Rollator kopen ? waar moet ik op letten ?

Rollator kopen ? Waar moet ik op letten ?


rollator Topro Troja 2 GLichtgewicht rollator NitroOlifantje rollator

 

Als u een rollator wilt kopen kunt het beste op een aantal punten letten buiten uw persoonlijke keuze natuurlijk.

De prijs , kleur en model  zijn altijd belangerijke punten die voor u persoonlijk meespelen.

Hieronder geven wij een aantal tips waar u op kunt letten bij de aanschaf van een rollator.

Koop altijd een rollator in een winkel zelf of bij een website die ook een fysieke winkel heeft. De specialisten daar zijn dagelijks bezig met de rollators en hebben de rollators allemaal uitgebreid getest op de kwaliteit.  Zo voorkomt u teleurstellingen. Hier vind u een groot aanbod kwaliteits rollators http://www.totalezorgwinkel.nl/mobiliteit/rollator/ 

 

De maat van de rollator

De handvaten van de rollator dienen altijd op polshoogte te staan. Dit kunt u makkelijk meten door rechtop te gaan staan met uw armen langs uw lichaam, u meet dan de hoogte vanaf de grond tot uw pols.  Bij elke rollator staat de verstelbare maat vermeld zo kunt u al kijken welke niet of wel geschikt voor u is.
 

De zithoogte van een rollator

Om de zithoogte te bepalen, kunt u makkelijk de hoogte van een stoel die u veel gebruikt meten.  Houd hierbij rekening dat de zithoogte niet te laag moet zijn. (U kunt moeizamer opstaan ) en dat u ten aller tijde contact met de ondergrond moet hebben, de voeten dienen altijd plat op de ondergrond te staan.
 

Waar word de rollator gebruikt?

Gaat u de rollator binnen of buiten gebruiken ? De meeste binnen rollators zijn soepel , kleiner van formaat en zeer wendbaar. Meet u voor een binnen rollator koopt voor de zekerheid de breedte van de deuropeningen op. De meeste binnenhuis rollators zijn standaard voorzien van een stevig dienblad. Let op een binnen rollator is absoluut niet geschikt voor buiten.

Gaat u de rollator meer buiten gebruiken ? Let dan goed op in wat voor een omgeving u loopt, met grotere wielen loopt u makkelijker en soepel over oneffenheden zoals grindpaden, hobbels en kuilen in de stoep.  Hoe hoger het maximale gebruikersgewicht van een rollator , hoe steviger deze is en deze zal dan minder weerslag geven van de ondergrond. Ook zijn er speciale rollators met schuimbanden voor bijvoorbeeld reuma patienten, deze absorberen de trillingen die een rollator geeft beter.

 

Het gewicht van de rollator


De meeste rollators zijn tegenwoordig allemaal lichtgewicht rollators, dit wil zeggen dat ze tussen de 5,5 kg en 8,6 kg wegen. Toch zijn er ook nog wat zwaardere (ouderwetse rollators) die rond de 14 kg wegen. Kijk dus goed naar het gewicht van de rollator zodat u niet voor verassingen komt te staan. Een lichtgewicht rollator heeft een veel hoger gebruikersgemak.


Kijk welke accessoires er standaard bij de rollator geleverd worden:

Dit weegt allemaal mee in het gebruikersgemak en zelfstandigheid die u houd. Zit er een dienblad bij ? Of is de tas afsluitbaar zodat er niet zomaar snel iets uit gepakt kan worden ? Heb ik een wandelstok ? Een wandelstokhouder  is dan belangerijk zodat u de stok mee kunt nemen. Zit er een rugband op ? Deze geeft buiten dat deze steun geeft ook een stukje veiligheid zodat u bij het zitten niet zomaar door naar achteren kunt schieten . Bij sommige rollators zijn de rugband en stokhouder optioneel. 

Rollator kopen waar moet ik op letten 

Reacties

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Webwinkel keur
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »