Menu
Grote showroom in Neede
Gratis bezorgd in NL vanaf € 50,-
Achteraf betalen
14 dagen recht op retour
19 jan 2021

Scootmobiel Met 5 Wielen

Veel mensen denken dat een scootmobiel met 5 wielen veiliger is dan een 4 wiel scootmobiel, dit is echter niet het geval . Een scootmobiel met 5 wielen is eigenlijk een 3 wiel scootmobiel met twee kleine zij wieltjes . Deze zij wieltjes zijn vaak kwetsbaar en kunnen voor problemen zorgen bij bijvoorbeeld het op en af rijden van een stoeprand. Een 4 wiel scootmobiel daar in tegen heeft een brede stabiele basis en is goed uit gebalanceerd en is dan ook een veel veiliger vervoersmiddel. De 4 wiel scootmobiel is ook veel geschikter om bijvoorbeeld bospaden en oneffen wegen te berijden , met een 5 wiel scootmobiel hoeft u dit niet te proberen.

Draaicirkel van een scootmobiel met 5 wielen

Een scootmobiel met 5 wielen heeft wel een kleinere draaicirkel dan een 4 wiel scootmobiel, echter hebben de 4 wiel scootmobielen zo’n scherpe sturing dat dit in supermarkten ect geen probleem meer is om met een 4 wiel scootmobiel aar binnen te rijden. De draaicirkel van een 5 wiel scootmobiel weegt dan ook niet op tegen de veiligheid van een 4 wiel scootmobiel.

Vering van een 5 wiel scootmobiel versus een 4 wiel scootmobiel

Een 5 wiel scootmobiel heeft een achtervering en een voorvering op het middelste wiel, de twee kleine zij wieltjes zijn niet geveerd en zullen vaak schokkerig en niet comfortabel aanvoelen. Een 4 wiel scootmobiel heeft de vering op alle 4 de wielen en in sommige gevallen zoals bij de Solo scootmobiel geheel onafhankelijk van het frame wat voor de beste vering mogelijk zorgt. Zo is een ritje op een 4 wiel scootmobiel dus veel comfortabeler dan op een 5 wiel scootmobiel.

Prijzen van een 5 wiel scootmobiel

De 5 wiel scootmobiel wordt door 1 firma uit gegeven die de prijzen kunstmatig hoog houden. Doordat er geen meer aanbieders van een 5 wiel scootmobiel zijn is er geen marktwerking en betaald u te veel voor de scootmobiel die u krijgt. Voor minder geld schaft u een betere, veiligere en veel comfortabeler 4 wiel scootmobiel aan .

Aanbod 4 Wiel Scootmobielen

Het complete aanbod 4 wiel scootmobielen van Europese afkomst kunt u vinden op  : https://www.totalezorgwinkel.nl/mobiliteit/scootmobiel/

 

 

 

Scootmobiel Met 5 Wielen

Terug naar overzicht
Heb je een vraag of wil je advies? Stel hem direct aan onze helpdesk
We zijn nu online!
Nr 1 thuiszorgwinkel van Nederland!
Onze merken