Menu
Grote showroom in Neede
Gratis bezorgd in NL vanaf € 50,-
Achteraf betalen
14 dagen recht op retour
23 sep 2020

Rolstoel Geschikt Voor Taxi Vervoer

Per 1 Juli 2020 is de  overgangsregeling voor de ISO Crashtest norm verstreken en dat betekend dat alle rolstoelen die vervoerd worden met de persoon erin moeten voldoen aan de ISO Crashtest norm ISO 7176-19. Dit is vastgelegd in de Code veilig vervoer rolstoelinzittenden.(VVR)

Het uitgangspunt van de Code VVR is dat iedereen in de taxi zo veilig mogelijk vervoerd dient te worden. Het is dan ook aan te raden als dit mogelijk is om vanuit uw rolstoel over te stappen op een taxi stoel. Is dit niet mogelijk dient de rolstoel als zitplaats in de taxi . Op het moment dat dit gebeurt moet de rolstoel dus voldoen aan de ISO Crashtest norm. De taxi chauffeur is verplicht u hier op te controleren en bij niet aanwezig van de haaksymbool stickers te weigeren. De rolstoel wordt in de taxi vastgemaakt op de 4 punten waar de haaksymbolen op de rolstoel staan.

Het is dus goed om rekening te houden met de aanschaf van een transport rolstoel dat deze hieraan voldoet. U weet immers nooit wat de toekomst brengt.

U herkent de gekeurde rolstoel aan het haaksymbool wat u hieronder ziet.

Rolstoelen Die Voldoen Aan De ISO Crashtest Norm Met Haaksymbolen Voor Taxi Vervoer

In ons assortiment hebben wij veel soorten rolstoelen die volden aan de ISO norm en voorzien zijn van de haaksymbolen.

Hieronder enkele voorbeelden van rolstoelen die hieraan voldoen

Drive Ecotec 2G Rolstoel

e Drive Ecotec 2G rolstoel is een standaard rolstoel die licht en wendbaar is en in de taxi of het openbaar vervoer mee mag en hiervoor gekeurd is .De haaksymoblen voor het vervoer zijn duidelijk op de rolstoel aanwezig. De Ecotec 2G rolstoel heeft een fijne zit met de juiste ondersteuning. De rolstoel is eenvoudig opklapbaar en compact te vervoeren of thuis weg te zetten. De achterwielen zijn quick release wielen die met 1 druk op de knop verwijderd kunnen worden zodat de rolstoel ook in de kleinste auto’s mee genomen kan worden.

Alle informatie en prijzen van deze rolstoel vind u door op de titel te klikken.

Rehasense Icon 20 Lichtgewicht Rolstoel

De Icon 20 rolstoel is de lichtste en meest luxe transport rolstoel in ons assortiment met veel verstel mogelijkheden , zo zijn bijvoorbeeld ook de duwhendels instelbaar voor lange personen die de rolstoel duwen. De armleggers voor de inzittende zijn zacht en verstelbaar in hoogte. Verder is deze rolstoel zeer licht met een gewicht van slechts 14 kg totaal. Haalt u de wielen en de verstelbare beensteunen eraf tijdens het vervoeren dan heeft u een tilgewicht van het zwaarste deel van slechts 7 kg. De wielen en de beensteunen kunt u met 1 handeling van de rolstoel verwijderen en er weer opzetten.

Alle info en prijzen vind u door op de titel van de Rehasense Icon 20 te klikken.

Drive Freetec Rolstoel

De FreeTec rolstoel beschikt over vele mogelijkheden. Zo kunt u de zithoogte, zitdiepte, voetensteun, rugleuning en armleuningen verstellen . de voetenplaat is tevens ook in een hoek te verstellen. Het duw handvat voor de begeleider van de rolstoel is ook in hoogte te verstellen. Optioneel is de rolstoel freeTec te bestellen met trommelremmen zodat de begeleider achter beschikking heeft over de remmen. De rugleuning van de FreeTec is door middel van stelbanden naar uw eigen wens te verstellen. Door zijn kruisframe geeft deze rolstoel weinig trillingen en zal de gebruiker van de rolstoel een hoog comfort ervaren, zelfs als de ondergrond hobbelig is. Deze rolstoel is zowel geschikt voor binnen en buiten. Door de beensteunen te verwijderen wordt deze rolstoel binnen ook wel als trippel rolstoel gebruikt.

Alle info en prijzen over de Drive Freetec rolstoel vind u door op de titel te klikken.

Rolstoel Geschikt Voor Taxi Vervoer

Terug naar overzicht
Heb je een vraag of wil je advies? Stel hem direct aan onze helpdesk
We zijn nu offline
Nr 1 thuiszorgwinkel van Nederland!
Onze merken