Menu
Grote showroom in Neede
Gratis bezorgd in NL vanaf € 50,-
Achteraf betalen
14 dagen recht op retour
29 dec 2023

Waar koop je een seniorenbed ?

De meeste mensen hebben er wel eens van gehoord maar weten niet exact wat het inhoud een seniorenbed . En waar koop je een seniorenbed ? Een seniorenbed koop je bij de Totale Zorgwinkel. Dit is een speciaalzaak op het gebied van hulpmiddelen met een ruim assortiment in seniorenbedden en passende matrassen speciaal voor ouderen.

Waar moet je opletten bij het kopen van een seniorenbed ?

Bij aanschaf van een seniorenbed is het belangrijk dat de in en uitstap hoogte verstelbaar is zodat u de perfecte hoogte samen met ons kunt bepalen. Wij kijken dan goed welke hoogte geschikt voor u is en stellen het bed bij het plaatsen voor u af op de juiste hoogte. Wel is het belangrijk dat als uw situatie veranderd de hoogte veranderd kan worden. Bij onze seniorenbedden is dit mogelijk en kan de hoogte in 4 verschillende standen worden aangepast zonder het bed aan te passen. Daarnaast is het goed om op de lengte en breedte van het bed te letten. Standaard is een seniorenbed 200 x 90 cm maar ook is deze in een lengte van 210 of 220 cm verkrijgbaar. De breedte kan ook worden aangepast naar 100 of 120 cm voor een 1 persoons bed. Daarnaast is het goed om te zorgen dat een seniorenbed van een hoge kwaliteit hout is gemaakt . Vaak wordt er veel kracht op een seniorenbed gezet bij het opstaan en dan is het prettig dat het bed stevig is en niet van het hele dunne waaibomen hout gemaakt is . De kleur van een bed kunt u altijd zelf kiezen en is vaak in meerdere kleuren leverbaar.

Hoe breed is een seniorenbed ?

Een seniorenbed is standaard altijd 90 cm breed. Optioneel kunt u kiezen voor een 1 persoonsbed met een breedte van 100 of 120 cm. Gaat u voor een twee persoons seniorenbed dan is de breedte vaak 160 of 180 cm en is het bed deelbaar.

Hoe hoog is een seniorenbed ?

De bedbodem van een seniorenbed kun je in 5 hoogtes instellen zodat je i.c.m. de matras zelf de ideale hoogte kunt bepalen. Kiest u voor een hoog-laag elektrische verstelbare bedbodem in het seniorenbed dan kunt u deze elektrisch omhoog en om laag doen zodat u makkelijk kunt in en uitstappen maar ook perfect voor de thuiszorg met verzorging op bed. Dit terwijl u in een normaal seniorenbed slaapt maar wel alle voordelen van een hoog-laagbed heeft.

Hoe lang is een seniorenbed ?

Standaard is een seniorenbed 200 cm lang. Bent u langer of wilt u iets meer ruimte in het bed dan is het mogelijk om een lengte van 210 of 220 cm te kiezen.

Samenstellen van het seniorenbed

Bij ons kunt u het seniorenbed zelf samenstellen . U begint bij het bed en de afmetingen die u wenst . Daarna kijken we welke matras het beste bij u aansluit. Wij hebben een speciale lijn met matrassen van Deron die ontwikkeld zijn voor ouderen. Zo krijgt u de beste ondersteuning tijdens de nachtrust en geeft dit het meeste comfort voor uw lichaam. Heeft u een AD matras nodig ? Ook deze is speciaal ontwikkeld om uw botten en gewrichten zoveel mogelijk te ontlasten en voorkomt en geneest dit doorligplekken. Heeft u zelf nog een goede matras ? Dan is het alleen belangrijk dat de afmeting overheen komt met het seniorenbed.

Bedbodem

Bij het samenstellen van een seniorenbed kunt u kiezen uit een vaste lattenbodem, elektrische lattenbodem of een elektrische hoog-laag lattenboden. Het grote voordeel van een seniorenbed bij de Totale Zorgwinkel is dat als u nu voor een vaste of elektrische lattenbodem kiest en u in de toekomst toch een hoog-laag lattenbodem nodig heeft ? U niet het hele bed hoeft te veranderen maar alleen slechts de bodem hoeft te wisselen voor een hoog-laag lattenbodem. Zo heeft u alle functies van een hoog-laagbed maar als u deze in de normale hoogte laat zakken slaapt u in een normaal seniorenbed met een huiselijke uitstraling . Ook perfect bij een deelbaar seniorenbed , zo kan de ene persoon op een normale bodem slapen en de andere op een hoog-laag bodem. Zo blijft u naast elkaar slapen en heeft u geen groot hoog-laagbed naast u staan waarbij u ver van elkaar af ligt. Tevens is het goed om voor een uitvoering met latten te kiezen aangezien deze voor de meeste vering en comfort zorgen.

Showroom Met Seniorenbedden

Wilt u graag eerste onze seniorenbedden bekijken ? Dan kan dat in onze showroom. Hier hebben wij ons assortiment uitgestald staan en kunt u deze bekijken en proberen. Tevens zijn hier ook alle matrassen en verschillende bedbodems aanwezig. Besteld u liever online ? Dan kunnen wij de meeste bedden uit voorraad naar u afsturen met een koerier .In een straal van 100 km is het mogelijk dat wij tegen meerprijs het bed voor u komen monteren en bezorgen.

Totale ZorgwinkelRusschemorsweg 387161 RT Needeinfo@totalezorgwinkel.nl0545-296368
Terug naar overzicht
Heb je een vraag of wil je advies? Stel hem direct aan onze helpdesk
We zijn nu offline
Nr 1 thuiszorgwinkel van Nederland!
Onze merken