragen. Dit lijkt heel lastig maar is in werkelijkheid niet heel ingewikkeld. Het kost alleen wel tijd aangezien de gemeente hier wel soms 8 tot 10 weken voor uit kan trekken. Zorg dan ook dat uw aanvraag op tijd er ligt zodat u deze ook kunt gebruiken wanneer dit echt nodig is en u nog niet 10 weken thuis zit terwijl u er graag op uit wilt gaan.

Bij ons ontvangt u een offerte geheel compleet , dit is inclusief :

 • 7 Jaar jaarlijks onderhoud aan huis
 • 7 Jaar All Inn onderdelen en reparatie
 • 7 Jaar Verzekering W.A. of All Risk
 • Het voertuig is uw eigendom
 • Anti-lek behandeling voor uw luchtbanden

Hoe gaat een PGB aanvraag voor een opvouwbare elektrische rolstoel bij de WMO van uw gemeente in zijn werk ?

Vaak is het natuurlijk eerst goed uw te oriënteren op wat u wilt en wat geschikt lijkt om te gebruiken en wat past bij uw situatie. Dan meld u zich bij het WMO loket van uw gemeente om een afspraak te maken en krijgt u een zogeheten keukentafel gesprek . Een medewerker van de gemeente komt thuis bij u langs voor een gesprek. In dat gesprek kunt u uw wensen aangeven en waarom u dit nodig heeft. Tevens kunt u in dit gesprek uw geschreven plan van aanpak (indicatie) en een offerte overleggen zodat u goed beslagen ten ijs komt en de aanvraag snel in behandeling kan worden genomen

Plan Van Aanpak

Om de aanvraag zo goed mogelijk te laten slagen en onderbouwen schrijft u een plan van aanpak. Dit kunt u zelf doen of met hulp van een naaste. Wij hebben speciaal voor u al een stappen plan ontwikkeld die u kunt gebruiken voor uw aanvraag. Zo kunt u makkelijk de aangegeven punten volgen en deze persoonlijk naar uw situatie invullen om de aanvraag zo goed mogelijk te onderbouwen en u de meeste kans op een volledige vergoeding heeft.

 

Offerte Officiële Dealer

Tevens heeft u een offerte nodig van een officiële dealer voor Nederland. Totale Zorgwinkel is de officiële dealer voor Nederland van de opvouwbare elektrische lichtgewicht rolstoel :

 • e-Ability Joyrider
 • e-Ability Splitrider
 • Smart Chair Travel
 • e-Ability Prorider STD
 • e-Ability Prorider SF
 • e-Ability Prorider RS
 • Excel E-smart +

Door de combinatie van een offerte bij een gecertificeerde en aangewezen dealer i.c.m. het plan van aanpak heeft u een grote kans van slagen bij uw aanvraag.

Aanvraag Plan Van Aanpak en offerte

Wilt u graag het stappen plan en een offerte van een rolstoel naar keuze ontvangen  ? Neemt u dan contact met ons op via info@totalezorgwinkel.nl of 0545-296368 of via het onderstaande formulier. Vermeld hierbij om welke rolstoel het gaat en welke opties u hierbij graag zou willen ontvangen. Tevens ontvangen wij dan graag uw persoons en adres gegevens zodat wij de offerte op maat voor u kunnen maken.

Offerte aanvragen

Heeft u een offerte nodig voor een PGB aanvraag ? Of wilt u graag een totaal prijs weten inclusief alle opties die u wenst ? Vul dan onderstaand formulier in en wij sturen u zo spoedig mogelijk de offerte toe.

Uitlevering Van De Opvouwbare Elektrische Rolstoel

Als de gemeente na een aantal weken met bericht terug komt over uw aanvraag en deze is goed gekeurd gaan hun het te vergoeden bedrag aan u overmaken en kunt u contact met ons opnemen over de levering. Al onze rolstoelen hebben wij standaard op voorraad en kunnen wij zeer snel uit leveren. Op het moment dat de gemeente de vergoeding heeft overgeschreven kunt u dus zeer snel genieten van uw hernieuwde vrijheid en gebruik maken van uw nieuwe opvouwbare elektrische rolstoel. Na het ontvangst van de rolstoel dient u alleen nog de factuur die u van ons krijgt in te dienen bij de gemeente als bewijs dat u ook daadwerkelijk de rolstoel heeft aangeschaft. Deze factuur dient overheen te komen met de offerte die u eerder heeft ingediend.

Terug naar overzicht
Heb je een vraag of wil je advies? Stel hem direct aan onze helpdesk
We zijn nu online!
Nr 1 thuiszorgwinkel van Nederland!
Onze merken