Menu
Grote showroom in Neede
Gratis bezorgd in NL vanaf € 50,-
Achteraf betalen
14 dagen recht op retour
18 mrt 2017

Beste Scootmobiel 2017 – Top 5

Wat is de beste scootmobiel anno 2017. Welke scootmobiel past het beste bij mij leefstijl en situatie ? Door op het plaatje per scootmobiel te klikken gaat u door naar de product pagina van de scootmobiel waar u een uitgebreide omschrijving vindt.

Update 22-05-2021 – Sommige scootmobielen zijn niet meer leverbaar en/of vervangen door nieuwere modellen. Huidige modellen vind je door hier te klikken .

Proefrit en demonstraties zijn mogelijk in onze showroom of bij u aan huis.

1. Medema Mini Crosser 4 Wiel

Met grote afstand is de Medema Mini Crosser scootmobiel de beste scootmobiel die er te krijgen is. Zijn unieke veersysteem , krachtige motor en sterke frame maken deze scootmobiel tot een zeer bijzondere scootmobiel die op elke ondergrond uit de voeten kan. Iets wat geen enkele scootmobiel die er te krijgen is hem na kan doen. Onderstaan een klein demonstratie filmpje van de mini crosser in het bos. Ook na jaren van intensief gebruik blijft de mini crosser sterk en stabiel en zijn kwaliteit behouden.

2. Drive ST6D scootmobiel

De Drive St6D komt als beste uit de test. Deze topklasse scootmobiel heeft dit te danken aan zijn uitermate goede vering, stabiele wegligging en hoge rijcomfort  . Ook het design van de Drive ST6D scootmobiel is modern en de brede voorkant geeft een beschutting tegen weer en wind. Met een snelheid van 18 – 20 km/u is deze scootmobiel uitermate geschikt voor lange toertochten en ritten in en rond uw dorp of stad. Leverbaar in antraciet of rood, in 3 of 4 wiel uitvoering.

 3. Vermeiren Mercurius Limited Edition scootmobiel

De Mercurius LTD valt op door zijn zeer complete uitrusting met digitaal display en usb aansluiting. De scootmobiel is zeer comfortabel geveerd en heeft een groot bereik. De scootmobiel bied een stabiele wegligging en heeft een ruime zithouding , toch is de scootmobiel mooi compact gehouden zodat deze ook zeker geschikt is om eens bij een supermarkt naar binnen te rijden, maar ook om mooie lange ritten mee te maken door zijn hoge bereik. De Mercurius scootmobiel is ondanks zijn luxe opties en comfort vering zeer scherp in prijs gehouden en is al leverbaar vanaf 3550,-.

4. Scootmobiel Afikim Breeze C4

De Afikim Breeze C4 is een zeer betrouwbare scootmobiel voor de mensen die van overzichtelijk houden. Deze scootmobiel is zeer degelijk afgewerkt en heeft geen overbodige luxe maar doet altijd zijn werk. Hierdoor heeft Afikim een scootmobiel op de markt gezet van hoge kwaliteit voor een zeer betaalbare prijs. De scootmobiel is geschikt voor midden lange afstanden en heeft een maximale snelheid van 15 km/u. Mede door zijn uitstekend prijs kwaliteit verhouding eindigt deze scootmobiel op plaats 3.

5. Drive ST5D Scootmobiel

De Drive St5D is het kleine broertje van de ST6D. Deze scootmobiel is wat eenvoudiger gehouden dan zijn grote broer en heeft zich gericht om alles zo eenvoudig mogelijk te houden met een hoog comfort. Zo heeft de Drive ST5D scootmobiel bijvoorbeeld geen digitaal display maar is de snelheid eenvoudig in te stellen door een grote draaiknop op het stuur. De vering en kracht van de motor zijn meer dan uitstekend. De scootmobiel is iets duurder in de markt gezet dan de Afikim Breeze C4 maar heeft dan ook een hoger comfort gehalte en een groter bereik.  Met een maximale snelheid van 15 km/u is de ST5D dan ook zeer geschikt voor de beginnende scootmobiel rijder die graag een hoog comfort heeft.

Onder aan de pagina vind u een kleine omschrijving per scootmobiel en de enigste veilige drie wiel scootmobiel.

Toename scootmobielen in Nederland

De laatste jaren is het aantal scootmobielen op de Nederlandse wegen enorm toe genomen en de verwachting is dat deze stijging nog flink zal toenemen. Een scootmobiel is dan ook een uiterst handig vervoersmiddel wat de mensen een grote bewegings-vrijheid verschaft. Het is tegenwoordig niet meer alleen de senior die een scootmobiel koopt maar ook de jongeren met een mobiliteits beperking vinden steeds meer de weg naar een scootmobiel. Ook de ontwikkeling van de scootmobiel in design en techniek heeft hier sterk mee te maken. De scootmobielen van Europese fabrikanten worden steeds luxer en bieden een hoog comfort, ook word de stoffige uitstraling steeds minder en komen er steeds meer scootmobielen met een modern design en veel technische snufjes.

Omdat er zoveel scootmobielen op de markt zijn is wordt het steeds moeilijker een keus te maken. Ten eerste is de veiligheid en de prijs een punt waar goed naar gekeken moet worden. Kies daarom altijd voor een 4 wiel  scootmobiel van een Europese fabrikant en koop deze bij een betrouwbaar verkooppunt, het liefst met een keurmerk of een plus dealer schap. Zo weet u zeker dat dit verkooppunt gescreend is en dat ze de juiste kennis en service in huis hebben.

Welke scootmobiel bij u past is afhankelijk van uw lichaam , wensen en budget. Daarom hebben wij hier een top 5 gemaakt van scootmobiel die als zeer goed worden ervaren en die in de loop der jaren hebben bewezen zeer sterk en stabiel te zijn en een hoog comfort voor de gebruiker te geven. Natuurlijk zijn er ook scootmobielen buiten de top 5 die uiterst geschikt zijn en misschien wel perfect voor u kunnen passen.

Een scootmobiel is een grote investering en u wilt dus de juiste keuze maken welke u gaat aanschaffen. Het is altijd goed om te denken welk budget u uit wilt geven en wat u met de scootmobiel wilt gaan doen ? Wilt u lange afstanden gaan rijden of zeker weten dat u genoeg km over hebt zodat u niet stil komt te staan ? Wilt u er graag mee de supermarkt in of heeft u last van uw rug ? Dit zijn allemaal factoren waar wij u ook goed mee kunnen helpen en adviseren om de juiste keuze in een scootmobiel te maken. Wij proberen in ons assortiment altijd de toppers per prijsklasse aan te bieden zodat u zeker weet dat u een betrouwbare en veilige scootmobiel koopt.  Het grote verschil in prijsklasse is vaak de vering, motor, design en actieradius. De luxere scootmobiel is vaak zeer hoog geveerd en geeft een groot rijcomfort voor de wat langere afstanden. Maar wilt u ook graag bij een supermarkt naar binnen rijden dan zijn de grotere en luxere scootmobielen vaak onhandig en kunt u beter een wat compacter model kiezen.

Kleine omschrijving per scootmobiel, wilt u een uitgebreide omschrijving van deze scootmobielen kijkt u dan op de productpagina van de betreffende scootmobiel, ook vind u vaak nog een demonstratie filmpje per scootmobiel. Het overzicht van de scootmobielen vind u hier: Scootmobiel.

De stabiele en veilige drie wiel scootmobiel

Scootmobiel Drive Sportrider

De scootmobiel Drive Sportrider is een klasse apart, door zijn grote wielen, hoge bodem vrijheid en zeer goede vering zijn obstakels geen probleem. De Sportrider is met zijn hoge snelheid van 18 km/u en grote actieradius van circa 70 km uitermate geschikt voor lange afstanden. Door zijn kleine draaicirkel en hoge wendbaarheid zijn kleine ruimtes ook geen probleem. De sportrider is maximal belastbaar tot maar liefst 182 kg.

Drive ST6D Scootmobiel

De Drive ST6D is een zeer comfortabele en luxe scootmobiel die zeer betrouwbaar is. De scootmobiel heeft een hoge snelheid van maar liefst 18 km/u dat geheel instelbaar is. De hoge vering, grote banden en luxe stoel zorgen ervoor dat u als een veertje over de weg gaat. De scootmobiel bied een goede bescherming tegen wind en regen door zijn brede voorkant. Luxe uitgerust met een digitaal display met o.a snelheid, afstand, tijd en gereden kilometers. Deze alleskunner is heeft een zeer stille motor en een groot bereik in km.

Vermeiren Mercurius LTD

De scootmobiel Mercurius LTD is 1 van onze meest verkochte scootmobielen. Deze scootmobiel is zeer luxe uitgerust met een digitaal display met vele weergaven en usb poort voor de telefoon of navigatie. Deze 4 wiel scootmobiel is compact en dus ook zeer geschikt om bij de supermarkt naar binnen te rijden, met zijn kleine draaicirkel zijn bochten geen probleem. Maar ook juist voor de lange afstanden is deze scootmobiel zeer geschikt. Door zijn goede vering en luxe stoel heeft u een zeer hoog rijcomfort. Het bereik van de Mercurius ligt circa rond de 50 km.  De scootmobiel is een scootmobiel uit het hoge segment maar ligt qua prijs met 3495,- zeer gunstig tegenover de andere luxe scootmobielen.

Scootmobiel Afikim Breeze C4

De 4 wiel scootmobiel Afikim Breeze C4 is een zeer betrouwbare scootmobiel, een echte alleskunner. Qua comfort en grootte zit deze tussen een grote en een kleine scootmobiel in. De scootmobiel is op alle 4e de wielen geveerd en heeft een maximale snelheid van 15 km/u die instelbaar is . Met een bereik van circa 35 km is deze scootmobiel uitermate geschikt voor in en rond het dorp of stad. Door zijn compacte formaat zijn smalle doorgangen en scherpe bochten geen probleem. De Breeze C4 scootmobiel is een topper in zijn prijsklasse en dan ook zeer scherp geprijsd voor 2995,-.

Scootmobiel Drive ST5D

De Drive ST5D is het “kleine broertje”van de Drive St6D . Maar dit is alleen uiterlijke schijn. De ST5D doet qua vering en rijcomfort weinig onder voor zijn grote broer. Wel is deze scootmobiel ontworpen om eenvoudig te bedienen en zeer overzichtelijk te houden. Deze zeer comfortabele scootmobiel is zeer wendbaar en heeft een maximale snelheid van 15 km/u die instelbaar is. Zijn grote banden en luxe stoel maken deze scootmobiel zeer geschikt voor de midden lange afstanden.

Vermeiren Carpo 2 Sport

De Vermeiren Carpo 2 Sport is ontworpen voor de gebruiker die graag lange toertochten maakt. Deze sportieve scootmobiel met een maximale snelheid van 18 km/u en een groot bereik heeft een lange frame basis en een zeer hoge vering. De scootmobiel kan met gemak ook over bijvoorbeeld bospaden of ander oneffen terrein. Met zijn digitale display met usb poort ziet u goed uw snelheid , gereden afstand, temperatuur en het tijdstip. De snelheid is geheel instelbaar naar wens van dat moment.

Showroom

In onze showroom in Neede  hebben wij altijd een ruim assortiment scootmobielen voor u klaar staan. Deze kunt u uitgebreid proberen en wij zullen u helpen met het maken van de juiste keuze.

Demonstratie aan huis met scootmobielen

update 22-05-2021 – Proefrijden is alleen nog mogelijk in onze showroom en op afspraak binnen circa 30 km van onze showroom

Is het niet mogelijk om naar onze showroom in Neede te komen maar wilt u wel graag bepaald scootmobielen proberen ? Dan is dit mogelijk met een demonstratie aan huis. In overleg met u bepalen wij welke modellen wij meenemen zodat u deze thuis in uw eigen vertrouwde omgeving kunt uit proberen. Wij zullen u van alle informatie per scootmobiel voorzien en begeleiden tijdens het proef rijden. Een demonstratie aan huis is mogelijk in geheel Nederland met uitzondering van de wadden eilanden.  Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met 0545-296368 of info@totalezorgwinkel.nl

Terug naar overzicht
Heb je een vraag of wil je advies? Stel hem direct aan onze helpdesk
We zijn nu offline
Nr 1 thuiszorgwinkel van Nederland!
Onze merken