Menu
Grote showroom in Neede
Gratis bezorgd in NL vanaf € 50,-
Achteraf betalen
14 dagen recht op retour
7 apr 2023

Hoe kies ik de juiste scootmobiel ?

 

 

U bent aan het kijken naar een scootmobiel maar weet niet goed welke scootmobiel nu geschikt is voor u ? Hier onder een aantal tips waar u op moet letten bij de aankoop van een scootmobiel en zo een selectie van scootmobielen kunt maken die bij u passen.

Ons gehele assortiment scootmobielen bekijken ?——>>>   Scootmobielen

1. Het bereik van een scootmobiel

Het bereik van een scootmobiel is afhankelijk van het  ampère accu’s dat in de scootmobiel kan. Een scootmobiel gaat niet sneller van grotere accu’s of langzamer van kleinere accu’s maar het aantal km wat gereden kan worden is afhankelijk van de accu’s . Nu hebben de verschillende soorten scootmobielen een bepaalde ruimte voor de accu’s dus niet alle grote accu’s passen in elke scootmobiel . Een type scootmobiel heeft dus een maximaal bereik. Wilt u graag grote afstanden rijden met de scootmobiel of rijd u alleen in en om het dorp of stad ? Ga bij u zelf na wat u graag wilt rijden met de scootmobiel. Het bereik van een scootmobiel begint vaak bij circa 30 km en bij de grootste accu’s heeft u een bereik van circa 60 km. Gaat u voor een opvouwbar demontabele scootmobiel dan is het bereik vaak tussen de 13 en 20 km.

2. Snelheid van een scootmobiel

De maximale snelheid van een scootmobiel zit vaak tussen de 8 en 18 km/u en is per type scootmobiel anders . Wilt u graag langere afstanden rijden of moet er iemand met u mee kunnen fietsen ga dan voor een scootmobiel die minimaal 15 km/u kan .De snelheid is altijd instelbaar tot de maximale snelheid. Met een eenvoudige begrenzer op het dashboard kunt u de snelheid dus ook langzaam instellen als u bijvoorbeeld in een voetgangers gebied rijd of binnen in de supermarkt bent.

3. Vering & Stoel van een scootmobiel

De vering van een scootmobiel is zeer verschillend en van de buitenkant niet goed te zien. Rijd daarom altijd een proefrit op de scootmobiel. Dit kan bij onze showroom in een rustige omgeving of met een proefrit gratis aan huis. Bij scootmobielen kun je denken aan een basis vering , midden vering of zeer hoge vering voor het hoogste comfort. Heeft u al rug of pijnklachten of wilt u graag een hoog rijcomfort zorgt dan voor een scootmobiel met de betere vering aangezien alle wegen vaak hobbelig en ongelijk zijn en u dit dagelijks weer tegenkomt. Ook in de stoelen zit veel verschil en zijn sommige stoelen voorzien van een ergonomische zitting met stoel vering. Hier onder de drie best geveerde scootmobielen die op de markt verkrijgbaar zijn :

4. Aantal wielen van een scootmobiel

Bij een scootmobiel kunt u vaak kiezen tussen een 3 of 4 wiel . Een 3 wiel scootmobiel heeft een iets kleinere draaicirkel maar is wel weer veel instabieler dan een 4 wiel scootmobiel. Waar een 3 wiel scootmobiel kans heeft op omvallen blijft een 4 wiel scootmobiel altijd veel stabieler op de weg en dus dus veel veiliger. Wij adviseren dus ook altijd voor een 4 wiel scootmobiel te gaan aangezien veiligheid en stabiliteit voorop gaan. Ook is de vering vaak beter bij een scootmobiel met 4 wielen dan met 3 wielen.

5. Een vaste of opvouwbare scootmobiel

Het type scootmobiel bepaald wat u er graag mee wilt doen. Wilt u de scootmobiel in de auto of op reis mee nemen ? Dan kiest u voor een opvouwbare scootmobiel. Deze hebben vaak een bereik tussen de 13 en 30 km en gaan gemiddeld maximaal 8 km/u. Dit is instelbaar en gebaseerd op loopsnelheid voor dagjes weg in de steden of bijvoorbeeld een dierentuin. Een opvouwbare scootmobiel is er in verschillende uitvoeringen. Zo zijn er types die in het geheel opvouwbaar zijn tot een licht en compact pakketje of modellen die in delen splitsbaar en zo licht te vervoeren zijn.

Proefrit bij onze showroom of gratis proefrit aan huis

Voor aankoop is het goed om een scootmobiel of verschillende scootmobielen uit te proberen zodat u goed de verschillen in de vering, zit en rijgedrag kunt ervaren. Dit kan bij onze showroom in Neede in een rustige omgeving met weinig tot geen hinder van verkeer. U hoeft u geen afspraak voor te maken en kunt tijdens openingstijden van Dinsdag t/m Zaterdag rustig binnenlopen in onze winkel. Onze getrainde adviseurs zullen voor u klaar staan om u te adviseren en de verschillen per scootmobiel uit te leggen.

Gratis Proefrit aan huis

Bent u niet in de gelegenheid om bij onze showroom te komen of heeft u liever dat we bij u thuis komen ? Dan is het mogelijk dat wij met verschillende scootmobielen bij u aan huis komen. In overleg met u bepalen we dan welke scootmobielen we meenemen voor een demonstratie en proefrit aan huis. Dit doen we in grote delen van het land met een maximale rijafstand van circa 2 uur vanaf onze showroom. Onze adviseur zal u thuis uitleg geven en begeleiden tijdens het proefrijden en u helpen de juiste keuze te maken.

Voor het maken van een afspraak voor een proefrit aan huis met een scootmobiel kunt u contact opnemen met onze klantenservice op 0545-296368 of info@totalezorgwinkel.nl

Totale ZorgwinkelRusschemorsweg 387161 RT Neede0545-296368info@totalezorgwinkel.nl
Terug naar overzicht
Heb je een vraag of wil je advies? Stel hem direct aan onze helpdesk
We zijn nu offline
Nr 1 thuiszorgwinkel van Nederland!
Onze merken