Menu
Grote showroom in Neede
Gratis bezorgd in NL vanaf € 50,-
Achteraf betalen
14 dagen recht op retour
20 okt 2017

Sta-Op Stoel Kopen ? Enkele Tips

U bent aan het oriënteren om een sta-op stoel te kopen ? Dan zult u merken dat er veel verschillende soorten stoelen op de markt zijn. Hoe ouder u wordt hoe meer tijd u vaak in uw stoel en bed doorbrengt. Beknibbel dan vaak niet op de laatste paar honderd euro maar kies een sta op stoel die u een goede zit ondersteuning geeft en die goed naar uw lichaam zit. Persoonlijk zal ik altijd voor een sta-op stoel kiezen van een gerenommeerd Nederlands merk. Deze hanteren hoge standaarden en zo kunt u er vanuit gaan dat de vullingen en motoren van de hoogste kwaliteit zijn. Het is immers de bedoeling dat de sta-op stoel nog flink wat jaren mee gaat en dat u hier geen lichamelijke klachten van krijgt.

Enkele bekende merken van gerenommeerde Nederlandse fabrikanten zijn : Doge , Fitform, DS Meubelen en Duet .  Deze merken hanteren hoge standaarden en werken met 2 of 3 motorige sta-op stoelen. Over het aantal motoren zal ik hieronder meer uitleg geven.

Welke stof is geschikt voor mijn sta-op stoel ?

Een sta-op kunt u vaak krijgen met de kleur en stof soort wat u zelf wilt. De meest voorkomende soorten zijn Mitra stof , volume stof, leer en stamskin (incontinentie stof ) . De keuze is vaak persoonlijk. Een Mitra stof of volume stof is vaak warmer en zachter om in te zitten en glijdt minder maar is wel weer gevoeliger voor vlekken. Leer is hier in tegen weer makkelijk schoon te maken maar is in de zomer iets plakkeriger en voelt in de winter iets kouder aan. Een stamskin stof wordt alleen gebruikt als men last heeft van incontinentie of bijvoorbeeld van overmatig zweten. Al deze stoffen zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Zo kunt u altijd een sta-op stoel uitkiezen in een kleur die u mooi vind. .

Aantal motoren in een sta-op stoel

Het aantal motoren is erg belangrijk bij een sta-op stoel. Je hebt stoelen met 1 , 2 of 3 motoren. Stoelen met 1 motor zijn vaak voordelige stoelen met een slechte stoel vulling. Nederlandse fabrikanten maak bijna geen 1 motorige stoelen. Het nadeel van 1 motor is dat deze alle functies moet vervullen en dus een een veel kortere levensduur heeft. Ook kan een stoel met 1 motor niet apart de delen van de stoel bedienen. Wilt u dus alleen de voetenbank uit ? Dan gaat bij een 1 motorige stoel ook meteen de rugleuning naar achter waar door u plat komt te liggen. En vaak wilt u ook gewoon in een rechte zithouding zitten met de voetenbank uit. Of alleen de rugleuning heel iets naar achteren verstellen. Dit zit met een 1 motorige stoel allemaal geschakeld en werkt samen. Daarom adviseren wij altijd 2 of 3  sta-op stoelen zodat u zelf de gewenste zithouding kunt bepalen.

Bij een 3 motorige stoel heeft u ook nog de optie om de stoel te kantelen in een relax stand zonder dat uw zithouding veranderd , u kunt dan heerlijk iets achterover liggen in de door u gewenst zithouding.

Sta-op stand

Elke sta-op stoel heeft natuurlijk een sta-op stand die u helpt makkelijk op te staan. Wel is het belangrijk dat de stoel op de juiste maten is afgesteld zodat het makkelijkst opstaat en het beste zitcomfort heeft.  Een sta-op stoel die niet goed is afgesteld kan zorgen voor lichamelijke ongemakken en zorgt ervoor dat u niet optimaal profijt van de sta-op stoel heeft.

Zorg daarom altijd dat u een sta-op stoel koopt bij een gespecialiseerde winkel met ervaren zit specialisten die goed getraind zijn om u de optimaal te helpen bij het afstellen van de sta-op stoel. Ga er vanuit dat in een gewone woonwinkel de verkopers geen enkele training hebben gehad in het aanmeten van sta-op stoelen . Wij komen vaak tegen dat mensen totaal verkeerd zitten of een compleet verkeerd stoel hebben die niet meer aan te passen is. Het voordeel van een merk als Doge, Fitform of Duet is dat de stoel altijd nog is aan te passen in zithoogte, zitdiepte en lengte van de voetenbank. Ook als u bijvoorbeeld naar een aantal jaren iets kleiner bent geworden kan deze stoel eenvoudig weer worden aangepast aan uw lichaam.

Aanmeten aan huis of in onze showroom

De specialisten van de Totale Zorgwinkel zijn zeer ervaren en getraind om een sta-op stoel aan te meten. Dit kan in onze showroom waar wij een zeer ruim assortiment sta-op stoelen hebben staan. Kunt u moeilijk bij ons in de showroom komen dan is er ook de mogelijkheid dat wij met maximaal 4 verschillende modellen bij u aan huis komen om daar de stoel geheel naar maat in te meten. Wij nemen dan alle stof en kleur stalen mee zodat u ook hier een ruime keuze in heeft ? Heeft u met spoed een sta-op stoel nodig ? Dan kunnen wij ook een demo model bij u achterlaten mits de maten aan te passen zijn naar uw lichaam.

Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met 0545-296368 of info@totalezorgwinkel.nl

 

Sta-Op Stoel Kopen ? Enkele Tips

 

 

Terug naar overzicht
Heb je een vraag of wil je advies? Stel hem direct aan onze helpdesk
We zijn nu offline
Nr 1 thuiszorgwinkel van Nederland!
Onze merken