Menu
Grote showroom in Neede
Gratis bezorgd in NL vanaf € 50,-
Achteraf betalen
14 dagen recht op retour
Merken
Prijs
-

Glijzeil - Glijlaken

Een glijzeil is een hulpmiddel om eenvoudig en zonder al te veel inspanning patiënten te verplaatsen in bed. Dit kan zowel omhoog / omlaag als zijwaarts , maar ook om te draaien voor een andere houding in bed. Lees meer

5 resultaten

Glijzeil – Glijlaken

Gebruik van een Glijzeil of glijlaken

In de zorg of als mantelzorger krijg je vroeg of laat te maken met personen die verplaatst moeten worden in bed. Deze geven vaak niet mee en zorgen voor een enorme belasting op je lichaam. Als je dit te vaak moet doen met een verkeerde werkhouding kunnen er bij jou als verzorgende ook lichamelijke klachten ontstaan . Je kunt hierbij denken aan het omrollen of recht leggen van de zorg behoevende . Een glijzeil of glijlaken bied hierbij uitkomst mits deze op de juiste wijze wordt toegepast. Een glijzeil is dan ook een zeer gebruikelijk hulpmiddel in de zorg.

Definitie van een glijzeil of glijlaken

Een glijzeil is een hulpmiddel om eenvoudig en zonder al te veel inspanning patiënten te verplaatsen in bed. Dit kan zowel omhoog / omlaag als zijwaarts , maar ook om te draaien voor een andere houding in bed. Een glijzeil heeft twee kanten die soepel over elkaar heen glijden waardoor de zorgbehoevende makkelijk te verplaatsen is.

Glijzeil of glijlaken in gebruik

Een glijzeil is dus een veel gebruikt hulpmiddel in bed om patiënt een ander positie te geven of te verplaatsen. De twee gladde binnenzijden van het glijzeil schuiven over elkaar waardoor de patiënt makkelijk meebeweegt door het glijzeil. Ook wordt de huid van de behoevende bespaart aangezien er geen wrijving op de huid komt en deze intact blijft. De verzorgende wordt hierdoor minder belast en heeft heeft weinig kracht nodig om de persoon te verplaatsen. Tijdens het verplaatsen is het belangrijk om het hoofd van de persoon goed te begeleiden tijdens het verplaatsen.

Bekijk al onze hulpmiddelen voor in bed

Terug naar Bedtextiel & Hoofdkussens
Heb je een vraag of wil je advies? Stel hem direct aan onze helpdesk
We zijn nu online!