Menu
Grote showroom in Neede
Gratis bezorgd in NL vanaf € 50,-
Achteraf betalen
14 dagen recht op retour
Merken
Prijs
-

Scootmobiel accu's - Scootmobiel batterij

Een scootmobiel wordt van stroom voorzien door een scootmobiel accu, ook wel scootmobiel batterij genoemd. De accu scootmobiel kan een bepaalde hoeveelheid energie leveren voordat deze weer opgeladen moet worden. Er zijn verschillende soorten accu’s voor scootmobielen van verschillende kwaliteit en verschillende vermogens. Houd er rekening mee dat niet elke accu in elke scootmobiel past. Dit heeft onder andere te maken met de grootte van de accu. Lees meer

8 resultaten

Scootmobiel accu’s – Scootmobiel batterij

Een scootmobiel wordt van stroom voorzien door een scootmobiel accu, ook wel scootmobiel batterij genoemd. De accu scootmobiel kan een bepaalde hoeveelheid energie leveren voordat deze weer opgeladen moet worden. Er zijn verschillende soorten accu’s voor scootmobielen van verschillende kwaliteit en verschillende vermogens. Houd er rekening mee dat niet elke accu in elke scootmobiel past. Dit heeft onder andere te maken met de grootte van de accu. Wilt u nieuwe accu’s in uw 2e hands scootmobiel maar u weet niet welke ? Informeer dan bij onze klantenservice en aan de hand van het type scootmobiel helpen wij u verder.

Een accu voor een scootmobiel kopen

Voor een scootmobiel zijn er twee soorten accu’s gebruikelijk, de AMG accu (absorbed glasmat) en de Gel accu. Beide accu’s worden ook wel droog accu genoemd. Het zijn normale loodaccu’s waarbij het vloeibare accuzuur is vervangen door accuzuur op gelbasis. Hierdoor kan de accu voor scootmobiel in elke positie verkeren zonder dat deze begint te lekken. Een droge accu gaat onder normale omstandigheden veel langer mee dan een loodaccu. Het grote verschil tussen een AMG accu en een Gel accu is de kwaliteit. Daarover hieronder meer.

AMG Accu’s – Scootmobiel Accu’s

In een AMG accu worden de elektroden op zijn plaats gehouden door een scheidingsvlies. Daarom wordt een AMG accu ook wel vliesaccu genoemd. Het vliesje bestaat uit glasvezel en werkt een beetje als een spons. De werking is dus gebaseerd op de eigenschappen van het vlies. Hierdoor kan bij een kleine omvang een hoog vermogen worden bereikt. Dit soort accu’s wordt voor veel toepassingen gebruikt, zoals ook voor scootmobielen.

Gel Accu’s – Scootmobiel Accu’s

Bij een scootmobiel Gel accu worden verschillende soorten siliconen toegevoegd aan het zuur waardoor de accu niet meer kan lekken. Gel accu’s hebben een hoge capaciteit en kunnen ook nog goed functioneren bij een te hoge ontlading. Dat houdt in dat als een gel accu is ontladen deze nog ongeveer 20% van de nominale capaciteit bevat. Gel accu’s voor een scootmobiel hebben een lagere zuurwaarde en kunnen daardoor ook vaker opgeladen worden, wat niet ten koste gaat van de scootmobiel accu levensduur.

Een Gel accu of een AMG accu voor uw scootmobiel

Wilt u de scootmobiel accu vervangen, dan zijn beide accu’s geschikt. Een Gel accu is over het algemeen wat duurder dan een AMG accu. Op lange termijn is de Gel accu wel beter dan de AMG accu, aangezien deze vaker opgeladen kan worden. De levensduur van de accu is afhankelijk van het gebruik van de scootmobiel, hoe vaak deze opgeladen wordt, of de accu’s in de winter vorstvrij staan, of de scootmobiel niet te lang stil staat etc.

Niet alleen opzoek naar scootmobiel accu’s maar ook naar een scootmobiel ?

Actieradius van een scootmobiel accu

Het soort accu heeft niks te maken met actieradius, oftewel de afstand die u kunt afleggen met de scootmobiel. Wilt u een scootmobiel accu kopen, dan rijdt u met een AMG scootmobiel accu dezelfde afstand als met een Gel scootmobiel accu. De capaciteit van de accu wordt uitgedrukt in ampère (Ah). Hoe meer ampère een Gel of AMG accu kan leveren, hoe verder de actieradius zal zijn. Verder is het actieradius afhankelijk van het gewicht van de scootmobiel, het gebruikersgewicht, de weerstand van de weg ect. De actieradius is dus nooit helemaal vast te stellen. Om u een indicatie te geven hoeveel ampère ongeveer nodig is voor welke afstand, hebben wij ze hieronder op een rijtje gezet.

2 Ah t/m 22 Ah: circa 12 – 24 km (opvouwbare scootmobiel, vaak 2 stuks in een accupack)

23 Ah t/m 40 Ah: circa 24 – 35 km (2 stuks in een scootmobiel)

41 Ah t/m 75 Ah: circa 35 – 50 km (2 stuks in een scootmobiel)

76 Ah t/m 130 Ah: circa 50 – 70 km (2 stuks in een scootmobiel)

Bent u opzoek naar een accu voor een opvouwbare elektrische rolstoel ? Informeer dan naar de mogelijkheden of kijk op de product pagina van de rolstoel.

Let op bij de aanschaf van nieuwe accu’s dat het formaat van de accu past in de scootmobiel. Ook geldt dat niet elke lader geschikt is voor elke accu. Het kan zijn dat als u een grotere accu neemt, u ook een nieuwe lader hiervoor moet aanschaffen. In elke scootmobiel moeten twee accu’s van 12 Volt, dus samen altijd 24 Volt. Kijkt u ook eens bij onze scootmobiel accessoires voor alle mogelijkheden omtrent uw scootmobiel

Klantenservice

Wilt u hulp bij het vaststellen van de juiste accu voor uw scootmobiel, bel dan gerust onze medewerkers van de klantenservice op telefoon 0545-296 368. Mailen kan ook naar info@totalezorgwinkel.nl.

Terug naar Scootmobielen
Heb je een vraag of wil je advies? Stel hem direct aan onze helpdesk
We zijn nu offline