Menu
Grote showroom in Neede
Gratis bezorgd in NL vanaf € 50,-
Achteraf betalen
14 dagen recht op retour
12 jan 2023

Het Verschil In Loepen

Wanneer u merkt dat kleine letters minder goed zichtbaar worden voor u of de etiketten in een winkel niet meer leesbaar zijn kan een loep uitkomst bieden. Er zijn verschillende soorten loepen die we in dit artikel voor het gemak opdelen in verschillende categorieën. We gaan uit van het verschil in gebruik en het doel waar deze voor gebruikt wordt.

Verschillende Loepen

Al onze loepen per categorie vind u hier : Loepen en loeplampen

  • Zakloep
  • Elektronische loep
  • Nekloep
  • Handloep
  • Loeplampen
  • Loepbril

Hand of zakloep

Een hand of zak loep is dan gemakkelijk om ook mee te nemen. Er zijn vele handloepen in verschillende modellen met fijne handgreep om deze vast te houden, verschillende vergrotingen en sommigen hebben verlichting en werken op batterijen. De zakloepjes zijn compact en licht van formaat en hebben een vergroting van zo’n 3x. Ook zijn er welke die uitschuifbaar zijn met verlichting wanneer u de loep uitschuift. Mocht u eerder op zoek zijn naar een loep om een krant of tijdschrift  te lezen dan kunt u kiezen voor een leesliniaal deze schuif je over de regel naar beneden. Deze hoef je dus ook niet steeds in de hand vast te houden. Een handloep heeft per type een verschillende vergroting afhankelijk welke vergroting u prettig vind om te lezen of nog kunt lezen,

Loeplamp

Voor de echt grote stukken tekst kan een loeplamp weer ideaal zijn, deze kan op een vloerstatief hierdoor is de loep verrijdbaar en kunt u deze neerzetten waar u wilt. Of kunt u gebruiken met een tafelklem die je aan de tafel vastdraait en waarin je de loeplamp zet. De loeplamp kun je boven een grote oppervlak houden en is voorzien van LED verlichting of heldere daglicht-LED verlichting. De loeplampen zijn helemaal naar wens te bewegen en in de voor u juiste positie te plaatsen. Tevens kunnen de loeplampen ook goed gebruikt worden om te handwerken of te puzzelen. Dit kan tevens ook goed met een nek- loep deze komt met een touw om uw nek te hangen, en steunen met twee pootjes op uw borst. Zo kunt u gemakkelijk handwerken of lezen en houdt u uw handen vrij.

Een Elektronische loep

Dit kan tevens ook goed met een nek- loep deze komt met een touw om uw nek te hangen, en steunen met twee pootjes op uw borst. Zo kunt u gemakkelijk handwerken of lezen en houdt u uw handen vrij. Dan is een elektronische loep wellicht wat voor u, dit is een beeldscherm die u op een krant of stuk tekst kunt zetten en waarbij u deze geheel persoonlijk kunt instellen. De vergroting kan ingesteld worden maar ook de contrast kleuren van de letters en de achtergrond is instelbaar. Het voordeel is dat de vergroting van een elektronische loep instelbaar is vaak wel van 2 tot 20 x en hierdoor de loep veel langer voldoet aan u behoefte. Mochten u ogen in de jaren achteruit gaan is de vergroting dus bij te stellen. Daardoor is zo’n loep blijvend te gebruiken dit in tegenstelling tot een handloep waarbij de vergroting vast is.

Dan is een elektronische loep wellicht wat voor u, dit is een beeldscherm die u op een krant of stuk tekst kunt zetten en waarbij u deze geheel persoonlijk kunt instellen. De vergroting kan ingesteld worden maar ook de contrast kleuren van de letters en de achtergrond is instelbaar. Het voordeel is dat de vergroting van een elektronische loep instelbaar is vaak wel van 2 tot 20 x en hierdoor de loep veel langer voldoet aan u behoefte. Mochten u ogen in de jaren achteruit gaan is de vergroting dus bij te stellen. Daardoor is zo’n loep blijvend te gebruiken dit in tegenstelling tot een handloep waarbij de vergroting vast is.

Loep Aanschaffen ?

U heeft een loep gezien die u graag wilt aanschaffen ? Dan kan dit via onze website of bij ons in de showroom in Neede. Hier hebben wij alle loepen uitgestald liggen zodat u deze eventueel ook nog eerst kunt proberen.

Totale ZorgwinkelRusschemorsweg 387161 RT Needeinfo@totalezorgwinkel.nl0545-296368
Terug naar overzicht
Heb je een vraag of wil je advies? Stel hem direct aan onze helpdesk
We zijn nu offline
Nr 1 thuiszorgwinkel van Nederland!
Onze merken