Menu
Grote showroom in Neede
Gratis bezorgd in NL vanaf € 50,-
Achteraf betalen
14 dagen recht op retour
22 aug 2016

Opvouwbare Elektrische Rolstoel Zinger of Smart Chair ?

Er zijn momenteel 2 unieke opvouwbare elektrische rolstoelen op de markt , de Zinger rolstoel en de Smart Chair. Allebei eenvoudig in gebruik en op te vouwen tot een handzaam pakketje.
Maar wat zijn nu de verschillen ?

Update 22-05-2021 – Zinger rolstoel is uitlopend en is vervangen voor de Joyrider rolstoel en Splitrider rolstoel (12 kg ) en tevens zijn er meerdere handige opvouwbare elektrische hulpmiddelen op de markt gekomen zoals de Moving Life ATTO en Excel QNECT.

De grootste verschillen buiten het uiterlijk is de besturing en de manier van opvouwen. De Zinger rolstoel heeft de besturing aan beide zijkanten en heeft een maximale snelheid van 10 km/u . De Smart Chair heeft daarin tegen de besturing via een joystick die links of rechts geplaatst kan worden. Bij beide rolstoelen ligt het actieradius ongeveer gelijk rond de 13 km.

Opvouwen van de opvouwbare elektrische rolstoel

De Zinger rolstoel is eenvoudig op te vouwen via een trekkoord aan de achterkant wat de zinger tot een klein pakketje maakt van maar 25 cm hoog. De Smart Chair vouwt u op door een vergrendeling aan de achterkant en vergt een kleine handeling meer. Ook is deze heel iets zwaarder in gewicht.

Ervaringen

Uit onze ervaring blijkt dat de Zinger rolstoel een wat sportiever uiterlijk en door zijn hogere maximale snelheid wat meer in trek is bij de generatie van 18 t/m 75 . En de SmartChair wat meer in trek is bij een oudere generatie, Dit komt vooral omdat de smartchair met een joystick eenvoudig te besturen is en deze een stevigere ziting heeft. Ook een groot voordeel van de smartchair is dat deze met 1 hand links of rechts te besturen is. Bij de Zinger rolstoel is dit niet mogelijk.

Beide opvouwbare elektrische rolstoelen zijn bij ons op voorraad en uit te proberen.

Voor het maken van een afspraak of meer informatie kunt u contact op nemen met 0545-296368 of info@totalezorgwinkel.nl

Opvouwbare Elektrische Rolstoel Zinger Of Smart Chair ? Wat zijn de verschillen ?

 

Terug naar overzicht
Heb je een vraag of wil je advies? Stel hem direct aan onze helpdesk
We zijn nu online!
Nr 1 thuiszorgwinkel van Nederland!
Onze merken