Menu
Grote showroom in Neede
Gratis bezorgd in NL vanaf € 50,-
Achteraf betalen
14 dagen recht op retour
15 sep 2016

Seniorenbed

Waar moet u op letten bij aanschaf van een seniorenbed

Wilt u zelf of voor bijvoorbeeld u vader of moeder een seniorenbed aanschaffen ? Stel u zelf dan de volgende vragen.

  • Waarvoor koop ik een senioren bed ?
  • moet deze in hoogte verstelbaar zijn?
  • Moet er later bijvoorbeeld een hooglaag systeem eventueel in kunnen
  • Kan ik bij een 2 persoonsbed er later ook twee 1 persoons van maken
  • Hoeveel kg kan het seniorenbed hebben
  • Was is laagst mogelijke hoogte en wat is de hoogste stand?
  • Welke matras is geschikt voor mij ?
  • Moet de bodem elektrisch verstelbaar zijn?
  • Heb ik een hoog laag systeem of hoog-laagbed nodig ?

Dit zijn al een aantal punten waarmee u rekening dient te houden. Online zien we vaak honderden aanbieders van seniorenbedden en ze hebben allemaal de laagste prijs. U moet altijd nagaan dat op een gegeven moment de kwaliteit ten koste gaat van de prijs. Als senior wordt er vaak veel kracht uitgeoefend met het in en uitstappen van een bed. Zorg daarom ook dat een bed stevig is en niet instabiel is als men op 1 kant leunt. Kijk ook goed in hoeveel standen de hoogte te verstellen is en welke hoogte geschikt is voor u. Uiteraard speelt de kleur en vorm van het bed ook mee naar eigen smaak. Maar het belangrijkste is toch de veiligheid en dat een seniorenbed comfortabel is. Hoe ouder u wordt hoe meer rust u vaak nodig heeft. Zorg daarom ook voor een matras dat bij u past en aansluit bij uw behoefte.

Matrassen speciaal voor senioren

Deron heeft een speciale lijn voor senioren op de markt gebracht die een juiste ondersteuning geven en die in verschillende gradaties leverbaar zijn (o.a ook AD matras) Buiten de goede ondersteuning die een matras dient te geven moet een matras ook goed lucht en vocht afvoeren. Zorg altijd voor een matras met een HRC vulling dit geeft deze meeste steun en comfort waar dit nodig is . HRC is de verbeterde versie van HR60 of HR40 koudschuimmatrassen. HRC heeft bewezen dat dit meer ondersteuning geeft en zich veel beter aanpast naar uw lichaam.

Bodem van het bed

Als bedbodem raden wij altijd een 28 lats lattenbodem aan , deze is er vast of elektrisch verstelbaar te krijgen. Een houten lattenbodem zorgt voor het meeste comfort en geeft u een goede nachtrust

Hoog laag systeem

U weet nooit hoe uw situatie veranderd, hierdoor is het makkelijk als uw eigen bed eventueel aangepast kan worden met een hoog laag systeem zoals bijv de Medflex of de Torino. Mocht er iets voorvallen in de toekomst en u heeft een hoog laag systeem nodig dan kan dit gewoon in uw eigen bed geplaats worden. Er veranderd voor u qua aanzicht dus helemaal niks, alleen kunt u nu makkelijk verzorging op bed krijgen en elektrisch de hoogte van uw bed bepalen.

Al onze seniorenbedden en matrassen + bodems kunt u vinden onder de categorie SLAPEN

Seniorenbed kopen ? Waar moet u op letten?

Terug naar overzicht
Heb je een vraag of wil je advies? Stel hem direct aan onze helpdesk
We zijn nu offline
Nr 1 thuiszorgwinkel van Nederland!
Onze merken