Menu
Grote showroom in Neede
Gratis bezorgd in NL vanaf € 50,-
Achteraf betalen
14 dagen recht op retour
24 okt 2018

Scootmobiel Aanvragen via de gemeente WMO

U kunt bij de gemeente een aanvraag voor een scootmobiel doen. De gemeente is verantwoordelijk voor het uitvoeren van de WMO. U kunt hier contact over opnemen met het wmo loket van de gemeente.

Het gaat het aanvragen van een scootmobiel bij de gemeente WMO in zijn werk ?

De gemeente hanteert diverse criteria om te toetsen of u in aanmerking komt voor een scootmobiel via de WMO. Geeft de gemeente aan dat u recht heeft op een scootmobiel ? Dan zijn er twee mogelijkheden waaruit u kunt kiezen.

1. U vraagt een PGB (persoonsgebonden budget aan) Hiermee kunt u zelf een scootmobiel van uw keuze uitkiezen bij een dealer van uw keuze. U bent ook altijd verzekerd van een nieuwe scootmobiel. Ook kunt u zelf kiezen voor een 3 wiel scootmobiel of 4 wiel scootmobiel. De scootmobiel kan altijd worden aangepast aan uw wensen. De hoogte van het PGB budget is afhankelijk van de gemeente en de persoon waar het om gaat. Heeft u niet genoeg budget voor de scootmobiel die u graag wilt ? Dan is er altijd een mogelijkheid om zelf wat bij te leggen.

2. De gemeente zorgt ervoor dat er bij u thuis een scootmobiel wordt geleverd. Dit is altijd een drie wiel scootmobiel en vaak een gebruikte. De scootmobiel is niet aanpasbaar aan uw wensen en een 4 wiel scootmobiel of een opvouwbare scootmobiel is geen mogelijkheid.

Eigen Bijdrage voor een scootmobiel via de gemeente WMO.

Als u een scootmobiel via het WMO loket van de gemeente krijgt of u krijgt een PGB, u moet altijd een eigen bijdrage betalen. Dit wordt 13 x per jaar door het CAK geïncasseerd . De berekening voor de eigen bijdrage is vastgesteld door het ministerie van Volksgezondheid en is per persoon verschillend. Heeft u een hoger inkomen of pensioen ? Of heeft u flink wat eigen spaargeld ? Dan kan de eigen bijdrage flink oplopen per maand. Vaak is het dan verstandiger de scootmobiel zelf aan te schaffen aangezien u hem anders vaak 2 of 3 x betaald in de looptijd van de eigen bijdrage.

Berekenen van de eigen bijdrage

Het CAK int maandelijks uw eigen bijdrage . Vaak is dit voor een periode van 5 of 7 jaar. U kunt uw eigen bijdrage berekenen via de site van het CAK. https://www.hetcak.nl/zelf-regelen/eigen-bijdrage-rekenhulp

De hoogte van uw eigen bijdrage is afhankelijk van :

1 Uw inkomen en vermogen

2 De samenstelling van uw huishouden

3 De hoogte van het PGB

4 Uw leeftijd

5 De gemeente waar u in woont

Waarom u voor een Scootmobiel kopen wilt gaan ?

  • U heeft geen zin in lange procedures
  • U vind de eigen bijdrage te hoog
  • U kiest liever zelf uw scootmobiel en verkooppunt
  • U heeft altijd een restwaarde van de scootmobiel
  • U vind het aanvragen via de gemeente maar omslachtig en gedoe
  • U wilt op zeer korte termijn heerlijk kunnen rondrijden
  • U heeft de keuze voor een vier wiel scootmobiel
  • U kunt zelf het actieradius bepalen
  • U krijgt betrouwbare nieuwe accu’s

 

 

Scootmobiel Aanvragen via de gemeente WMO

Terug naar overzicht
Heb je een vraag of wil je advies? Stel hem direct aan onze helpdesk
We zijn nu offline
Nr 1 thuiszorgwinkel van Nederland!
Onze merken