Menu
Grote showroom in Neede
Gratis bezorgd in NL vanaf € 50,-
Achteraf betalen
14 dagen recht op retour
24 jun 2019

Douchestoel- of kruk? Ga voor de veiligste optie!

Verschillende soorten douchestoelen

Douchestoelen zijn er in verschillende soorten en maten, het ligt er maar net aan waar en hoeveel ondersteuning u nodig heeft. Wanneer het voor u lastig is om op een normale stoel te zitten, wenst u vast een stoel met armleuningen. Er zijn ook stoelen met wieltjes, zodat de douche makkelijk vrij gemaakt kan worden voor anderen. Of wat dacht u van een opklapbare douchestoel? Kortom: douchestoelen zijn er veel variaties en prijsklassen.

Veilig en comfortabel


Een douchestoel is verreweg het comfortabelst en veiligst. U heeft namelijk goede ondersteuning in uw rug en armen én het risico op wegglijden is nihil. Een douchestoel kunt u stellen naar uw persoonlijke wensen. Ze zijn dus voor elke lichaamsbouw te gebruiken. Een nadeel van een douchestoel is dat deze groot is en snel in de weg staat. Daarnaast is een douchestoel duurder dan een kruk, maar hiertegenover staat meer gebruikersgemak.

Verschillende soorten douchekrukken


Kiest u voor een douchekruk, dan kiest u voor een ‘echte’ kruk of voor een zitje dat aan de wand bevestigd is. Voor beiden valt wat te zeggen: zo heeft u een zitje altijd bij de hand en kunt u leunen tegen de muur. Een kruk is verplaatsbaar en dus wendbaarder. Natuurlijk zijn onze krukken voorzien van antislip op de poten waardoor uitglijden eigenlijk geen optie is.

Minder ondersteuning

Douchekrukken bieden minder ondersteuning dan douchestoelen. U heeft bijvoorbeeld geen arm- of rugleuning. Kiest u voor een douchezitje, dan kunt u wel tegen de muur leunen. Nadeel is wel dat douchezitjes weer duurder uitvallen dan de krukken.

Een douchestoel is dus veiliger dan een douchekruk, maar ook duurder én groter. Wij zijn benieuwd, wat heeft uw voorkeur?

Voor het complete assortiment douche stoelen en douche krukken KLIK HIER

Terug naar overzicht
Heb je een vraag of wil je advies? Stel hem direct aan onze helpdesk
We zijn nu offline
Nr 1 thuiszorgwinkel van Nederland!
Onze merken