Menu
Grote showroom in Neede
Gratis bezorgd in NL vanaf € 50,-
Achteraf betalen
14 dagen recht op retour
14 aug 2020

Wat U Moet Weten Over Een Rollator

U geniet nog volop van het leven en bent actief en ondernemend. Dan is het vervelend dat opeens het lopen niet meer zo goed gaat. Een rollator kan daarbij uitkomst bieden. In dit artikel gaan we verder in op de voor en nadelen van een rollator en hoe deze u kan helpen bij uw dagelijkse ondernemingen.

Wat is Het Doel Van Een Rollator ?

Een rollator is ontworpen om uw benen te ontlasten tijdens het lopen en u een goede juiste steun te bieden. Ook helpt een rollator u om goed uw evenwicht te bewaren. Bovendien kunt u tijdens het lopen altijd even zitten en uitrusten op een rollator .

Is Een Rollator Geschikt Voor U ?

Vaak is het altijd een grote stap om te nemen en toe te geven dat u een rollator nodig heeft. U heeft het gevoel dat uw lichaam u in de steek laat . Dit kunnen wij ons goed voorstellen. Toch is het belangrijk om deze stap te nemen. Vaak horen wij van mensen dat ze de rollator eerder hadden moeten aanschaffen aangezien ze er zeer veel gemak van hebben en hun mobiliteit weer terug hebben. Ook is het goed om dit te overleggen met uw huisarts, thuiszorg of een vertrouweling om goed te kijken of u een rollator veilig kunt gebruiken.

Welke Rollator Is Geschikt Voor U ?

Als u de stap heeft genomen om een rollator aan te schaffen dan komt de volgende keus welke rollator geschikt voor u is ? Er zijn namelijk veel soorten rollator’s in verschillende prijsklasse ‘s . U moet zich goed afvragen wat u met een rollator wilt gaan doen en wat uw budget is wat u her voor uit wilt trekken. Ook is het belangrijk wat uw lichaam aangeeft ? Heeft u bijvoorbeeld veel pijnklachten of reumatische klachten ? Ga dan altijd voor een rollator met dempings banden. Deze zorgen ervoor dat u zo comfortabel mogelijk loopt en dat de trillingen goed geabsorbeerd worden door de rollator . Deze rollator’s zijn vaak ook de betere rollator’s met het beste frame en langste levensduur. Heeft u weinig kracht ? Houd er rekening mee dat een rollator buiten het vervoeren in de auto ook vaak opgetild moet worden bij stoepjes drempels en dat u het gewicht tegenkomt met sturen.  Een Carbon rollator geeft hierbij een goede uitkomst. De beste carbon rollator’s zijn ook uitgerust met dempingsbanden. Een nadeel van de carbon rollator is de hoge aanschafprijs. Daarin tegen is carbon wel het sterkste en lichtste materiaal wat er voor een rollator te krijgen is .

Wilt u alleen een rollator voor binnen gebruik ? Dan zijn hier speciale rollator’s voor ontwikkeld die ultra licht zijn en standaard een dienblad op de rollator . Deze rollator’s zijn echter alleen geschikt voor binnen gebruik en kunt u absoluut niet mee naar buiten. Ook is er geen mogelijkheid om op deze rollator’s te zitten. Vaak worden deze rollator’s aangeschaft als tweede rollator door hun hoge wendbaarheid en dat u met de banden van uw buiten rollator het binnen niet vies maakt.

Het Opvouwen Van Een Rollator

Goed om te weten is dat u elke rollator kunt opvouwen. De meeste moderne rollator’s kunt u eenvoudig horizontaal opvouwen tot een compact pakketje dat makkelijk te vervoeren is . Ook blijven deze opgevouwen rechtop staan zodat als u de rollator binnen in huis nog niet gebruikt u deze compact kunt weg zetten. Er zijn ook modellen die verticaal opvouwen, dit gaat vaak iets lastiger en deze zijn groter om te vervoeren. Vaak zijn dit ook wat zwaardere rollator’s . Maar als u de rollator bijna niet vervoerd en alleen in en om het huis gebruikt is dit een goede uitkomst aangezien de rollator vaak een stuk lager in prijs ligt.

Krijgt U Nog Een Vergoeding Van De Zorgverzekeraar ?

Een rollator wordt niet meer vergoed door de zorgverzekeraar. U dient het hulpmiddel dus zelf met eigen middelen aan te schaffen. Wel is er altijd voor elk budget een rollator en kunt u er al 1 aanschaffen vanaf 89,95 . Wilt u meer luxe en comfort dan zult u natuurlijk een stuk hoger in prijs uitkomen. De beste aluminium rollator’s zitten rond de 349,- en gaat u voor een carbon rollator dan moet u denken aan een aanschaf prijs tussen de 550,- en 650,- euro

Levensduur Van Een Rollator

Veel mensen zijn in de veronderstelling dat een rollator het eeuwige leven heeft. Dit is natuurlijk niet waar . Een rollator wordt vaak dagelijks gebruikt en de betere merken hebben natuurlijk een langere levensduur. Gemiddeld kunt u denken aan een levensduur van 5 tot 7 jaar. Natuurlijk licht het er wel aan waar u de rollator gebruikt en hoe u deze gebruikt. Als u kleine stukje in en om het huis er mee rijd heeft deze natuurlijk minder te lijden dan dat deze dagelijks voor langere stukken op verschillende ondergronden wordt gebruikt. Ook het vervoeren en vaak inklappen kan een impact hebben op de levensduur van de rollator. Natuurlijk draagt een goed onderhoud ook bij aan een langere levensduur van een rollator.

Veilig Gebruik Van Een Rollator

Bij het gebruik van een rollator komt u natuurlijk hoge opstapjes, richels en stoepranden tegen. Het is belangrijk hier goed mee om te gaan. Zorg ervoor dat een rollatorband niet in een richel komt te zitten, de rollator kan hierdoor haken en het voorwiel kan verbuigen waardoor u ten val kunt komen. Bij stoepranden en hoge obstakels dient u er altijd voor te zorgen dat u niet te veel leunt op de rollator en zelf stabiel op de grond staan. Neem altijd rustig de tijd hiervoor en laat u niet opjagen.

Neem ook niet meer gewicht mee in de rollator dan is aangeven bij de maximale belasting van de tas. Dit is vaak rond de 5 kilo. Belaad u de rollator zwaarder dan kan deze daardoor uit balans raken . Let ook goed op of naar verloop van tijd de wielen nog soepel lopen en dat deze niet aanlopen. Hoort u een schurend geluid ? Dan moeten vaak de kogellagers in de wielen vervangen worden. Doe dit tijd om ongelukken te voorkomen.

Als u de rollator uitklapt zorg dan dat deze goed in de vergrendeling valt en dat deze stabiel strak in de klemmen zit zodat deze niet tijdens het lopen kan inklappen.

Nadeel Van Een Rollator

Buiten dat de rollator 1 van de beste uitvindingen is in de hulpmiddelen markt heeft deze als groot nadeel dat u er afhankelijk van wordt. Een rollator ontlast uw lichaam vaak sterk dat u er aan gewend raakt en niet meer zonder kan. Merendeel van de mensen die een rollator aanschaft heeft deze ook voor langere tijd nodig en heeft ook niet de illusie dat ze nog zonder gaan lopen.

Advies Bij Het Uitzoeken Van Een Rollator

Als u gaat kijken naar een rollator dan is het goed om deskundig advies te krijgen van een erkend rollator dealer die ook een winkel of showroom heeft. Deze dealer heeft vaak te maken met rollator’s en weet goed de verschillen uit eigen ervaring te vertellen. Wilt u graag de rollator via de website bestellen ? Ook dan is het verstandig eerst telefonisch advies in te winnen bij de erkende dealer met showroom. Buiten openingstijden kunt u natuurlijk ook mailen. In onze showroom hebben wij volop keuze uit rollator’s zodat voor iedereen een geschikt model te krijgen is .Als grootste thuiszorgwinkel van Nederland vind u circa 25 verschillende rollator’s in onze showroom die u rustig kunt uitproberen tijdens het kiezen in onze winkel.

Al onze rollator’s vind u via de volgende link : Rollator’s Totale Zorgwinkel

Onze klantenservice staat voor u klaar en is te bereiken op 0545-296368 of info@totalezorgwinkel.n

Totale Zorgwinkel

Russchemorsweg 38

7161 RT Neede

0545-296368

info@totalezorgwinkel.nl

Terug naar overzicht
Heb je een vraag of wil je advies? Stel hem direct aan onze helpdesk
We zijn nu offline
Nr 1 thuiszorgwinkel van Nederland!
Onze merken