Menu
Grote showroom in Neede
Gratis bezorgd in NL vanaf € 50,-
Achteraf betalen
14 dagen recht op retour
19 jul 2019

Voorkom vallen met deze tips!

Volg een valpreventie-programma
Dor het hele land zijn er valpreventie-programma’s die ouderen helpen voldoende te bewegen, balans te houden en spierkracht op te bouwen. Het volgen van zo’n programma kan u helpen zekerder te worden en mobiel te blijven. Daarnaast is het ook nog eens een gezellige aangelegenheid. Win/win dus!

Maak uw huis val-proof
Een drempel, een gevaarlijk trap, gladde schoenzolen…het zijn allemaal dingen die een val kunnen veroorzaken. Zorg er daarom voor dat uw huis veilig is. Bijvoorbeeld met een traplift, antislipmateriaal of drempelhulp. Rubberen zolen lossen ook veel op!

Neem voldoende vitamines
Vitamine D bijvoorbeeld, dit helpt u gezond en fit te blijven. Ga elke dag even naar buiten en zorg voor voldoende calcium. Eet gezond en drinkt veel water.

Check uw medicijnen
Slikt u medicijnen? Dan kan het zijn dat deze evenwichtsstoornissen of concentratieproblemen veroorzaken. Laat uw medicijnen goed checken door uw huisarts en praat over uw angst om te vallen. Misschien dat er andere medicatie voorgeschreven kan worden.

Laat uw ogen controleren
Goed zicht is natuurlijk erg belangrijk. Zo ziet u obstakels op tijd wat het  risico op vallen kleiner maakt. Laat daarom regelmatig uw ogen controleren en neem, mocht het nodig zijn, een bril.

Vraag hulp
Bedenk dat u er niet alleen voor staat: er zijn altijd mensen om u te helpen! Denk aan familie, vrienden, verpleging, uw huisarts of buurvrouw. Zij kunnen u helpen uw huis veilig te stellen, uw medicijnen te controleren of met u mee op stap gaan.

Zorg voor hulmiddelen bij het lopen
Een rollator, douchestoel- of kruk, een scootmobiel…het zijn allemaal hulpmiddelen die u kunnen helpen veilig de weg op te gaan. Wij helpen u het juiste middel te kiezen, eventueel ook in uw eigen omgeving.

Terug naar overzicht
Heb je een vraag of wil je advies? Stel hem direct aan onze helpdesk
We zijn nu offline
Nr 1 thuiszorgwinkel van Nederland!
Onze merken