Menu
Grote showroom in Neede
Gratis bezorgd in NL vanaf € 50,-
Achteraf betalen
14 dagen recht op retour
22 nov 2019

Veilig en vol vertrouwen eropuit met een rollator

Een rollator die bij u past

Heeft u uw nieuwe rollator al aangeschaft? Dan bent u vast en zeker op de hoogte van alle verschillende opties in rollatorland. Moet u nog een rollator kiezen, dan is het raadzaam om even verder te lezen. Er zijn veel opties die invloed hebben op de gebruiksvriendelijkheid van uw nieuwe ‘maatje’. Bijvoorbeeld de grote van de wielen en of u kiest voor ‘hard’ of ‘soft’ banden. Met pijnklachten adviseren wij altijd soft-banden, deze dempen beter, wat u een veiliger gevoel geeft wanneer u de weg op gaat. Andere punten waar u op moet letten, zijn:

  • Het gewicht van uw nieuwe rollator;
  • De stevigheid van het frame;
  • De opties voor inklappen- en meenemen;
  • Het verschil in (zit)hoogte.

Om erachter te komen welke rollator geschikt is voor uw situatie, is testen en uitproberen een goede optie. Maar direct een rollator bestellen via onze webshop kan natuurlijk ook!

Veilig de weg op

En dan is het zover: u en uw nieuwe rollator mogen de weg op! Denkt u nog even aan de volgende punten, zodat u zich veilig kunt verplaatsen.

  • De juiste houding

Lopen met rollator moet u aanwennen: al snel weet u niet beter. Zorg dat u de juiste loophouding aanneemt, met uw voeten tussen de achterwielen en uw lichaam dichtbij de rollator.

  • Geen tassen aan het stuur

Het is misschien verleidelijk: even die boodschappen aan het stuur en door. Niet doen! Een tas kan u en uw rollator makkelijk uit balans brengen, waardoor u struikelt of zelfs valt. Leg uw tassen daarom altijd in het daarvoor bestemde mandje.

  • Remmen

Het fijne aan veel rollators is het zitje: zo kunt u even uitrusten na een lange wandeling. Maar doet u dit, vergeet dan niet de rem te gebruiken. Zo heeft uw rollator geen kans om weg te rollen. Hetzelfde geldt wanneer u een helling afloopt: gebruik uw remmen liever iets te vaak dan één keer te weinig

Terug naar overzicht
Heb je een vraag of wil je advies? Stel hem direct aan onze helpdesk
We zijn nu offline
Nr 1 thuiszorgwinkel van Nederland!
Onze merken