Menu
Grote showroom in Neede
Gratis bezorgd in NL vanaf € 50,-
Achteraf betalen
14 dagen recht op retour
22 nov 2017

Seniorentelefoon Top 5 2017

Wat is een seniorentelefoon ?

Een seniorentelefoon is een telefoon die geschikt is voor ouderen of mensen met een beperking. De telefoon is vaak uitgerust met grote duidelijke toetsen, heeft een optie dat deze een extra hard geluid kan produceren en kunnen in combinatie met een gehoorapparaat  gebruikt worden zodat er geen echo’s ontstaan. Seniorentelefoon zijn er in verschillende uitvoeringen, zo heb je gsm seniorentelefoons, vaste telefoons, en dect telefoons die verkrijgbaar zijn in 1 set en uitbreid baar tot 5 handset’s.

Voor wie is een seniorentelefoon geschikt ?

Personen die moeite hebben met het zicht of gehoor of slecht overweg kunnen met de kleine knoppen op een normaal toestel hebben er vaak zeer veel baat bij een seniorentelefoon aan te schaffen. Ook zit er op de mobile seniorentelefoons vaak een noodknop. Dus ook voor mensen die graag met een veilig gevoel een stuk willen wandelen, fietsen of er lekker op uit willen hebben met een seniorentelefoon altijd een stok achter de deur dat als er wat is er simpel op de noodknop van de telefoon gedrukt kan worden en deze meteen verbinding maakt met het voor geprogrammeerde nummer . Bij sommige telefoons wordt dan ook meteen de locatie doorgegeven bij de ontvanger op de smartphone.

Welke soorten seniorentelefoons zijn er verkrijgbaar ?

In het stukje hierboven hadden we het al gehad over de verschillende soorten seniorentelefoons. We onderscheiden de telefoons in drie soorten :

Elk soort telefoon heeft zijn eigen voordelen en nadelen, vaak is het aan de behoeft van de gebruiker welke telefoon het meest geschikt is en voor welk doeleinde deze gebruikt dient te worden. Zo is een vaste telefoon voor thuis veel makkelijker in gebruik, het is bij iedereen bekend om de hoorn op te nemen en het nummer in te toetsen, vaak zitten er bij vaste telefoons ook een aantal duidelijk voorkeur knoppen zodat de meeste gebelde personen met 1 druk op de knop te bereiken zijn. Een dect telefoon heeft weer als voordeel dat u niet op een vaste plek in huis hoeft te bellen. Ook zijn er dect telefoons met sprekende toetsen zodat een gebruiker met slecht zicht hoort welke toets er wordt ingedrukt. Bij een gsm seniorentelefoon is een klap telefoon vaak makkelijker in gebruik , deze kan namelijk worden ingesteld dat deze meteen opneemt wanneer deze wordt open geklapt en als men zelf wil bellen zit je niet met een toetsen beveiliging. Ook is deze beter beschermt in de broekzak of tas en kan niet per ongeluk afgaan. Wil men liever voor een aangepaste smartphone gaan dan dient men iets meer kennis te hebben dan bij een normale gsm telefoon maar heeft men wel veel meer mogelijkheden. Wel is de senioren smartphone zo eenvoudig mogelijk qua bediening gehouden en wordt alles in duidelijke stappen gedaan. Ook de menu lay-out is zo overzichtelijk mogelijk gemaakt.

Top 5 seniorentelefoons

  1. Doro 100 W Senioren Dect Telefoon
  2. Doro 2424 Mobiele Seniorentelefoon
  3. Simphone Senioren Smartphone
  4. Doro Phoneasy 331
  5. Doro Secure Plus 347 Alarmtelefoon

Druk op de titel van de betreffende telefoon voor alle info en prijzen.

 

In onze webshop of in onze showroom vind u natuurlijk veel meer seniorentelefoons ook mobile telefoons met gps positie bepaling

Deze vind u onder de hoofdcategorie communicatie . Mocht u verder nog vragen hebben dan kunt u altijd contact opnemen met 0545-296368 of info@totalezorgwinkel.nl

 

Terug naar overzicht
Heb je een vraag of wil je advies? Stel hem direct aan onze helpdesk
We zijn nu offline
Nr 1 thuiszorgwinkel van Nederland!
Onze merken